4 Νέα Nautilus παρουσίασε η PATEK PHILIPPE στην Watches & Wonders 2021

4 Νέα Nautilus παρουσίασε η PATEK PHILIPPE στην Watches & Wonders 2021

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς η Patek Philippe ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του περιζήτητου μοντέλου Ref. 5711/1A προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά, καθώς το συγκεκριμένο ατσάλινο Nautilus με το μπλε καντράν έχει μακρά λίστα αναμονής και αποτελεί αντικείμενο πόθου για χιλιάδες φίλους της ελβετικής εταιρείας ανά τον κόσμο. Το 2021 πάντως είναι έτος Nautilus, καθώς η Patek Philippe επέλεξε να εμπλουτίσει με τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα τη διάσημη συλλογή. Επειδή το 2021 θα είναι η τελευταία χρονιά παραγωγής του ατσάλινου Ref. 5711/1A με το μπλε καντράν, η ελβετική εταιρεία αποφάσισε να το αντικαταστήσει με μία εντελώς νέα εκδοχή του με καντράν στο πράσινο της ελιάς και εφέ ηλιακών ακτίνων. Με το νέο αυτό καντράν δημιούργησε και ένα δεύτερο Nautilus με στεφάνη στολισμένη με διαμάντια baguette. Εκτός από αυτά τα δύο ατσάλινα μοντέλα, στην ψηφιακή πλατφόρμα της Watches & Wonders έκαναν πρεμιέρα και δύο χρυσά ρολόγια: το Ref. 5990/1 Nautilus Travel Time Chronograph σε ροζ χρυσό με μπλε καντράν και ένα πολύτιμο Nautilus Haute Joaillerie στολισμένο εξολοκλήρου με διαμάντια.  

4 Νέα Nautilus παρουσίασε η PATEK PHILIPPE στην Watches & Wonders 2021-1

Το μοντέλο Nautilus γεννήθηκε το 1976 και τότε είχε κάνει αίσθηση για διάφορους λόγους. Κατ’ αρχάς γιατί ήταν ατσάλινο, πράγμα ασυνήθιστο για ρολόι πολυτελείας. Είχε στρογγυλεμένη οκτάγωνη στεφάνη, εμπνευσμένη από τα φινιστρίνια των πλοίων, ένα σχήμα που επίσης ήταν ασυνήθιστο εκείνη την εποχή. Εξίσου ασυνήθιστη ήταν η στιβαρή κατασκευή του, η αντοχή του στο νερό (120 μέτρα) και ο συνδυασμός γυαλισμένων και σατινέ υφών στο φινίρισμα των επιφανειών. 45 χρόνια αργότερα η συλλογή Nautilus αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Patek Philippe και αποτελείται τόσο από απλά classic-sport αυτόματα μοντέλα με τρεις δείκτες για άνδρες και γυναίκες όσο και από μοντέλα με πιο πολύπλοκες λειτουργίες (χρονογράφο, δεύτερη ώρα, φάσεις Σελήνης, ετήσιο ημερολόγιο, διηνεκές ημερολόγιο ή συνδυασμούς αυτών). Ας γνωρίσουμε όμως τα νέα Nautilus που έκαναν πρεμιέρα στην Watches & Wonders 2021…

Nautilus Ref. 5711/1A-014

4 Νέα Nautilus παρουσίασε η PATEK PHILIPPE στην Watches & Wonders 2021-2

Αναμφισβήτητα αυτό είναι το επόμενο best-seller της Patek μεταξύ των συλλεκτών παγκοσμίως, αφού είναι το νέο ατσάλινο Nautilus. Αυτό που το διαφοροποιεί από όλα τα προηγούμενα είναι η μοναδική απόχρωση του καντράν σε ένα γλυκό πράσινο της ελιάς. Διατηρεί βεβαίως τις οικείες ανάγλυφες οριζόντιες ρίγες, την ημερομηνία στη γνωστή της θέση στο 3, την εναλλαγή σατινέ και γυαλιστερών επιφανειών στη διαμέτρου 40 mm κάσα και στο μπρασελέ, και τον αυτόματο μηχανισμό 26-330 SC με λειτουργία stop-seconds και 45 ώρες αυτονομίας.

Nautilus Ref. 5711/1300A

4 Νέα Nautilus παρουσίασε η PATEK PHILIPPE στην Watches & Wonders 2021-3

Ακριβώς ίδιο ρολόι με το προηγούμενο αλλά σε πιο πολυτελή εκδοχή, καθώς η στεφάνη του αποτελείται από 32 διαμάντια κοπής baguette, συνολικού βάρους 3,6 καρατίων. Για γυναίκες και άνδρες που επιζητούν κάτι πιο αστραφτερό στον καρπό τους.

Nautilus Ref. 5990/1R

4 Νέα Nautilus παρουσίασε η PATEK PHILIPPE στην Watches & Wonders 2021-4

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν περισσότερο, αφού έχουμε ένα υψηλής μηχανικής πολυπλοκότητας Nautilus σμιλεμένο εξολοκλήρου από ευγενές μέταλλο. Το Nautilus Ref. 5990/1R που είχαμε γνωρίσει σε έκδοση από ατσάλι το 2014 κυκλοφορεί φέτος σε μία πραγματικά συναρπαστική έκδοση από ροζ χρυσό 18Κ με πολύ ωραίο μπλε καντράν. Ο μηχανισμός του υποστηρίζει έναν flyback χρονογράφο με λειτουργία Travel Time.

Nautilus Ref. 7118/1450R

4 Νέα Nautilus παρουσίασε η PATEK PHILIPPE στην Watches & Wonders 2021-5

Και αυτή είναι η πιο βαρύτιμη εκδοχή του Nautilus για τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για ένα haute joaillerie ρολόι από ροζ χρυσό, στολισμένο παντού με διαμάντια: στη διαμέτρου 35,2mm κάσα, στο καντράν και στο μπρασελέ. Όπως θα παρατηρήσετε, τα διαμάντια είναι διαφόρων μεγεθών, ώστε να αναδεικνύουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα διάφορα σχεδιαστικά μέρη του ρολογιού: το σχήμα του που μοιάζει με φινιστρίνι πλοίου, το κυματοειδές καντράν, τους περίτεχνους συνδέσμους στο μπρασελέ. Τα 2.553 διαμάντια του έχουν συνολικό βάρος 12,69 καράτια!

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: AS Chronotempus (τηλ.: 210-9370640)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή