Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;

Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Oris είναι μία εταιρεία που αγαπά πολύ το νερό γι’ αυτό και μεγάλο μέρος της συλλογής της είναι αφιερωμένο σ’ αυτό. Η ελβετική μάρκα δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων του πλανήτη και το κάνει με συνέπεια παρουσιάζοντας κάθε χρόνο ειδικές εκδόσεις αφιερωμένες σε περιοχές και οικοσυστήματα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση ή που χρειάζονται τη βοήθειά μας για να παραμείνουν υγιή στο μέλλον. Δεν αποτελεί συνεπώς έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των νέων μοντέλων που έχει λανσάρει από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα είναι καταδυτικά: έξι καινούρια μοντέλα με θαλασσινή ιδιοσυγκρασία. Και έχουν όλα τον δικό τους χαρακτήρα, είτε αποτελούν επανεκδόσεις ιστορικών μοντέλων της Oris, είτε είναι εξειδικευμένα εργαλεία βυθού για επαγγελματίες δύτες. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν…

 

ORIS Carl Brashear Calibre 401 Limited Edition

Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;-1

Με εντυπωσιακή κάσα από ορείχαλκο, είναι το τρίτο συλλεκτικό μοντέλο που δημιουργεί η Oris σε συνεργασία με το Ίδρυμα Carl Brashear, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στον Carl Brashear, τον πρώτο Αφροαμερικανό δύτη του Αμερικανικού Ναυτικού (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ).

 

ORIS Whale Shark Limited Edition

Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;-2

Μία συλλεκτική έκδοση που έχει ως στόχο την προστασία του φαλαινοκαρχαρία και ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σε υφή ανάγλυφο καντράν που μιμείται το δέρμα του συγκεκριμένου ψαριού (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ).

 

ORIS AquisPro Date Calibre 400

Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;-3

Με συμπαγή κάσα διαμέτρου 49,5mm από τιτάνιο επιστρωμένο με αντιθαμβωτικό μαύρο DLC, στεγανή μέχρι 1.000 μέτρα βάθος, αυτό το αυθεντικό εργαλείο βυθού είναι πλέον εφοδιασμένο με τον ολοκαίνουριο αυτόματο Calibre 400 της Oris, o οποίος προσφέρει πέντε ολόκληρες ημέρες αυτονομίας χάρη στα δύο βαρέλια του όπως και εξαιρετική αντοχή στα μαγνητικά πεδία. (δείτε περισσότερα για τον νέο μηχανισμό εδώ).

 

ORIS Dat Watt Limited Edition

Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;-4

Μία ειδική έκδοση του γνώριμου καταδυτικού μοντέλου Aquis με εξαιρετικό ντεγκραντέ καντράν που απεικονίζει τον σεληνιακό κύκλο και το εύρος της παλίρροιας στο Βόρειο Ημισφαίριο χάρη στη λειτουργία Pointer Moon που δημιούργησε η Oris για τους επαγγελματίες δύτες. Μόλις ο κεντρικός δείκτης με το λευκό βέλος ευθυγραμμιστεί με την σωστή ημέρα του σεληνιακού κύκλου 29,5 ημερών δείχνει το αντίστοιχο εύρος παλίρροιας μέσω του λευκού σκιαγραφήματος επάνω στο καντράν. Ο ίδιος δείκτης δείχνει και το γέμισμα και το άδειασμα του φεγγαριού. Το ρολόι αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Common Wadden Sea Secretariat και έχει ως στόχο τη διατήρηση της Θάλασσας του Βάντεν στη Βόρεια Ευρώπη (στις ακτές της Γερμανίας, Δανίας και Ολλανδίας), της μεγαλύτερης παλιρροιακής ζώνης του πλανήτη, που έχει ανακηρυχθεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.  

 

ORIS Divers Sixty-Five

Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;-5

Η νέα αυτή εκδοχή του αειθαλούς Divers Sixty-Five έχει χάλκινο-καφετί ντεγκραντέ καντράν εμπνευσμένο από τα χρώματα της δύσης του ήλιου πάνω από τη θάλασσα. Στον ίδιο θερμό τόνο είναι και οι λεπτομέρειες από μπρούντζο στην περιφέρεια της καταδυτικής στεφάνης, στους δείκτες και στις ενδείξεις της ώρας. Το ρολόι είναι ο σύγχρονος απόγονος του πρώτου καταδυτικού ρολογιού που δημιούργησε η Oris το 1965 και ήρθε να προστεθεί στην εξαιρετικά δημοφιλή συλλογή Sixty-Five με την έντονα vintage αισθητική.

 

ORIS Divers Sixty Five Cotton Candy

Πόσα καταδυτικά ρολόγια κυκλοφόρησε η Oris το 2021;-6

Για το τέλος αφήσαμε τρία μοντέλα Divers Sixty-Five που μπορούν να φορεθούν εξίσου από άνδρες και γυναίκες. Αυτό που τα κάνει τόσο ξεχωριστά είναι το γεγονός ότι είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από μπρούντζο (κάσα, στεφάνη και μπρασελέ) και έχουν συνδυαστεί με παλ αποχρώσεις ζαχαρωτού στο καντράν: γαλάζιο, ροζ και βεραμάν. Εξ ού και το προσωνύμιο Cotton Candy όπως λέγεται στα αγγλικά το «μαλλί της γριάς».  

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή