Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούντζο που είχαμε δει τις προηγούμενες χρονιές, το εμβληματικό Captain Cook της Rado επιστρέφει φέτος δριμύτερο, αυτή τη φορά φτιαγμένο εξολοκλήρου από στιλπνό κεραμικό. Η έκπληξη είναι πώς αυτό δεν είχε συμβεί νωρίτερα, δεδομένου ότι η Rado έχει ταυτίσει το όνομά της με την δημιουργία πρωτοποριακών υλικών υψηλής τεχνολογίας και ιδίως με τα high-tech κεραμικά. Είναι γνωστή ως Master of Materials ακριβώς επειδή έχει εμπλουτίσει με επαναστατικές μεθόδους την παραδοσιακή ωρολογοποιία, με έμφαση στα high-tech ceramics, ενώ έχει εισαγάγει και άλλα πρωτοποριακά υλικά όπως το ultra-light high-tech ceramic, το πολύχρωμο high-tech ceramic και το Ceramos™ στις design συλλογές της. Γι’ αυτό και έχει πολλάκις τιμηθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-1

Η νέα συλλογή Captain Cook συνδυάζει μερικά από τα κορυφαία επιτεύγματα της μάρκας. Αφενός μεν την πρωτοποριακή μονομπλόκ κάσα της Rado, κατασκευασμένη από αντιχαρακτικό και υποαλλεργικό κεραμικό υψηλής τεχνολογίας. Αφετέρου δε έναν κορυφαίο μηχανισμό της Rado, τον calibre R734, ο οποίος είναι προικισμένος με το σπειροειδές ελατήριο Nivachron, που προστατεύει το ρολόι από την επίδραση των μαγνητικών πεδίων, εξασφαλίζοντας υψηλότερη ακρίβεια.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-2

Το νέο Captain Cook Ceramic φιλοξενείται για πρώτη φορά σε κάσα διαμέτρου 43mm, και κυκλοφορεί σε τέσσερις εκδοχές.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-3

Η πρώτη εκδοχή έχει κάσα και μπρασελέ από μαύρο high-tech κεραμικό και διαθέτει περιστρεφόμενη στεφάνη από ειδικής σκλήρυνσης ατσάλι με μαύρο ένθετο δακτύλιο από high-tech κεραμικό.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-4

Το δεύτερο μοντέλο έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά ως προς την κάσα και το καντράν και τη στεφάνη αλλά έχει συνδυαστεί με λουράκι από καουτσούκ για όσους προτιμούν ένα πιο χαλαρό look.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-5

Η τρίτη εκδοχή έχει επίσης κάσα και μπρασελέ από μαύρο high-tech κεραμικό με τη διαφορά ότι η περιστρεφόμενη στεφάνη είναι ατσάλινη επιστρωμένη με ροζ χρυσό PVD και ένθετο δακτύλιο από μαύρο high-tech κεραμικό.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-6

Το τέταρτο μοντέλο έχει πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση, καθώς η κάσα και το μπρασελέ του είναι από plasma high-tech κεραμικό ενώ η στεφάνη του είναι από ατσάλι που έχει υποστεί ειδική σκλήρυνση και η επιφάνειά της είναι ένας δακτύλιος από μπλε high-tech κεραμικό.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-7

Για να επιστρέψουμε και πάλι στον μηχανισμό Rado calibre R734, είναι αυτόματος, προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 80 ωρών και έχει εξαιρετικό φινίρισμα και σκελετοειδείς λεπτομέρειες, τα οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς μέσα από τα φιμέ κρύσταλλα ζαφειριού τόσο από την μπροστινή όψη όσο και από το πίσω καπάκι της κάσας.

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-8

Παρά την διάφανη επιφάνειά του στο κέντρο, το καντράν παραμένει εξαιρετικά ευανάγνωστο, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μοντέλο που προορίζεται για χρήση στον βυθό. Το τρίγωνο στη στεφάνη, οι μεγάλες ενδείξεις των ωρών και οι ευμεγέθεις δείκτες, είναι όλα επιστρωμένα με λευκή Super-LumiNova®, ώστε να είναι απολύτως ευδιάκριτα ακόμη και στο σκοτάδι.  

Ποιο αγαπημένο υλικό της RADO ντύνει το νέo Captain Cook;-9

Όλα τα RADO Captain Cook High-Tech Ceramic είναι στεγανά μέχρι 300 μέτρα βάθος (30 bar). Όσο για τις τιμές των νέων μοντέλων, ξεκινούν από τα 3.500 € για το μαύρο κεραμικό μοντέλο με το ελαστικό λουράκι, 3.800 € κοστίζει το ίδιο μοντέλο με μπρασελέ, στα 3.900 € είναι το μοντέλο με τη στεφάνη από ροζ χρυσό PVD και στις 4.000 € είναι το μοντέλο από plasma high-tech ceramic.

Μία μικρή γεύση από τα νέα RADO Captain Cook High-Tech Ceramic στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Rado εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή