CORUM Bubble X Ray – Η φούσκα επιστρέφει!

CORUM Bubble X Ray – Η φούσκα επιστρέφει!

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από αρκετά χρόνια, στις αρχές της νέας χιλιετίας, είχα την ευτυχία να γνωρίσω από κοντά μία μεγάλη μορφή του κόσμου της ωρολογοποιίας, τον αείμνηστο Severin Wunderman (1939-2008). Ο τότε ισχυρός άντρας της Corum ήταν μία πολυσχιδής προσωπικότητα, επιζών του Ολοκαυτώματος αλλά και του καρκίνου, ένας άνθρωπος ευρηματικός, απίστευτα δημιουργικός, με όψη μάλλον τρομακτική –όταν τον πρωτοαντίκρυσα μου θύμισε τον Γκόλουμ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»– μικροσκοπικός, αποστεωμένος, με ελάχιστα έως καθόλου μαλλιά, πάντοτε όμως ντυμένος στην τρίχα, συνήθως στα μαύρα, αεικίνητος, με βραχνή, σπασμένη φωνή αλλά και με ένα επίμονο, σπινθηροβόλο βλέμμα που καθήλωνε τους πάντες γύρω του. Βαθύς γνώστης της ωρολογοποιίας και μανιώδης συλλέκτης σπάνιων έργων τέχνης, επιμελείτο προσωπικά το επιβλητικό περίπτερο της Corum στην παγκόσμια έκθεση της Βασιλείας, που κάθε χρονιά ήταν ένα από τα highlights της έκθεσης, διαρκής πόλος έλξης για όλους τους επισκέπτες. Το περίπτερο είχε πάντοτε ως κεντρικό θέμα τη ζωή και το θάνατο και ήταν σκοτεινό, μακάβριο και μυστηριώδες, γεμάτο νεκροκεφαλές, φίδια, κροκόδειλους, πανάκριβους πίνακες ζωγραφικής, πολύτιμους λίθους και παράξενα αντικείμενα. Αυτή η μυστικιστική ατμόσφαιρα αποτελούσε το ιδανικό φόντο για τα ρολόγια της ελβετικής εταιρείας.

CORUM Bubble X Ray – Η φούσκα επιστρέφει!-1
Το CORUM Heritage Bubble Pirate είναι από τα πιο πρόσφατα Bubble με μοτίβο μία νεκροκεφαλή. Ο Severin Wunderman, εμπνευστής των Bubble, ήταν μεγάλη μορφή στον κόσμο της ωρολογοποιίας.

 

Το αγαπημένο ωρολογιακό δημιούργημα του Severin Wunderman ήταν το Bubble. Ένα ριζοσπαστικής σχεδίασης μοντέλο που, από το 2000 που βγήκε στην αγορά, άφησε εποχή, γνώρισε αναρίθμητες εκδόσεις και έγινε ανάρπαστο από συλλέκτες αλλά και κοινούς θνητούς. Δεν θα ξεχάσω τη φρενίτιδα ξένων και εγχώριων συλλεκτών που αναζητούσαν με μανία κάποιο συγκεκριμένο αριθμημένο αντίτυπο του Bubble Gangster, του Royal Flush, του Joker, του Dive Bomber, του Lucifer ή του Privateer. Κάθε χρόνο κυκλοφορούσαν και νέες limited editions του Bubble με διάφορα θέματα, όπως νεκροκεφαλές, πειρατές, ρουλέτα, τράπουλα του πόκερ, ακόμα και ένα μακάβριο μοντέλο, το Baron Samedi, με κασετίνα σε σχήμα φέρετρου, συνοδευόμενο από μία κούκλα βουντού.

CORUM Bubble X Ray – Η φούσκα επιστρέφει!-2

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Bubble ήταν το εξαιρετικά ογκώδες, θολωτό κρύσταλλό του, εμπνευσμένο από ένα πειραματικό καταδυτικό ρολόι της Rolex της δεκαετίας του 1960. Θυμίζω ότι στην αυγή του 21ου αιώνα τα πράγματα στην ωρολογοποιία ήταν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με σήμερα. Δεν έβλεπες πολλά μεγάλα ρολόγια, ούτε αντισυμβατικά σχήματα ή ανορθόδοξο design. Με γενναιόδωρη διάμετρο στα 44 χιλιοστά η κάσα του Bubble ξέφευγε κατά πολύ από τη νόρμα, ενώ το θολωτό του κρύσταλλο που παραμόρφωνε με ιδιαίτερο τρόπο το καντράν ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Βέβαια η Corum είχε και παλαιότερα παρουσιάσει πρωτότυπα ρολόγια, όπως το υπέρλεπτο Coin Watch που για καντράν είχε ένα αμερικανικό νόμισμα (1964), το Rolls-Royce που ήταν εμπνευσμένο από τη μάσκα του ομώνυμου πολυτελούς αυτοκινήτου (1976) ή το περίφημο Golden Bridge με τον πρωτοποριακό παραλληλόγραμμο μηχανισμό του σε σχήμα μπαγκέτας.

Όταν πριν από κάποια χρόνια η Corum διέκοψε την παραγωγή των Bubble, το σοκ ήταν μεγάλο, καθώς ήταν ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο και εμπορικά επιτυχημένο μοντέλο της ελβετικής μάρκας. Ευτυχώς το 2015 το εμβληματικό ρολόι επέστρεψε θριαμβευτικά προς μεγάλη ικανοποίηση των fans του.

Το νέο Bubble X-Ray

CORUM Bubble X Ray – Η φούσκα επιστρέφει!-3

21 χρόνια μετά το πρώτο ρολόι-φούσκα, το Bubble επανέρχεται δριμύτερο με ένα ρολόι-φόρο τιμής στον άνθρωπο που το επινόησε. Το νέο Bubble X-Ray είναι μία συλλεκτική έκδοση με όλα τα εμβληματικά χαρακτηριστικά που έκαναν το Bubble διάσημο αλλά είναι δοσμένο με μία πιο σύγχρονη και ευρηματική ματιά. Ένα ανθρώπινο κρανίο δεσπόζει στο κέντρο του καντράν και μάλιστα είναι απολύτως ορατό στο σκοτάδι, καθώς είναι όλο επικαλυμμένο με φωσφορίζον υλικό! Η cult αυτή εικόνα παραμορφώνεται ελαφρώς κάτω από το ογκώδες θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού δημιουργώντας ακόμη πιο συναρπαστικό εφέ.

CORUM Bubble X Ray – Η φούσκα επιστρέφει!-4

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 47 χιλιοστά, είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD και είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα. Έχει συνδυαστεί με λουράκι από συνθετικό δέρμα αλιγάτορα με εσωτερική επένδυση από καουτσούκ.

CORUM Bubble X Ray – Η φούσκα επιστρέφει!-5

Στο εσωτερικό κρύβεται ένας αυτόματος μηχανισμός, ο Calibre CO 082, o οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4Hz και προσφέρει 42 ώρες αυτονομίας.

Δείτε και το σχετικό video…

Το CORUM Bubble X Ray είναι limited edition 88 κομματιών και είναι το πρώτο από μία σειρά νέων μοντέλων Bubble που πρόκειται να βγάλει στην αγορά το προσεχές διάστημα η Corum. Θα σας κρατούμε ενήμερους…

Περισσότερες πληροφορίες για την Corum εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοτήμ (τηλ.: 210-3238250)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή