Η SWATCH ψάχνει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην EXPO 2020 Dubai

Η SWATCH ψάχνει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην EXPO 2020 Dubai

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Project Swatch Calling είναι ένα διεθνές κάλεσμα προς καλλιτέχνες από τις 194 χώρες που συμμετέχουν στην EXPO 2020 στο Ντουμπάι, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους σχεδιάζοντας για την Swatch! Πρόκειται για μια συναρπαστική ευκαιρία και μια εμπειρία ζωής για τους καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την εκάστοτε χώρα μέσα από τα έργα τους και θα βρεθούν στην EXPO 2020 Dubai.

Ποιο είναι το θέμα;

Το θέμα έχει να κάνει με την χώρα του κάθε καλλιτέχνη. Πώς μπορεί να αποτυπώσει ένας καλλιτέχνης μία αίσθηση της πατρίδας του πάνω σε έναν καμβά; Τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες; Σύμβολα, στερεότυπα, ιστορικές στιγμές, αξιοθέατα, αστεία γεγονότα, χαρακτηριστικά μοτίβα. Στην τελική φάση η Swatch θα επιλέξει με προσοχή έναν μόνο καμβά από κάθε χώρα του κόσμου. 194 έργα τέχνης θα γίνουν ρολόγια χάρη στο concept Swatch X You. 

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί το concept Swatch X You, το παρακάτω video, είναι διαφωτιστικό…

Πώς συμμετέχει κανείς;

Για να συμμετάσχει ένας καλλιτέχνης, δεν έχει παρά να υποβάλει το έργο του πριν από τις 8 Αυγούστου 2021. Όλοι οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα λάβουν μία συμβολική αμοιβή 351 ελβετικών φράγκων (323 ευρώ) καθώς και επτά ρολόγια φτιαγμένα από τον δικό τους καμβά. Οι δημιουργοί των καμβάδων που θα αναδειχθούν οι δημοφιλέστεροι την περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2021 έως 30 Απριλίου 2022 (όσο δηλαδή διαρκεί η EXPO συν έναν μήνα) θα προσκληθούν για να φιλοξενηθούν στο Swatch Art Peace Hotel της Σαγκάης ως απασχολούμενοι καλλιτέχνες (artists-in-residence) για μία περίοδο από τρεις έως έξι μήνες. Είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής που σίγουρα ανοίγει δρόμους στην μετέπειτα πορεία ενός καλλιτέχνη.

Προσοχή! Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχεδίων για το Project Swatch Calling είναι η 8η Αυγούστου, επομένως ο χρόνος μετράει αντίστροφα…

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα συμμετοχής εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή