Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν νομίζατε ότι η Bvlgari θα αναπαυόταν στις δάφνες της ύστερα από έξι παγκόσμια ρεκόρ στον τομέα της λεπτότητας απατάσθε πλάνην οικτράν. Το έβδομο κατά σειρά ρεκόρ αφορά το λεπτότερο ρολόι με διηνεκές ημερολόγιο στον κόσμο και είναι το Octo Finissimo Perpetual Calendar, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν πανηγυρικά στην ψηφιακή έκδοση της Watches & Wonders πριν λίγες μέρες. Θα θυμάστε ίσως ότι ο οίκος Bvlgari είχε ήδη παρουσιάσει μία πρώτη «φουρνιά» νέων μοντέλων τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH. (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ). Απ’ ό,τι φαίνεται όμως κρατούσε τον καλύτερο άσο του καλά κρυμμένο μέχρι τον Απρίλιο…

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-1
Επτά ρεκόρ λεπτότητας σε επτά χρόνια έχει σημειώσει η Bvlgari και ήταν όλα μοντέλα Octo Finissimo.

 

Octo Finissimo Perpetual Calendar

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-2

Είναι πραγματικό επίτευγμα το πώς έχουν χωρέσει τόσες ημερολογιακές λειτουργίες μέσα σε ένα τόσο λεπτό ρολόι. Γιατί παρά την υψηλή του πολυπλοκότητα το Octo Finissimo Perpetual Calendar έχει συνολικό πάχος κάσας μόλις 5,8 χιλιοστά.

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-3

Η σχεδίαση του μηχανισμού του που έχει πάχος 2,75 χιλιοστά υποχρέωσε τους μηχανικούς της Bvlgari Manufacture στο Le Sentier να επινοήσουν νέες λύσεις, όπως τη χρήση μικρο-ρότορα και μία όσο το δυνατόν πιο «συμπυκνωμένη» αρχιτεκτονική τοποθέτηση των 408 εξαρτημάτων χωρίς να μειώσουν τις διαστάσεις τους.

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-4

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές το νέο Octo Finissimo Perpetual Calendar θα κυκλοφορήσει όχι σε μία αλλά σε δύο εκδοχές: την οικεία έκδοση από αμμοβολημένο τιτάνιο με μπρασελέ στο ίδιο μέταλλο και άλλη μία από πλατίνα με μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.  

 

Octo Finissimo Tadao Ando

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-5

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο διακεκριμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando συνεργάζεται με την Bvlgari σε μία συλλεκτική έκδοση. Το νέο Octo Finissimo Tadao Ando είναι ένας καθαρός συμβολισμός της έννοιας του χρόνου. Αντλώντας έμπνευση από την ιαπωνική έννοια του «Mikazuki» που συνδέει την ημισέληνο με την εφήμερη φύση του χρόνου, ο Tadao Ando συμπεριέλαβε δύο βασικά γραφικά στοιχεία στο καντράν του νέου ρολογιού: ένα ιδιαίτερο σπειροειδές μοτίβο στην πλάκα που συμβολίζει τη σπείρα του χρόνου και μία χρυσή ημισέληνο στη θέση 5 της ώρας. Το ρολόι είναι φτιαγμένο από μαύρο αμμοβολημένο κεραμικό, έχει διάμετρο 40mm και κυκλοφορεί σε 160 συλλεκτικά αντίτυπα.

Και από τα μινιμαλιστικής αισθητικής Octo πηγαίνουμε στην πιο μαξιμαλιστική προσέγγιση των ρολογιών-κοσμημάτων του οίκου Bvlgari.

Divas’ Dream Divissima και Allegra

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-6
Κομψό κόσμημα για τον γυναικείο καρπό το Divas’ Dream Divissima είναι στολισμένο με διαμάντια διαφόρων μεγεθών.

Τα νέα Divissima είναι μία μικρότερη και πιο εύκολα φορέσιμη εκδοχή του μοντέλου Diva’s Dream. Με διάμετρο 33 mm, σε δύο εκδοχές από λευκό χρυσό με διαμάντια ή με διαμάντια και σμαράγδια, είναι τα απόλυτα cocktail ρολόγια για τη σύγχρονη γυναίκα.

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-7
Αριστερά το Divas’ Dream Divissima με διαμάντια και σμαράγδια και δεξιά το Divas’ Dream Allegra από ροζ χρυσό με διαμάντια και έγχρωμες πολύτιμες πέτρες.

Σε πιο τολμηρά χρώματα, τα Allegra αντικατοπτρίζουν τη χαρά της ζωής. Σε διάμετρο 36 mm και δύο εκδοχές (ροζ ή λευκό χρυσό), είναι στολισμένα με 82 στρογγυλά διαμάντια μπριγιάν και μεγάλες, πολύχρωμες πολύτιμες πέτρες (σιτρίν, αμέθυστο, περίδοτο, μπλε τοπάζι, ροδολίτη). Συνδάζονται με πολυτελή λουράκια από δέρμα αλιγάτορα.

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-8

 

Serpenti Misteriosi Cleopatra

Νέο ρεκόρ λεπτότητας από τη BVLGARI στην Watches & Wonders 2021-9

Για το τέλος αφήσαμε το πιο εντυπωσιακό δείγμα υψηλής κοσμηματοποιίας του οίκου Bvlgari, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα πολύτιμο περικάρπιο από ροζ χρυσό. Απαρτίζεται από εξαγωνικά κομμάτια διακοσμημένα με διαμάντια που μοιάζουν με το δέρμα ερπετού ενώ σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί χρωματιστοί εξάγωνοι λίθοι (σιτρίν, αμέθυστοι, ακουαμαρίνα, τουρμαλίνη, τανζανίτης, περίδοτο. Το καντράν του ρολογιού είναι κρυμμένο αριστοτεχνικά κάτω από έναν διάφανο ρουμπελίτη βάρους 5 καρατίων. Πρόκειται βεβαίως για ένα και μοναδικό κομμάτι.

Περισσότερες πληροφορίες για την Bvlgari εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή