Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρονογράφος Chronomat έχει ιδιαίτερο βάρος για την Breitling, καθώς το 1984 ήταν ένα από τα ρολόγια που σηματοδότησαν την επιστροφή της ελβετικής μηχανικής ωρολογοποιίας ύστερα από την κρίση του quartz, τη δεκαετία του 1970. Φόρο τιμής σε εκείνο το μοντέλο αποτίει η συλλογή Chronomat που κυκλοφόρησε το 2020, εν μέσω πανδημίας, και έτυχε ενθουσιώδους αποδοχής από το κοινό παγκοσμίως. Τώρα η Breitling επανέρχεται με μία νέα συλλογή, ακόμη πιο τολμηρή και επιβλητική στον καρπό, εξ ού και το όνομά της: Super Chronomat. Είναι εμπνευσμένη από το ρολόι Frecce Tricolori που δημιούργησε η Breitling για τους επίλεκτους αεροβατικής ομάδας της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας το 1983.

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-1

Η νέα συλλογή οποία διατηρεί πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. Όπως την εμβληματική περιστρεφόμενη στεφάνη με τις χαρακτηριστικές προεξοχές, που όχι μόνο προστατεύουν το κρύσταλλο ζαφειριού αλλά διευκολύνουν και τον χειρισμό της. Ή το ενσωματωμένο μπρασελέ τύπου Rouleaux, το οποίο απαρτίζεται από πολλούς παράλληλους κυλίνδρους. Τα νέα Super Chronomat έχουν αρρενωπή διάμετρο 44 χιλιοστών και η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη τους είναι στο ίδιο μέταλλο με την κάσα με ένθετο δακτύλιο από κεραμικό, για πρώτη φορά σε ρολόι Chronomat. Επιπλέον, όπως και στα απλά Chronomat, οι προεξοχές στο 3 και στο 9 μπορούν να αλλάξουν θέση, εφόσον το επιθυμείτε, ώστε να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη μέτρηση όσο και για την αντίστροφη μέτρηση ενός γεγονότος.

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-2

Εκτός από το μεταλλικό μπρασελέ με τους κυλίνδρους, υπάρχει και η επιλογή ενός λουριού από καουτσούκ επίσης εμπνευσμένου από τα μπρασελέ τύπου Rouleaux. Το καινούργιο ελαστικό λουράκι δημιουργείται με υπερσύγχρονες τεχνικές έγχυσης υπό πίεση. Έχει μάλιστα τρεις διαφορετικές υφές, ματ, λεία και πλεκτή, οι οποίες του προσδίδουν βάθος και τρισδιάστατες λεπτομέρειες.

 

Super Chronomat B01 44

Ο νέος χρονογράφος κυκλοφορεί σε τρεις εκδοχές. Οι δύο είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με μπλε ή μαύρο καντράν και ασορτί κεραμική στεφάνη.

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-3

Η τρίτη είναι πιο «λουσάτη» αφού είναι κατασκευασμένη από κόκκινο χρυσό 18Κ και έχει συνδυαστεί με καντράν και κεραμική στεφάνη σε ωραίο καφέ χρώμα.  

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-4

Όλοι οι χρονογράφοι είναι στεγανοί μέχρι 200 μέτρα, μπορούν συνεπώς να φορεθούν άφοβα ακόμη και σε συνθήκες κατάδυσης. Είναι εφοδιασμένοι με τον αυτόματο Breitling Manufacture Caliber 01, ο οποίος χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα, προσφέρει 70 ώρες αυτονομίας και φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, όπως άλλωστε όλα τα ρολόγια της Breitling.

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-5

Οι τιμές των χρονογράφων BREITLING Super Chronomat B01 44 ξεκινούν από τα 8.150 € για τα ατσάλινα μοντέλα με ελαστικό λουράκι, 8.500 € ατσάλινα με μπρασελέ και φθάνουν στα 22.400 € για το μοντέλο από κόκκινο χρυσό.

 

Super Chronomat B01 44 UTC-module

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-6

Υπάρχει και ακόμη μία επιλογή για τον χρονογράφο Super Chronomat B01 44 με το μαύρο καντράν: ένα σύστημα ώρας UTC (Universal Time Coordinated) ενσωματωμένο στο ατσάλινο μπρασελέ του. Είναι ένα χαρακτηριστικό που είχαμε ξαναδεί σε ένα μοντέλο της Breitling της δεκαετίας του 1980 και αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρακτικό για όσους χρειάζονται τη λειτουργία δεύτερης ώρας.

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-7

Η τιμή του BREITLING Super Chronomat B01 44 UTC-module είναι 9.700 €.

 

Super Chronomat 44 Four-Year Calendar

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-8

Και φθάνουμε στο πιο πολύπλοκο μοντέλο της «παρέας».Το Super Chronomat 44 Four-Year Calendar είναι ένα ημι-διηνεκές ημερολόγιο. Ονομάζεται έτσι γιατί διαθέτει ημερολογιακό μηχανισμό που χρειάζεται ρύθμιση της ημερομηνίας μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, όταν το έτος είναι δίσεκτο (δηλαδή κάθε 1.461 ημέρες).

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-9

Θα το βρείτε σε δύο χρωματικές εκδοχές, εξίσου ενδιαφέρουσες. Το πρώτο μοντέλο έχει μαύρο καντράν, ομοιόχρωμους μετρητές, ατσάλινη στεφάνη με μαύρο κεραμικό ένθετο δακτύλιο και λεπτομέρειες σε κόκκινο χρυσό. Μπορεί να συνδυαστεί είτε με ατσάλινο μπρασελέ τύπου Rouleaux είτε με το νέο ελαστικό ανάγλυφο λουράκι σε μαύρο χρώμα που είναι εμπνευσμένο από το μπρασελέ με τους κυλίνδρους. Η τιμή του είναι 14.000 € με λουράκι και 14.600 € με μπρασελέ.

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-10

Το δεύτερο μοντέλο είναι επίσης ατσάλινο με μπλε καντράν, μπλε μετρητές μόνο που εδώ η στεφάνη είναι από κόκκινο χρυσό με ένθετο δακτύλιο από μπλε κεραμικό και λεπτομέρειες από κόκκινο χρυσό. Συνδυάζεται είτε με μπλε ελαστικό ανάγλυφο λουράκι είτε με διμεταλλικό μπρασελέ από ατσάλι και κόκκινο χρυσό. Η τιμή του είναι 15.250 € με λουράκι και 16.600 € με μπρασελέ.

Το BREITLING Chronomat γίνεται ακόμα πιο Super. Δείτε γιατί…-11

Και τα δύο μοντέλα είναι στεγανά μέχρι 100 μέτρα και είναι εφοδιασμένα με τον Breitling Caliber 19, έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και ημερολόγιο με ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας, μήνα και φάσης της Σελήνης.

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Breitling Hellas (Breitling Boutique Athens, τηλ.: 210-3629832)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή