Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη κι αν δεν ασχολείται κανείς με την ιστιοπλοΐα, σίγουρα έχει ακούσει για την περίφημη ρεγκάτα America’s Cup, την παλαιότερη και σημαντικότερη διοργάνωση του αθλήματος στον κόσμο. Πρόκειται ουσιαστικά για μία «μονομαχία» ανάμεσα σε δύο ομάδες, μία που υπερασπίζεται τον τίτλο της και μία που το διεκδικεί. Το ιστορικό ράλι ξεκίνησε το 1851 και έκτοτε έχει κερδηθεί από ομάδες που προέρχονται από τέσσερις μόνο χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ελβετία). Η σχέση της Omega με το America’s Cup ξεκίνησε το 1995, όταν η ελβετική εταιρεία υποστήριζε την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας με κυβερνήτη τον θρυλικό ιστιοπλόο Sir Peter Blake, η οποία και αναδείχθηκε νικήτρια.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-1
Η ομάδα Emirates New Zealand είναι ο υπερασπιστής του τίτλου στο φετινό America’s Cup.

 

Από τότε η Omega ανέλαβε τον ρόλο του Επίσημου Χρονομέτρη το 2000 και ξανά το 2003. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται, αφού η Omega επέστρεψε ως επίσημος χρονομέτρης της 36ης διοργάνωσης. To 36ο America’s Cup θα πραγματοποιηθεί στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας από τις 6 έως τις 15 Μαρτίου 2021 και θα διαγωνιστούν ως υπερασπιστής του ασημένιου τρόπαιου η ομάδα Emirates New Zealand και ως διεκδικήτριά του, η ομάδα Luna Rossa Prada Pirelli, που αναδείχθηκε νικήτρια του Κυπέλλου Prada.

Δείτε το σχετικό video…

Το ρολόι

Κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, ο εντυπωσιακός χρονογράφος Omega Seamaster Diver 300M America’s Cup έχει διάμετρο 44 mm και είναι ντυμένος στα μπλε. Από μπλε κεραμικό είναι τόσο το καντράν όσο και η στεφάνη του με την καταδυτική κλίμακα από λευκό σμάλτο.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-2

Προκειμένου να εξασφαλίσει τον καλύτερο χειρισμό του ρολογιού στις σκληρές και υγρές συνθήκες ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα, η Omega επέλεξε εργονομικά μπουτόν από απαλό στην αφή καουτσούκ σε μπλε και κόκκινο χρώμα.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-3

Επάνω στο καντράν με το χαρακτηριστικό κυματοειδές μοτίβο χαραγμένο με laser, δεσπόζει η ένδειξη αντίστροφης μέτρησης regatta από ανοδιωμένο αλουμίνιο σε κόκκινο χρώμα, η οποία διαθέτει δίσκο ένδειξης ωρών κάτω από αυτό το υποκαντράν καθώς και κόκκινο λεπτοδείκτη από ανοδιωμένο αλουμίνιο σε σχήμα που θυμίζει το σκαρί ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-4

Ίδιο σχήμα έχει και ο επιροδιωμένος δείκτης στο υποκαντράν των δευτερολέπτων στο 9. Σε κόκκινο βεβαίως είναι και ο βασικός κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου, ο οποίος έχει ως αντίβαρο το περίφημο τρόπαιο του America’s Cup.  

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-5

Το ρολόι διαθέτει το αποκλειστικό σύστημα Chrono Lock της Omega ώστε να ασφαλίζει τις λειτουργίες της χρονομέτρησης, όποτε χρειάζεται. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό, αφού η χρονομέτρηση εν πλω σε μεγάλες ταχύτητες δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο λάθους.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-6

Στην πίσω όψη του ρολογιού μνημονεύεται βεβαίως το γεγονός και ο τόπος διεξαγωγής του: οι λέξεις «36th America’s Cup» και «Auckland 2021» έχουν χαραχθεί επάνω στο μέταλλο και έχουν γεμισθεί με μπλε λάκα.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-7

Στο εσωτερικό εργάζεται με ακρίβεια ο αυτόματος μηχανισμός Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 9900 με πιστοποίηση Master Chronometer από το ινστιτούτο μετρολογίας METAS. Είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία έως 15.000 gauss, διαθέτει ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο, δύο βαρέλια που του εξασφαλίζουν 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. 

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-8

Ο χρονογράφος OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup, συνδυάζεται με ατσάλινο μπρασελέ και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι από μπλε καουτσούκ, και τα δύο εξοπλισμένα με το νέο σύστημα εύκολης αντικατάστασης Quick Change.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-9

Η αλλαγή μπρασελέ και λουριού γίνεται πανεύκολα και στη στιγμή, με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να χρειάζεται ειδικό εργαλείο.

Όρτσα τα πανιά με το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M America’s Cup-10

Ο χρονογράφος προσφέρεται σε ειδική κασετίνα στα χρώματα του America’s Cup, είναι στεγανός μέχρι 300 μέτρα βάθος και η τιμή του είναι 10.500 €.

 

Και επειδή μία εικόνα, χίλιες λέξεις, δείτε το ρολόι και τις λεπτομέρειές του στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή