Η αβάσταχτη ελαφρότητα του IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στενή σχέση της IWC Schaffhausen με την Mercedes-AMG ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, το 2004, και βασίζεται στην κοινή δέσμευσης και των δύο εταιρειών για απαράμιλλη ποιότητα και τεχνική αρτιότητα. Ο πιο πρόσφατος καρπός αυτής της συνεργασίας είναι ένας πολύ εντυπωσιακός χρονογράφος, ο Pilot’s Watch Chronograph Edition “AMG” (IW377903). Το ρολόι αυτό μπορεί να υπερηφανεύεται για δύο πρωτιές: είναι ο πρώτος χρονογράφος αεροπορίας της IWC στα 43 χιλιοστά που φέρει τον Manufacture μηχανισμό 69385 και ο πρώτος χρονογράφος αεροπορίας της IWC με κάσα από τιτάνιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά ελαφρύς στον καρπό ενώ στις άλλες ιδιότητες του τιτανίου προσθέστε την εξαιρετική αντοχή στις γρατζουνιές και το γεγονός ότι είναι υποαλλεργικό για το δέρμα.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG-1

Το ρολόι έχει διάμετρο 43 mm, πάχος 14,9 mm και είναι στεγανό μέχρι 60 μέτρα βάθος. Πολύ εντυπωσιακό είναι το φινίρισμα στο τιτάνιο της κάσας, το οποίο έχει ωραία ματ γκρι εμφάνιση, εμπνευσμένη από την χαρακτηριστική βαφή Selenite Grey Magno της AMG.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG-2

To καντράν του από ανθρακονήματα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς η ψαθωτή πλέξη των ανθρακονημάτων γίνεται σε ειδικές μηχανές ύφανσης. Η πρόσοψη του ρολογιού προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφειριού ειδικά ασφαλισμένο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να μετατοπισθεί λόγω πτώσης της ατμοσφαιρικής πίεσης.Ο χρονογράφος έχει τρεις ασημένιους μετρητές, οι οποίοι ξεπετάγονται πάνω στο μαύρο φόντο και θυμίζουν τα όργανα στα ταμπλό των σπορ αυτοκινήτων.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG-3

Και όπως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο έχει ανάγκη από έναν κινητήρα που «φυσάει» το ίδιο ισχύει και με το συγκεκριμένο ρολόι. Ο μηχανισμός του είναι ο calibre 69385, δημιουργημένος in-house στη manufacture της IWC στο Schaffhausen. Διαθέτει column wheel, λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), επιτρέπει τη μέτρηση διαστημάτων έως 12 ώρες και προσφέρει 46 ώρες αυτονομίας.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG-4

Η σύνδεση με την Mercedes-AMG υπάρχει στο πίσω μέρος της κάσας, καθώς το λογότυπό της υπάρχει επάνω στο κρύσταλλο ζαφειριού.  

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG-5

Ο νέος IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG έχει συνδυαστεί με ένα ανάγλυφο λουράκι από δέρμα σε υφή υφάσματος. Η τιμή του είναι 10.300 €.  

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

IWC BOUTIQUE ATHENS: Βουκουρεστίου 24 & Βαλαωρίτου 4 (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή