Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;

Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη του 2020 σας είχαμε παρουσιάσει μία πολύ ενδιαφέρουσα μπρούτζινη εκδοχή του Legend Diver, του vintage καταδυτικού μοντέλου της Longines (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Το Legend Diver είναι βασισμένο σε ένα θρυλικό ρολόι καταδύσεων της δεκαετίας του 1960 και από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της συλλογής Heritage, η οποία απαρτίζεται από αναβιώσεις και πιστές αναπαραγωγές ιστορικών μοντέλων της Longines, όπως αυτά έχουν διασωθεί στο πλούσιο αρχείο της ελβετικής εταιρείας. Από το 2007 που κυκλοφόρησε στην αγορά η σύγχρονη εκδοχή του το έχουμε δει σε διάφορες παραλλαγές, πέραν του μαύρου που ήταν και το χρώμα του πρωτότυπου. Το 2021 κυκλοφορούν δύο νέα Legend Diver, το ένα ωραιότερο από το άλλο, σε δύο χρώματα που είναι διαχρονικά και αγαπημένα τόσο από το ανδρικό όσο και από το γυναικείο κοινό: το μπλε και το καφέ.

Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;-1
Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;-2

Οι σύγχρονοι απόγονοι των πρώτων καταδυτικών ρολογιών που δημιούργησε η Longines πριν από τουλάχιστον μισό αιώνα διατηρούν την vintage αισθητική και τις καθαρές γραμμές του πρωτότυπου μοντέλου, ταυτόχρονα όμως είναι εμποτισμένα με την τεχνογνωσία που διέπει όλα τα σύγχρονα ρολόγια της μάρκας. Για παράδειγμα, είναι προικισμένα με μοντέρνα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού, δύο βιδωτές κορώνες και βιδωτή πλάτη στην κάσα, είναι στεγανά μέχρι 300 μέτρα βάθος και διαθέτουν έναν αυτόματο μηχανισμό με ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο, κατασκευασμένο ειδικά για την Longines.  

Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;-3

 

Τα υπέροχα ντεγκραντέ καντράν –ανοιχτόχρωμα στο κέντρο και σκούρα, σχεδόν μαύρα στην περιφέρεια– φέρουν φωσφορίζοντες δείκτες ενώ μικρά φωσφορίζοντα τετραγωνάκια και παραλληλόγραμμα επιστρωμένα με Super-LumiNova® «φωτίζουν» αντίστοιχα τις μπάρες και τους αραβικούς αριθμούς στις ενδείξεις των ωρών. Πρόκειται άλλωστε για την αναβίωση ενός μοντέλου καταδύσεων, συνεπώς η ευκρίνεια των ενδείξεων στο σκοτάδι του βυθού είναι από τα πρώτα ζητούμενα.

Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;-4

 

Όπως και στο πρωτότυπο μοντέλο, η πλάτη της κάσας είναι διακοσμημένη με την ανάγλυφη εικόνα ενός δύτη.

Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;-5

 

Και τα δύο ρολόγια έχουν διάμετρο 42 mm και συνδυάζονται είτε με μπλε ανάγλυφο δερμάτινο λουράκι είτε με καφέ λουράκι από παλαιωμένο καφέ λείο δέρμα.

Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;-6
Ποιο θα επιλέγατε από τα δύο νέα χρώματα του LONGINES Legend Diver;-7

 

Συνοδεύονται από την πενταετή εγγύηση της Longines και η τιμή τους είναι 2.310€.

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή