H οικογένεια της PATEK PHILIPPE απέκτησε 5 νέα Calatrava

H οικογένεια της PATEK PHILIPPE απέκτησε 5 νέα Calatrava

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν νομίσατε ότι τα είχατε δει όλα από την Patek Philippe το 2021 κάνατε λάθος. Κι αυτό γιατί η ελβετική εταιρεία προτίμησε να λανσάρει τα νέα της μοντέλα σταδιακά. Έτσι στις αρχές του έτους είχαμε τα νέα Twenty-4 (δείτε το σχετικό θέμα εδώ), τον Απρίλιο στην Watches & Wonders της Γενεύης που μεταδόθηκε ψηφιακά παρουσιάστηκαν τέσσερα πανέμορφα Nautilus (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) και αμέσως μετά, στη ζωντανή έκθεση Watches & Wonders της Σαγκάης, την τιμητική τους είχαν πέντε μοντέλα Calatrava, όλα εκπληκτικά, από το πιο απλό έως το πιο πολύπλοκο. Δεν περιμέναμε άλλωστε τίποτε λιγότερο από τη μεγάλη κυρία της ωρολογοποιίας. Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση…

 

PATEK PHILIPPE Calatrava 5236P In-line Perpetual Calendar

Το κορυφαίο της συλλογής είναι αναμφισβήτητα το 5236P-001 In-line Perpetual Calendar ένα grand complication μοντέλο με διηνεκές ημερολόγιο, οι ενδείξεις του οποίου απεικονίζονται στη σειρά, όπως ακριβώς διαβάζει κανείς την ημερομηνία στο χαρτί: ημέρα, ημερομηνία, μήνας. Δύο στρογγυλά παραθυράκια στις θέσεις 4 και 8 του καντράν δείχνουν το έτος και την ημέρα/νύχτα αντίστοιχα. Στο κάτω μέρος, σε ένα και μοναδικό υποκαντράν, φιλοξενούνται τα δευτερόλεπτα και οι φάσείς της Σελήνης.

H οικογένεια της PATEK PHILIPPE απέκτησε 5 νέα Calatrava-1

Η 41,3 mm κάσα του ρολογιού είναι από γυαλιστερή πλατίνα και πλαισιώνει ένα ντεγκραντέ μπλε καντράν με ωραίο κάθετο «βουρτσιστό» φινίρισμα. Φιλοξενεί τον καινούριο αυτόματο υπέρλεπτο caliber 31-260 PS QL, ο οποίος έχει μικρορότορα σε ειδική εσοχή καθώς και ένα ειδικό πρόσθετο σύστημα διηνεκούς ημερολογίου για το οποίο η Patek αναμένει να κατοχυρώσει τρεις πατέντες. Πρόκειται βεβαίως για ρολόι υψηλότατων τεχνικών απαιτήσεων, που μόνο ένας οίκος σαν την Patek Philippe θα μπορούσε να φέρει εις πέρας.

 

PATEK PHILIPPE Calatrava 6119R και 6119G “Clous de Paris”

Επιστρέφουν τα διάσημα Calatrava με την ανάγλυφη πυραμιδωτή στεφάνη «Clous de Paris» σε δύο εκδοχές και με νέο κουρδιστό μηχανισμό. Το πρώτο (6119R-001) είναι από ροζ χρυσό και έχει ασημί κοκκώδες καντράν με απλικέ ενδείξεις και δείκτες, όλα από ροζ χρυσό.

H οικογένεια της PATEK PHILIPPE απέκτησε 5 νέα Calatrava-2

 

Το δεύτερο (6119G-001) είναι από λευκό χρυσό με σκούρο γκρι καντράν που έχει κάθετο «βουρτσιστό» φινίρισμα, απλικέ ενδείξεις των ωρών και δείκτες από λευκό χρυσό καθώς και ένα υποκαντράν για τα τρέχοντα δευτερόλεπτα.

H οικογένεια της PATEK PHILIPPE απέκτησε 5 νέα Calatrava-3

 

 

PATEK PHILIPPE Calatrava 4947/1A Annual Calendar

Η τρίτη έκπληξη που μας επιφύλαξε η Patek αφορά το εμβληματικό της Annual Calendar που φέτος παρουσιάζεται για πρώτη φορά με στρογγυλή ατσάλινη κάσα και ενσωματωμένο μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

H οικογένεια της PATEK PHILIPPE απέκτησε 5 νέα Calatrava-4

Με διάμετρο στα 38 χιλιοστά, το νέο 4947/1A-001 αναμένεται να γίνει ανάρπαστο αφού ταιριάζει απόλυτα τόσο σε ανδρικούς όσο και σε γυναικείους καρπούς και μπορεί να φορεθεί σε κάθε περίσταση.

 

PATEK PHILIPPE Calatrava Ladies 4997/200G

Το τελευταίο μοντέλο αφορά αποκλειστικά τις κυρίες. Είναι ένα Calatrava από λευκό χρυσό με υπέροχο guilloché καντράν από μπλε λάκα, ελαφρώς μεγαλύτερη κάσα σε διάμετρο 35 mm (αντί των 33 mm) και είναι πλέον εφοδιασμένο με έναν εξαιρετικά λεπτό αυτόματο μηχανισμό, τον caliber 240 με μικρορότορα από χρυσό 22Κ.

H οικογένεια της PATEK PHILIPPE απέκτησε 5 νέα Calatrava-5

Η στεφάνη του 4997/200G-001 είναι στολισμένη με 76 αστραφτερά Top Wesselton διαμάντια μπριγιάν. Το ρολόι αγκαλιάζει τον καρπό με ένα φίνο λουράκι από σατέν ύφασμα στον ίδιο μπλε τόνο με το καντράν.

Δείτε όλα τα μοντέλα που έκαναν πρεμιέρα στην Watches & Wonders της Γενεύης και της Σαγκάης στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: AS Chronotempus (τηλ.: 210-9370640)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή