Αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα με το OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020

Αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα με το OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αβεβαιότητας για την παγκόσμια αθλητική κοινότητα όλα δείχνουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι, έστω και με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας Covid-19. Η Omega είναι ο επίσημος χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1932. Για την ακρίβεια, η Ολυμπιάδα του Τόκιο θα είναι η 29η φορά στην ιστορία της ελβετικής εταιρείας που θα έχει αυτόν τον ρόλο. Πριν από λίγο καιρό, προκειμένου να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση, εκατό ημέρες πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας του Τόκιο 2020, η Omega παρουσίασε την ειδική έκδοση Seamaster Diver 300M Tokyo 2020, στα χρώματα της φετινής διοργάνωσης.

Αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα με το OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020-1

Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 42 mm συνδυασμένη με μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με επιφάνεια από μπλε κεραμικό και καταδυτική κλίμακα από λευκό σμάλτο. Η κάσα έχει σατινέ και γυαλιστερές υφές και καθώς πρόκειται για καθαρόαιμο μοντέλο καταδύσεων είναι στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος.

Αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα με το OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020-2

Συνδυάζεται με ενσωματωμένο μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι με σατινέ και γυαλισμένες επιφάνειες και πατενταρισμένο αναδιπλούμενο κούμπωμα με ειδική προέκταση ώστε να μπορεί να φορεθεί πάνω από καταδυτική στολή.

Αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα με το OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020-3

Προστατευμένο από ένα κρύσταλλο ζαφειριού το γυαλισμένο λευκό κεραμικό καντράν έχει ανάγλυφη κυματοειδή διακόσμηση χαραγμένη με λέιζερ. Οι μεγάλοι δείκτες και οι επιβλητικές ενδείξεις των ωρών είναι σε μπλε χρώμα και είναι γεμισμένα με λευκή Super-LumiNova. Στο 6 εμφανίζεται διακριτικά το παράθυρο της ημερομηνίας. Μοναδική χρωματική πινελιά εκτός του λευκού και του μπλε είναι το λογότυπο Seamaster γραμμένο ευδιάκριτα με κόκκινο χρώμα. 

Αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα με το OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020-4

Και αν σας παραξενεύει το γεγονός ότι στην μπροστινή όψη του ρολογιού δεν γίνεται καμία μνεία στην Ολυμπιάδα, η πίσω όψη του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού επάνω στο κρύσταλλο ζαφειριού που σφραγίζει την κάσα υπάρχει το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Στο βάθος διακρίνεται ο μηχανισμός, ο αυτόματος OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8800, ο οποίος χτυπά με 25.200 ταλαντώσεις την ώρα και προσφέρει 55 ώρες αυτονομίας. Ο μηχανισμός αυτός φέρει την επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου εξαιρετικών επιδόσεων από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας της Ελβετίας METAS. Αυτή η πιστοποίηση σημαίνει ότι το ρολόι έχει εκτός από υψηλή ακρίβεια μέτρησης και υψηλότατη αντοχή σε μαγνητικά πεδία έως 15.000 Gauss.

Αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα με το OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020-5

Το ξεχωριστό αυτό μοντέλο διατίθεται μέσα σε ειδική κασετίνα εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συνοδεύεται από την κάρτα Master Chronometer και πλήρη εγγύηση 5 ετών. Η τιμή του νέου OMEGA Seamaster Diver 300M Tokyo 2020 είναι 5.700 €.

Δείτε το ρολόι ζωντανά στο παρακάτω video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή