H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το νέο Slimline Monolithic Manufacture, η Frederique Constant πέτυχε κάτι που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Δημιούργησε ένα πρωτοποριακό ταλαντωτή από πυρίτιο, ο οποίος χτυπά με 288.000 ταλαντώσεις την ώρα, σε συχνότητα δηλαδή 40 Hz! Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί με δεκαπλάσια ταχύτητα από την πλειονότητα των μηχανικών μηχανισμών που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και οι οποίοι λειτουργούν συνήθως με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα). Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του και το μειωμένο μέγεθός του, αυτό το επαναστατικό εξάρτημα μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε οποιονδήποτε παραδοσιακής δομής ωρολογιακό μηχανισμό.

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-1

Το σημαντικό αυτό επίτευγμα είναι καρπός της τριετούς συνεργασίας ανάμεσα στην Frederique Constant και την Flexous Mechanisms, μία ανεξάρτητη εταιρεία που ειδικεύεται στη σχεδίαση και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών ωρολογοποιίας και ελαστικών εξαρτημάτων κυρίως για μηχανικά ρολόγια.  

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-2

Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός νέου, ελαστικού συστήματος ταλάντωσης, σε μέγεθος ανάλογο ενός παραδοσιακού μπαλανσιέ, που θα λειτουργούσε στην ανώτατη δυνατή συχνότητα και θα πρόσφερε τουλάχιστον 80 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Και όλα αυτά σε μία πολύ λογική τιμή, που άλλωστε είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα ρολόγια της Frederique Constant.

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-3

Με το Slimline Monolithic Manufacture η Frederique Constant αντικαθιστά τα 26 εξαρτήματα ενός τυπικού συστήματος ταλάντωσης με ένα και μοναδικό εξάρτημα από πυρίτιο, το οποίο είναι εφοδιασμένο με δύο βαρίδια ρύθμισης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της τριβής και της φθοράς των εξαρτημάτων, που συναντούμε στους παραδοσιακούς μηχανισμούς. Και χάρη στην μοναδική σε σύλληψη αρχιτεκτονική του σχεδίαση με ελαστικά μέρη και βάρη ο νέος ταλαντωτής έχει το ίδιο μέγεθος με έναν συμβατικό σύστημα ρύθμισης (διάμετρο 9,8 mm x πάχος 0,3 mm). 

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-4

Τα βαρίδια ρύθμισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση του ταλαντωτή κάμψης, επιτρέποντας στους τεχνίτες ωρολογοποιούς να προσαρμόζουν με ακρίβεια τη συχνότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παραδοσιακά συστήματα ρύθμισης. Χάρη στη δραστική μείωση της τριβής μεταξύ των μερών, το σύστημα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια και άρα έχει βελτιωμένη αυτονομία. Επιπλέον, επειδή το πυρίτιο ως υλικό δεν χρειάζεται λίπανση, βελτιώνεται και μακροπρόθεσμα η αξιοπιστία του ρολογιού.

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-5

Για το νέο σύστημα ταλάντωσης απαιτήθηκε η παραγωγή ενός νέου βασικού μηχανισμού, του αυτόματου calibre FC-810, κι αυτό επειδή ένα παραδοσιακό σύστημα οδοντωτών τροχών δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον εξαιρετικής ταχύτητας ρυθμιστή των 40 Hz.

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-6

Το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει αυτό το εντυπωσιακό μηχανικό επίτευγμα είναι ένα κλασικής σχεδίασης ρολόι με τρεις κεντρικούς δείκτες και ημερομηνία σε ξεχωριστό υποκαντράν στο 12.

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-7

Το νέο Slimline Monolithic Manufacture 40Hz έχει στρογγυλή κάσα διαμέτρου 40 mm, καντράν με ανάγλυφη guilloche διακόσμηση, σταμπωτούς λατινικούς αριθμούς, δείκτες τύπου Breguet και ένα μεγάλο στρογγυλό άνοιγμα στο 6 που αποκαλύπτει τον νέο ταλαντωτή σε όλο του το μεγαλείο.

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-8

Από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τις λεπτομέρειες του μηχανισμού συμπεριλαμβανομένου του skeleton ρότορα.  

H επαναστατική καινοτομία του FREDERIQUE CONSTANT Slimline Monolithic Manufacture 40Hz-9

Το Frederique Constant Slimline Monolithic Manufacture 40Hz κυκλοφορεί σε τρεις συλλεκτικές εκδόσεις: οι δύο είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με μπλε ή ασημί καντράν, (810 αριθμημένα αντίτυπα έκαστη), και η τρίτη είναι από ροζ χρυσό 18Κ (81 αριθμημένα αντίτυπα). Όσο για τις τιμές τους, είπαμε, είναι εξαιρετικά ελκυστικές: 4.495 € για τα ατσάλινα μοντέλα και 14.995 € για το χρυσό.

 

Δείτε και το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Frederique Constant εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Αλεξ. Γ. Ανδρεάδης (τηλ.: 210-3220454)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή