Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 20 έως τις 23 Μαΐου οι δρόμοι του Πριγκιπάτου των Μονεγάσκων μεταβλήθηκαν σε μία ζωντανή πίστα για να φιλοξενήσουν το φετινό Grand Prix του Μονακό, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1. Ως επίσημος χρονομέτρης, η παλαίμαχος στον κόσμο της ταχύτητας TAG Heuer, βρήκε την ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσει μία αποκλειστική έκδοση του εμβληματικού της χρονογράφου Monaco, που οφείλει άλλωστε το όνομά του στο θρυλικό ράλι.

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-1

Ο νέος χρονογράφος Monaco Titan Special Edition είναι μία συλλεκτική έκδοση 500 κομματιών. H διάσημη τετράγωνη κάσα του είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα και φτιαγμένη από τιτάνιο βαθμού σκληρότητας 2. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από πολύ στιβαρή είναι και εξαιρετικά ελαφριά. Επιπλέον οι σχεδιαστές επέλεξαν να της προσδώσουν ένα πολύ ωραίο αμμοβολημένο φινίρισμα.

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-2

Το ρολόι έχει διαστάσεις 39 x 39 mm, με μπιζουτέ τελειώματα στη κάσα, στο κρύσταλλο και στα μπουτόν του χρονογράφου, τα οποία είναι τοποθετημένα στη δεξιά πλευρά, ενώ η κορώνα βρίσκεται στα αριστερά. Αυτή άλλωστε η μικρή «παραξενιά» ακολουθεί το Monaco εδώ και μισό αιώνα. Όταν πρωτοβγήκε στην αγορά, οι σχεδιαστές του επέλεξαν να τοποθετήσουν την κορώνα στα αριστερά για να τονίσουν το γεγονός ότι το ρολόι ήταν αυτόματο και άρα δεν χρειαζόταν κούρδισμα.

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-3

Το θολωτό κρύσταλλο από συνθετικό ζαφείρι προστατεύει το καντράν, το οποίο είναι σε ασημί χρώμα και έχει σατινέ φινίρισμα σε εφέ ηλιακών ακτίνων και δύο μαύρους τετράγωνους μετρητές χρονογράφου. Όπως ακριβώς και στο πρωτότυπο Monaco του 1969, οι ενδείξεις των ωρών είναι οριζόντιες μπάρες σε ασημί χρώμα με μπιζουτέ αιχμές.

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-4

Ο ωροδείκτης και ο λεπτοδείκτης, όπως και μικρές κουκκίδες στις ενδείξεις των ωρών φέρουν επίστρωση με Super-LumiNova για να διαβάζονται ευκρινώς ακόμη και στο σκοτάδι.

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-5

Δύο πινελιές σε κόκκινο χρώμα δίνουν έναν δυναμικό σπορτίφ τόνο στο ρολόι: η ένδειξη της ώρας στο 12 και ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου. 

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-6

Μηχανικά τα πράγματα είναι εξίσου καλά αφού έχουμε τη σύγχρονη εκδοχή του περίφημου αυτόματου μηχανισμού χρονογράφου Calibre 11 που κινούσε και το πρωτότυπο Monaco. Λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.000 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 40 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Τις λεπτομέρειες και το ωραίο φινίρισμα του μηχανισμού μπορεί να θαυμάσει κανείς από το στρογγυλό κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας.  

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-7

Το σύνολο ολοκληρώνει ένα λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα το οποίο ασφαλίζει με αναδιπλούμενο κούμπωμα από τιτάνιο, ίδιο με αυτό της κάσας.

Ένα TAG HEUER Monaco από τιτάνιο για το Grand Prix του Μονακό-8

Η τιμή του ρολογιού είναι 7.450 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή