5,2 εκατομμύρια για ένα AUDEMARS PIGUET με έναν υπερήρωα της Marvel

5,2 εκατομμύρια για ένα AUDEMARS PIGUET με έναν υπερήρωα της Marvel

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Μαρτίου σας παρουσιάσαμε τις νέες δημιουργίες της Audemars Piguet και σας ανακοινώσαμε την συνεργασία της με την Marvel, την κορυφαία εταιρεία στον τομέα των κόμικς. Ο πρώτος καρπός αυτής της συνεργασίας είναι ήδη εδώ. Είναι το νέο Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon, ένα ρολόι που φέρει τρισδιάστατη στο καντράν του τη φιγούρα του Μαύρου Πάνθηρα και μπορεί να το αποκτήσει κάποιος έναντι 150 χιλιάδων ελβετικών φράγκων (περίπου 136.500 ευρώ). Κυκλοφορεί σε 250 συλλεκτικά αντίτυπα και είναι το πρώτο από μία σειρά ρολογιών με θέμα τους υπερήρωες της Marvel.

5,2 εκατομμύρια για ένα AUDEMARS PIGUET με έναν υπερήρωα της Marvel-1

Το Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon φιλοξενείται σε μία φουτουριστικού design κάσα διαμέτρου 42 mm από αμμοβολημένο τιτάνιο με μαύρη κεραμική στεφάνη και κορώνα, και στο καντράν του δεσπόζει τρισδιάστατος πάνω από τον κλωβό του tourbillon ο Μαύρος Πάνθηρας της Marvel. Είναι σμιλεμένος στο χέρι από λευκό χρυσό και για τη χάραξη και ζωγραφική καθεμίας φιγούρας απαιτούνται τουλαχιστον 30 ώρες εργασίας από τους εξειδικευμένους τεχνίτες της Audemars Piguet.

5,2 εκατομμύρια για ένα AUDEMARS PIGUET με έναν υπερήρωα της Marvel-2

To ρολόι έχει κουρδιστό μηχανισμό, τον Manufacture Calibre 2965, με 242 εξαρτήματα, 72 ώρες αυτονομίας και εξαιρετικό φινίρισμα σε μοτίβα εμπνευσμένα από τον κόσμο των κόμικ της Marvel.

5,2 εκατομμύρια για ένα AUDEMARS PIGUET με έναν υπερήρωα της Marvel-3

Φοράει λουράκι από μοβ καουτσούκ και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο μαύρο ελαστικό λουράκι.

Δείτε το σχετικό video…

 

Και ένα για καλό σκοπό

Το νέο ρολόι έκανε πρεμιέρα σε μία διαδικτυακή παρουσίαση στο Λος Άντζελες, με οικοδεσπότες τον διευθύνοντα σύμβουλο της Audemars Piguet και φανατικό λάτρη των κόμικς, François-Henry Bennahmias, και τον κωμικό ηθοποιό Kevin Hart, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί λαμπεροί προσκεκλημένοι, όπως η Serena Williams, ο LeBron James, ο Mark Ronson κ.ά. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία δημοπρασία με φιλανθρωπικό σκοπό, από την οποία συγκεντρώθηκε το εκπληκτικό ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένας πλειοδότης από την Κίνα πλήρωσε 250 χιλιάδες δολάρια για ένα γεύμα με την Serena Williams και μία υπογεγραμμένη ρακέτα του τένις της κορυφαίας τενίστριας. Ένας άλλος συμπατριώτης του εξασφάλισε μία διά ζώσης παρτίδα γκολφ με τον πρωταθλητή Ian Poulter και τη δυνατότητα να δει από κοντά τις συλλογές αυτοκινήτων και ρολογιών του διάσημου γκόλφερ με το …πενιχρό τίμημα των 850 χιλιάδων δολαρίων! Επίσης δημοπρατήθηκε μία φωτογραφία και ένα υπογεγραμμένο χρυσό γάντι του βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών, Anthony Joshua, το οποίο κατέληξε σε Ρώσο πλειοδότη έναντι 350 χιλιάδων δολαρίων. Βεβαίως, το μεγαλύτερο ποσό συγκεντρώθηκε από την συναρπαστική δημοπρασία ενός μοναδικού αντιτύπου του Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon, με ολοσκάλιστη χειροποίητη κάσα 42 mm από λευκό χρυσό 18Κ, το οποίο κατέληξε σε έναν πλειοδότη και πάλι από την Κίνα έναντι του αστρονομικού ποσού του 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων! 

5,2 εκατομμύρια για ένα AUDEMARS PIGUET με έναν υπερήρωα της Marvel-4

Ο οικοδεσπότης Kevin Heart προσέφερε μισό εκατομμύριο δολάρια ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 7.150 εκατομμύρια δολάρια και η Audemars Piguet προσέθεσε μία γενναιόδωρη δωρεά 850 χιλιάδων ώστε το τελικό νούμερο να φτάσει στα 8 εκατομμύρια δολάρια! Τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε δύο μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς: την First Book, η οποία προμηθεύει με δωρεάν βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό παιδιά φτωχών και μη-προνομιούχων οικογενειών, και την Ashoka, η οποία έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών, δραστηριοποιείται σε 90 χώρες του πλανήτη και στηρίζει ανθρώπους με όραμα και καινοτόμες ιδέες, οι οποίοι προτείνουν λύσεις για καίρια και επείγοντα κοινωνικά, πολιτισμικά και οικολογικά ζητήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή