Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021

5' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 23 Μαρτίου η Omega είχε την τιμητική της, αφού παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη τις νέες της δημιουργίες για τη χρονιά που διανύουμε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της μάρκας, του διευθύνοντος συμβούλου της Raynald Aeschlimann, παρά τις αντιξοότητες του 2020 και τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία (μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, αναβολή της πρεμιέρας της ταινίας James Bond κ.ά.) η Omega δεν ανέκοψε ταχύτητα, προσαρμόστηκε μεν στα νέα δεδομένα αλλά συνέχισε το business as usual, δημιουργώντας ρολόγια που σέβονται τις παραδοσιακές αξίες και την ιστορική της κληρονομιά αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν το διαρκές πάθος της μάρκας για καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής. Όπως τόνισε ο κ. Aeschlimann «ποτέ ως τώρα ο χρόνος δεν είχε περισσότερη σημασία. Μάθαμε όλοι να εκτιμούμε πόσο πολύτιμες είναι οι ώρες μας και πώς να τις κάνουμε να έχουν νόημα. Γι’ αυτό και οι αξίες της ποιότητας, της αυθεντικότητας και της αριστοτεχνίας έχουν τόση σημασία. Ολοένα και περισσότερο ο κόσμος ενστερνίζεται την ιδέα προϊόντων καλοφτιαγμένων που δείχνουν όχι μόνο ότι έχουν ουσία αλλά και αληθινό ανθρώπινο άγγιγμα». Ας δούμε λοιπόν τι καλά μας ετοίμασε η Omega για το 2021, με τη συλλογή Seamaster να έχει την τιμητική της…

 

Seamaster 300

Ένας παλιός γνώριμος επανέρχεται δριμύτερος και δεν είναι άλλος από το εμβληματικό επαγγελματικό ρολόι καταδύσεων που δημιούργησε η Omega το 1957. Το Seamaster 300 είναι και πάλι εδώ, λεπτότερο από τις προηγούμενες εκδοχές του, κι αυτό χάρη στο νέο κρύσταλλο ζαφειριού που διαθέτει. Αυτή τη φορά μάλιστα είναι εφοδιασμένο με μηχανισμό Master Chronometer, ανεβάζοντας τον πήχη και από πλευράς μηχανικής υπεροχής. Αισθητικά ακολουθεί τους σχεδιαστικούς κώδικες των πρωτότυπων μοντέλων της δεκαετίας του 1960, με ατσάλινη κάση 41 mm, λεπτότερη στεφάνη από ανοδιωμένο αλουμίνιο και εντυπωσιακά καντράν τύπου σάντουιτς με vintage μπεζ Superluminova.

 

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-1
OMEGA Seamaster 300 με κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι, συνδυασμένα με ατσάλινο μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι.

 

Seamaster 300 Bronze Gold

Η κορυφαία πρόταση της φετινής συλλογής Seamaster 300 είναι αναμφισβήτητα αυτό το ρολόι. Κατασκευασμένο από ένα αποκλειστικό νέο κράμα–πατέντα της Omega από μπρούντζο και χρυσό που συνδυάζει τις αρετές και των δύο αυτών υλικών περιορίζοντας όμως τα μειονεκτήματα του μπρούντζου. Έτσι, το ρολόι δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από τον ιδρώτα, την υγρασία και τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ο κοινός μπρούντζος, δεν διαβρώνεται, δεν οξειδώνεται και αποκτά μία αργή και πολύ όμορφη πατίνα με το πέρασμα του χρόνου.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-2
Το νέο Seamaster 300 με κάσα από κράμα μπρούντζου και χρυσού, μπρούντζινο παλαιωμένο καντράν και κεραμική στεφάνη σε σκούρο καφέ χρώμα.

 

Seamaster Diver 300m Black Black

Η πιο σύγχρονη εκδοχή των Seamaster 300, τα Seamaster Diver 300M ανακαλύπτουν φέτος τη «σκοτεινή» πλευρά τους με ένα νέο μοντέλο που παίζει με τις διαφορετικές υφές του απόλυτου μαύρου. Φτιαγμένο από κεραμικό, έχει κάσα 43,5 mm και παρότι κατάμαυρο εξασφαλίζει άριστη ευκρίνεια στο σκοτάδι του βυθού χάρη στην ανθρακί Super-LumiNova που καλύπτει όλες τις απαραίτητες για έναν δύτη ενδείξεις. Είναι βεβαίως και αυτό Master Chronometer.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-3
Παρά την παράδοξη all-black εμφάνισή του, διαβάζεται με ευκολία οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και αν επικρατούν.

 

Seamaster Aqua Terra

H θηλυκή πλευρά των Seamaster εκπροσωπείται φέτος από τρία πανέμορφα μοντέλα Aqua Terra με κάσες διαμέτρου διάμετρο 34 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό Sedna 18K, διαμάντια στη στεφάνη, ωραία κυματιστά καντράν με 11 ενδείξεις των ωρών από διαμάντια ή ρουμπίνια κοπής marquise και στο εσωτερικό αυτόματους μηχανισμούς τελευταίας γενιάς που φέρουν την πιστοποίηση Master Chronometer.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-4
Με κάσα από ατσάλι, στεφάνη από χρυσό Sedna 18K στολισμένη με διαμάντια και καντράν είτε σε nude μπεζ είτε σε απαλό ροζ, τα νέα Aqua Terra προσφέρονται σε διάφορες εκδοχές για κάθε τύπο γυναίκας.

 

Constellation Small Seconds

Για τις κυρίες όμως η Omega επιφύλαξε και άλλες εκπλήξεις αυτή τη χρονιά. Πρόκειται για τα νέα Constellation με τις χαρακτηριστικές δαγκάνες στην κάσα. Έχουν και αυτά διάμετρο 34 mm και κυκλοφορούν σε εκδόσεις από χρυσό Sedna 18Κ, ανοξείδωτο ατσάλι ή συνδυασμό και των δύο μετάλλων. Στα απολύτως συμμετρικά καντράν τους υπάρχει πλέον και ένα υποκαντράν δευτερολέπτων στο 6 που φιλοξενεί και την ημερομηνία.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-5
Τα νέα Constellation συνδυασμένα με μπρασελέ από ατσάλι ή σε δίχρωμη εκδοχή ατσαλιού με χρυσό Sedna και διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών.

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα εντυπωσιακά καντράν: είτε λευκό φίλντισι είτε μοτίβο ηλιακών ακτίνων σε μπλε του παγωνιού, ανοιχτό καστανό ή μπορντό. Οι μηχανισμοί και εδώ είναι αυτόματοι Master Chronometer.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-6
Οι δύο πιο “λουσάτες” εκδοχές των νέων Constellation έχουν και διαμάντια στη στεφάνη. Το πρώτο είναι εξολοκλήρου από χρυσό Sedna 18Κ με μπορντό καντράν και το δεύτερο συνδυάζει ατσάλι με χρυσό Sedna 18K με φιλντισένιο καντράν και ροζ σατινέ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

De Ville Trésor Power Reserve

Αλλά και στη κατηγορία των κομψών ανδρικών (που όμως και μία γυναίκα θα τα φορούσε κάλλιστα) έχουμε την επόμενη γενιά των De Ville Trésor. Με λεπτού προφίλ κάσα 40 mm, θολωτά κρύσταλλα, φίνα δερμάτινα λουράκια και μινιμαλιστικής σχεδίασης καντράν, κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές χρωμάτων και υλικών καθώς και με την προσθήκη νέων υποκαντράν.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-7
OMEGA De Ville Trésor Power Reserve με κάσα από κίτρινο χρυσό 18Κ, ασημί καντράν και γκρι λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Έτσι έχουμε μοντέλα Small Seconds με υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα στο 6 όπως και μοντέλα Power Reserve που εκτός από μικρά δευτερόλεπτα στο 6 έχουν και υποκαντράν που δείχνει το απόθεμα ενέργειας του ρολογιού στο 12. Είναι εφοδιασμένα με κουρδιστούς στο χέρι μηχανικούς μηχανισμούς OMEGA Co-Axial Master Chronometer.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-8
OMEGA De Ville Trésor Small Seconds με κάσα από χρυσό Sedna 18K, μπορντό καντράν και ομοιόχρωμο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

Speedmaster Moonwatch Velcro® Straps

Για το τέλος αφήσαμε όχι κάποιο νέο μοντέλο αλλά τα νέα λουράκια τύπου Velcro που έρχονται ως φόρος τιμής προς τη μακρά ιστορία της Omega στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος. Σε μαύρο, λευκό ή ασημί και με το διάσημο σήμα της NASA σε μπλε, κόκκινο και λευκό που πρωτοείδαμε το 1959, τα νέα λουράκια θυμίζουν εκείνα που φορούσαν οι αστροναύτες πάνω από τις διαστημικές τους στολές και μπορούν αν συνδυαστούν με διάφορα μοντέλα της Omega, αλλά σίγουρα το πιο ταιριαστό δεν είναι άλλο από το Speedmaster Moonwatch, το οποίο πλέον φέρει και αυτό πιστοποίηση Master Chronometer.

Αυτά είναι τα νέα μοντέλα της ΟMEGA για το 2021-9

 

Εδώ ολοκληρώνεται η συνολική μας παρουσίαση των νέων μοντέλων της Omega. Μείνετε συντονισμένοι καθώς στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν εκτενέστερες παρουσιάσεις κάθε μοντέλου ξεχωριστά.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή