Δημιουργούμε το δικό μας SWATCH για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Δημιουργούμε το δικό μας SWATCH για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τσολιάδες, τσαρούχια, σημαιούλες, δάφνες, χρώματα εμπνευσμένα από την Ελλάδα και η λέξη «Ελευθερία» είναι μερικά από τα μοτίβα που σχεδίασε ο graphic designer Παναγιώτης Γ. Φώτου σε δύο μεγάλους «καμβάδες» της Swatch με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Μέσω της πλατφόρμας SwatchxYou, μπορούμε τώρα όλοι να αποκτήσουμε ένα –ή και περισσότερα– ρολόγια σε ανάμνηση αυτής της σημαντικής ιστορικής επετείου.

Δημιουργούμε το δικό μας SWATCH για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821-1

 

Η όλη διαδικασία των SwatchxYou είναι άκρως διασκεδαστική. Επιλέγουμε κατ’ αρχάς έναν από τους δύο special edition καμβάδες με τίτλο «Ελευθερία» και «Liberty», κινούμε το διαφανές ρολόι επάνω τους με όποια φορά θέλουμε, κάνοντας μεγέθυνση ή σμίκρυνση εάν χρειάζεται και καταλήγουμε στο σχέδιο που μας αρέσει περισσότερο. Η διαδικασία εξατομίκευσης συνεχίζεται με την επιλογή χρώματος για το μηχανισμό και για τις ενδείξεις των ωρών. Προσθέτουμε αν θέλουμε και το προσωπικό μας μήνυμα 15 χαρακτήρων στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού και προχωρούμε στην παραγγελία του.

Καμβάς Swatch x Greece «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημιουργούμε το δικό μας SWATCH για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821-2

 

Σε διάφορους τόνους του μπλε και του κόκκινου-κεραμιδί και με έμπνευση από την ελληνική λαογραφία, ο καμβάς αυτός παρουσιάζει μία φρέσκια γραφιστική άποψη της φιγούρας του τσολιά, γιρλάντες από φύλλα δάφνης, εορταστικά σημαιάκια, πολύχρωμα τσαρούχια και παραδοσιακά μοτίβα αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά ενώ σε πολλά σημεία του αναγράφεται η λέξη Ελευθερία, ως η λέξη που περικλείει όσο καμία άλλη το νόημα της επετείου του 1821.

 

Καμβάς Swatch x Greece «Liberty»

Δημιουργούμε το δικό μας SWATCH για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821-3

 

Ο συνδυασμός της παραδοσιακής τεχνικής χρωματισμού που χρησιμοποιούνταν στις γκραβούρες της εποχής συναντά το σύγχρονο, φωτεινά χρωματιστό pop ύφος, χαρακτηριστικό του DNA της Swatch! Σε αυτόν τον καμβά μοναδική πρωταγωνίστρια είναι η φιγούρα της Ελευθερίας, όπως ενσαρκώνεται στη μορφή ενός νεαρού κοριτσιού. Φορώντας στο κεφάλι το δάφνινο στεφάνι, κρατώντας δοξαστικά φύλλα δάφνης, ενδεδυμένη με παραδοσιακή γιορτινή φορεσιά και με γυμνά πέλματα που πατούν απευθείας το ελληνικό χώμα, έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με μια αισιοδοξία χαρακτηριστική της φύσης του Έλληνα. Η λέξη «Ελευθερία» καθώς και οι χρονολογίες 1821 -2021 σε διάφορα σημεία του καμβά λειτουργούν ως κορωνίδα υπογραμμίζοντας τον επετειακό χαρακτήρα του σχεδίου.

 

Δημιουργούμε το δικό μας SWATCH για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821-4

Οι δύο special edition καμβάδες SwatchxYou θα είναι διαθέσιμοι στο διαδικτυακό κατάστημα της Swatch από τις 19 Μαρτίου και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Υπολογίστε ότι για την παράδοση του ρολογιού θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες. Η τιμή κάθε ρολογιού Swatch x Greece είναι 115 €.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Swatch εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή