Ρολόγια με οικολογικά λουράκια από χαρτί; Ιδού η καταπληκτική ιδέα της IWC

Ρολόγια με οικολογικά λουράκια από χαρτί; Ιδού η καταπληκτική ιδέα της IWC

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδεικνύοντας άλλη μία φορά τη μεγάλη της ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, η IWC Schaffhausen προχώρησε σε ένα ακόμη τολμηρό βήμα: την κατασκευή λουριών που είναι απολύτως φιλικά προς τη Φύση, φτιαγμένα από ένα υλικό με βάση το χαρτί που προέρχεται από υπεύθυνες πηγές. Προφανώς δεν μιλάμε για λουράκια από απλό χαρτί αλλά από ένα καινοτόμο υλικό υψηλής τεχνολογίας, το οποίο προήλθε από μακροχρόνια σοβαρή έρευνα και ανάπτυξη, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η ελβετική εταιρεία σε οτιδήποτε καταπιάνεται. Αυτή της τη ροπή προς την καινοτομία και την προσήλωσή της σε λύσεις που επιβαρύνουν στο ελάχιστο δυνατό το περιβάλλον την έχουμε θαυμάσει πολλές φορές στην IWC, π.χ. στην προσπάθεια μείωσης του αποτύπωματος άνθρακα στο εργοστασιό της στο Schaffhausen.

Ρολόγια με οικολογικά λουράκια από χαρτί; Ιδού η καταπληκτική ιδέα της IWC-1
Το all-time-classic μοντέλο της IWC, Portugieser Automatic, με το νέο οικολογικό λουράκι από TimberTex.

 

Όπως εξηγεί η Franziska Gsell, διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της επιτροπής βιωσιμότητας της IWC, «στα 153 χρόνια της ιστορία μας, η IWC υπήρξε πρωτοπόρος στους τομείς σχεδίασης προϊόντων, εφεύρεσης υλικών και μεθόδων κατασκευής. Από τα πρώτα της βήματα, με τη χρήση υδροηλεκτρικής ενέργειας από τον Ρήνο ποταμό, μέχρι την υιοθέτηση από πολύ νωρίς του τιτανίου, των κεραμικών και τη δημιουργία του Ceratanium®, η αναζήτηση της καινοτομίας απέφερε αξιοσημείωτη πρόοδο σε πολλούς τομείς. Όπως ήταν φυσικό, θελήσαμε να εφαρμόσουμε το ίδιο πρωτοπόρο πνεύμα στην εξεύρεση υψηλής ποιότητας εναλλακτικών λύσεων για τους πελάτες μας που δεν φορούν δέρμα από ζώα».

Ρολόγια με οικολογικά λουράκια από χαρτί; Ιδού η καταπληκτική ιδέα της IWC-2

 

Μέχρι τώρα η IWC συνδύαζε τα ρολόγια της είτε με ατσάλινα μπρασελέ είτε με λουράκια από υπεύθυνης προέλευσης δέρμα, ύφασμα ή καουτσούκ. Πολυτελή τόσο σε εμφάνιση όσο και σε αίσθηση, τα νέα λουράκια από TimberTex είναι μία οικολογική επιλογή που δεν στερείται καθόλου σε υψηλή ποιότητα και στιλ. Απαλά και εύκαμπτα, αποτελούνται κατά 80% από φυσικές φυτικές ίνες, σε αντίθεση με τα συνθετικά δέρματα, τα οποία έχουν συνήθως στη βάση τους πλαστικό ή πετρέλαιο. Η κυτταρίνη που χρησιμοποιείται προέρχεται από δέντρα πιστοποιημένα από το Forest Stewardship Council (FSC), τα οποία καλλιεργούνται στα αειφόρα ευρωπαϊκά δάση του οργανισμού. Η κατασκευή των λουριών γίνεται στην Ιταλία με παραδοσιακές τεχνικές χαρτοποιίας, ο χρωματισμός τους γίνεται με φυσικές φυτικές βαφές, ενώ η χαρακτηριστική μορφολογία του υλικού κάνει το κάθε λουράκι μοναδικό.

Ρολόγια με οικολογικά λουράκια από χαρτί; Ιδού η καταπληκτική ιδέα της IWC-3

 

Για να κατασκευαστούν τα λουράκια TimberTex περνούν από 60 διαφορετικά στάδια, με τη δεξιοτεχνία να παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Ενισχυμένα με ανακυκλωμένες μικροΐνες για επιπλέον άνεση και φινιρισμένα με ανακυκλωμένες κλωστές, δημιουργούν μια υψηλής ποιότητας, πολυτελή εναλλακτική του δέρματος. Τα λουράκια ελέγχονται τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους, ώστε να πληρούν όλα τα ποιοτικά κριτήρια της IWC. Χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή, καθώς είναι ανθεκτικά στο νερό και δεν θα εμφανίσουν σημάδια φθοράς έπειτα από μία βουτιά σε πισίνα.

Ρολόγια με οικολογικά λουράκια από χαρτί; Ιδού η καταπληκτική ιδέα της IWC-4
Ο εξαιρετικά δημοφιλής IWC Portugieser Chronograph μπορεί πλέον να συνδυαστεί με το νέο οικολογικό λουράκι από TimberTex.

 

Προς το παρόν, τα λουράκια TimberTex μπορούν να συνδυαστούν με τέσσερα μοντέλα της IWC: τα Portugieser Chronograph, Portugieser Automatic 40, Portofino Automatic και Portofino Chronograph. Διατίθενται σε μπλε, καφέ και μαύρο χρώμα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή