Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το PanoMaticLunar της Glashütte Original κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες και αποτελεί βασικό πυλώνα στη συλλογή της γερμανικής ωρολογοποιίας. Με ωραίες κλασικές γραμμές αλλά και ιδιαίτερο design που το αναγνωρίζεις αμέσως, έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο. Και ενώ τα πρώτα μοντέλα ήταν πιο αυστηρά και λιτά σε ύφος (αναμενόμενο λόγω του γερμανικού τους ταμπεραμέντου), με ατσάλινη κάσα και ασημί, μαύρο ή μπλε καντράν, τα τελευταία χρόνια η Glashütte Original έδειξε μία προθυμία να φρεσκάρει το συγκεκριμένο μοντέλο, λανσάροντας διάφορες χρωματιστές εκδόσεις του, π.χ. ατσάλινο με καντράν από σομόν οπαλίνα, χρυσό σε συνδυασμό με μπλε καντράν και, πιο πρόσφατα, ατσάλι ή χρυσό με πράσινο καντράν.

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-1

Για το πράσινο μοντέλο θα μιλήσουμε σήμερα, καθώς το είδαμε το 2020 στην ατσάλινη εκδοχή του με έντονο «Forest Green» καντράν και τώρα επανέρχεται στον ίδιο τόνο του πράσινου και σε έκδοση από κόκκινο χρυσό 18Κ.

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-2

Το πιο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η παράκεντρη τοποθέτηση της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων, σε δύο βοηθητικά υποκαντράν, στην αριστερή πλευρά του καντράν. Ο χώρος που μένει ελεύθερος στα δεξιά φιλοξενεί, επάνω, την εντυπωσιακή ένδειξη φάσης της Σελήνης και, κάτω, τη μεγάλη ημερομηνία ή Panorama Date, όπως την αποκαλεί η εταιρεία.  

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-3

Η διάμετρος της κάσας παραμένει ίδια, στα 40 χιλιοστά, το ίδιο και το φινίρισμά της με τις σατινέ και γυαλιστερές επιφάνειες, όπως και το πάχος της στα 12,7 χιλιοστά. Δύο κρύσταλλα ζαφειριού σφραγίζουν και τις δύο όψεις του ρολογιού, το οποίο είναι στεγανό μέχρι 50 μέτρα.

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-4

Αξίζει να μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το πράσινο καντράν, το οποίο είναι ντεγκραντέ, είναι δηλαδή πιο ανοιχτόχρωμο στο κέντρο και σταδιακά σκουραίνει προς την περιφέρεια. Όλες οι λεπτομέρειες είναι στο ίδιο μέταλλο με της κάσας.  

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-5

Από την διάφανη πίσω πλευρά μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αυτόματο manufacture Calibre 90-02 που δημιουργείται in-house στις εγκαταστάσεις της μάρκας στην πόλη Glashütte. Διαθέτει πλάκα τριών τετάρτων, παράκεντρο ρότορα από χρυσό 22Κ και σκαλιστό στο χέρι σύστημα ρύθμισης «λαιμός κύκνου» που συνδυάζεται με βιδωτό μπαλανσιέ.

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-6

Η διακόσμηση είναι εξαιρετική, με μπλε βίδες, μπιζουτέ γέφυρες και επιφάνειες με ανάγλυφες λεπτές ρίγες. Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και αποθηκεύει ενέργεια για 42 ώρες.

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-7

Το ρολόι συνδυάζεται με γυαλιστερό λουράκι από δέρμα αλιγάτορα της Λουιζιάνα, φυσικά σε πράσινο χρώμα, και ασφαλίζει με κούμπωμα στο μέταλλο της κάσας.

Η Σελήνη είναι σε πράσινο φόντο στο νέο PanoMaticLunar της GLASHÜTTE ORIGINAL-8

Το νέο PanoMaticLunar Green Dial σε κόκκινο χρυσό δεν είναι limited edition αλλά θα αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής της Glashütte Original. Η τιμή του κόκκινου χρυσού ξεκινά από 19.200 € ενώ η τιμή του ατσάλινου ξεκινά από 9.800 €.

Μπορείτε να περιεργαστείτε το ατσάλινο PanoMaticLunar Forest Green στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Glashütte Original εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή