Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο της ψηφιακής έκδοσης της Watches & Wonders η Tudor αποκάλυψε τα νέα μοντέλα της χρονιάς (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Ή τουλάχιστον έτσι μας άφησε να νομίζουμε. Γιατί δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας και η ελβετική εταιρεία επανήλθε δριμύτερη και μάλιστα με ένα μοντέλο που κάνει μία μεγάλη ανατροπή. Το νέο Black Bay Ceramic έχει κάσα από μαύρο ματ κεραμικό και φιλοξενεί μέσα του έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό. Ως εδώ καμία μεγάλη έκπληξη. Κι όμως, το Black Bay Ceramic είναι το πρώτο ρολόι της Tudor που φέρει πιστοποίηση Master Chronometer από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας, γνωστό ως METAS. Και ναι, η Tudor γίνεται η δεύτερη ωρολογοποιία, μετά την Omega, που εξασφαλίζει αυτή την υψηλού κύρους πιστοποίηση.

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-1

Τι σημαίνει αυτό; Η πιστοποίηση Master Chronometer του METAS έχει μερικά από τα αυστηρότερα κριτήρια του κόσμου της ωρολογοποιίας στους τομείς της χρονομετρίας και της αντίστασης στα μαγνητικά πεδία. Η πιστοποίηση αυτή καλύπτει τα βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά ενός ρολογιού, μεταξύ αυτών η ακρίβεια, η αντίσταση στα μαγνητικά πεδία, η υδατοστεγανότητα και η ενεργειακή αυτονομία. Προκειμένου να περάσει τα τεστ ακριβείας, ένα ρολόι πρέπει να λειτουργεί με όχι μεγαλύτερη απόκλιση από 5 δευτερόλεπτα την ημέρα.

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-2

Επιπλέον η ακρίβειά του είναι εγγυημένη ακόμη και εάν εκτεθεί σε μαγνητικά πεδία έως 15.000 gauss ενώ η στεγανότητά του είναι σύμφωνα με το κριτήριο ISO 22810:2010, το ίδιο και η ενεργειακή αυτονομία κάθε Master Chronometer ρολογιού. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει αυτή την πιστοποίηση ένα ρολόι: να είναι ελβετικής κατασκευής (Swiss Made) και ο μηχανισμός του να φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, το Ελβετικό Ινστιτούτο Ελέγχου Χρονομέτρων.

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-3

Μάλιστα η κάρτα εγγύησης του Black Bay Ceramic έχει ένα τσιπ NFC και όταν βρεθεί κοντά σε ένα smartphone με λειτουργία NFC δίνει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα απόδοσης Master Chronometer του ρολογιού με το οποίο συνδέεται μέσω της σχετικής ψηφιακής εφαρμογής Tudor Watch ID.

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-4

Όπως προαναφέραμε, από μαύρο ματ κεραμικό είναι κατασκευασμένη η διαμέτρου 41 mm κάσα, η οποία περιβάλλει ένα θολωτό μαύρο ματ καντράν με απλικέ ενδείξεις των ωρών και τους χαρακτηριστικούς δείκτες τύπου χιονονιφάδας. Όλα φέρουν φωτοβόλο επίστρωση Super-LumiNova βαθμού Α σε μπεζ χρώμα. Στο κάτω μέρος του καντράν υπάρχουν σε δύο σειρές οι λέξεις «Black Bay Master Chronometer» (ενώ στα άλλα Black Bay υπάρχει η φράση «Chronometer Officially Certified»)

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-5

Η κάσα έχει αμμοβολημένες επιφάνειες, μπιζουτέ τελειώματα που αστράφτουν σαν καθρέφτης και σφραγίζει με ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού. Η στεφάνη της είναι καταδυτική, περιστρέφεται δηλαδή μόνο προς μόνο μία κατεύθυνση για λόγους ασφαλείας, και είναι ατσάλινη με μαύρη επίστρωση PVD ενώ στην επιφάνειά της υπάρχει κεραμικός δακτύλιος με σατινέ φινίρισμα σε εφέ ηλιακών ακτίνων. Η βιδωτή κορώνα είναι επίσης από ατσάλι με μαύρο PVD και φέρει το χαρακτηριστικό ρόδο-σύμβολο της Tudor.

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-6

Από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αποκλειστικό μηχανισμό MT5602-1U από ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με ελατήριο από πυρίτιο, προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-7

To Black Bay Ceramic είναι στεγανό μέχρι 200 μέτρα. Συνδυάζεται με υβριδικό λουράκι από δέρμα και καουτσούκ και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι από μαύρο ύφασμα με μία κρεμ ρίγα. Το ρολόι έχει την πενταετή εγγύηση της Tudor και η τιμή του είναι 4.590 €

Τι το σημαντικό κρύβει το νέο TUDOR Black Bay Ceramic;-8

 

Δείτε “ζωντανά” το νέο TUDOR Black Bay Ceramic στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή