Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2019 σας είχαμε παρουσιάσει τον πρώτο χρονογράφο που δημιούργησε η Hublot για να στηρίξει μία αξιέπαινη πρωτοβουλία για τη διάσωση των ρινόκερων στην Αφρική και στην Ινδία. Εκείνο το ρολόι ήταν στα χρώματα της άμμου και αποτελούσε τον καρπό της συνεργασίας της Hublot με τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση SORAI (Save Our Rhinos Africa and India) για την προστασία των ρινόκερων (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Το 2021 ο νέος χρονογράφος Big Bang Unico SORAI έρχεται να ενισχύσει για ακόμη μία φορά αυτόν τον σημαντικό σκοπό.

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-1
Ο Kevin Pietersen, ιδρυτής του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού SORAI, με έναν μαύρο ρινόκερο στις εγκαταστάσεις του Care For Wild, του μεγαλύτερου καταφυγίου ορφανών ρινόκερων στον κόσμο. Στόχος του η διάσωση, η φροντίδα και επανένταξη στην άγρια φύση ρινόκερων που έμειναν ορφανοί λόγω της λαθροθηρίας.

Την τελευταία δεκαετία τα δύο τρία των ρινόκερων του Πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική έχουν εξοντωθεί από λαθροκυνηγούς. Ο πληθυσμός των μαύρων ρινόκερων του Πάρκου Κρούγκερ έχει μειωθεί δραματικά και σήμερα υπολογίζεται ότι απομένουν λιγότερα από 500 ζώα. Επιπλέον, στα τέλη Μαρτίου του 2020 τα σύνορα της Νοτίου Αφρικής έκλεισαν για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19. Ως τότε το πάρκο γέμιζε καθημερινά από ξένους επισκέπτες, γεγονός που αποθάρρυνε σημαντικά τους λαθροθήρες. Πλέον, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης δασοφυλάκων, οι λαθροκυνηγοί κινούνται ελεύθερα στις τεράστιες εκτάσεις το πάρκου ενώ η ξαφνική διακοπή οικονομικών πόρων λόγω της πανδημίας σημαίνει ότι οι οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής επαφίενται αποκλειστικά στη γενναιοδωρία ιδιωτών χορηγών καθώς και στις συντονισμένες προσπάθειες και συνέργειες τοπικών, διεθνών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-2

Η ωρολογοποιία Hublot, εκμεταλλευόμενη την παγκόσμια απήχησή της, ανανεώνει τη στήριξή της στον Kevin Pietersen και στον οργανισμό SORAI (Save Our Rhino Africa India) με μία νέα συλλεκτική έκδοση Big Bang Unico SORAI, καλώντας εκατό μελλοντικούς κατόχους αυτού του ρολογιού να συμβάλλουν σ’ αυτόν τον σοβαρό οικολογικό σκοπό. Ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθούν στο Care for Wild, το μεγαλύτερο καταφύγιο ορφανών ρινόκερων που βρίσκεται υπό την αιγίδα της SORAI.

Το ρολόι

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-3

Ενώ η προηγούμενη έκδοση του Big Bang Unico SORAI είχε μπεζ κεραμική κάσα, εμπνευσμένη από τα χρώματα της νοτιοαφρικανικής υπαίθρου τον χειμώνα, το νέο Big Bang Unico SORAI είναι στα χρώματα που αποκτά η φύση στη Νότια Αφρική το καλοκαίρι. Μία αρμονική συνύπαρξη δύο τόνων του πράσινου, από την πράσινη κεραμική κάσα μέχρι το λουράκι παραλλαγής ή από πράσινο Velcro.

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-4

Η κάσα του έχει διάμετρο 45 mm, πάχος 15,45 mm, είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα και συνδυάζεται με στεφάνη από πράσινο κεραμικό.

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-5

Το ματ πράσινο καντράν είναι skeleton και φέρει την απλικέ φιγούρα ενός ρινόκερου στο υποκαντράν στο 9.

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-6

Το πίσω μέρος της κάσας είναι επίσης από πράσινο κεραμικό και διαθέτει διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού που φέρει πάνω του χαραγμένο το λογότυπο της SORAI.

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-7

Και από τις δύο όψεις του ρολογιού μπορεί κανείς να θαυμάσει τις λεπτομέρειες του αυτόματου μηχανισμού χρονογράφου UNICO HUB1242, o οποίος έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται αποκλειστικά in-house από την Hublot Manufacture. Λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), απαρτίζεται από 330 εξαρτήματα και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 72 ωρών.

Τι σχέση έχει με την άγρια ζωή το νέο HUBLOT Big Bang Unico SORAI;-8

Το HUBLOT Big Bang Unico SORAI είναι περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων. Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ.

HUBLOT BOUTIQUE ATHENS (τηλ.: 210-3317540) και σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή