Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις των μηχανικών ρολογιών και της παραδοσιακής τέχνης της ωρολογοποιίας έχουν την τάση να σνομπάρουν ή να κοιτάζουν με μισό μάτι τα ηλεκτρονικά «γκάτζετ» καρπού, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν με κάπως υποτιμητικό τρόπο τα smartwatches. Η περίπτωση βεβαίως με την οποία θα ασχοληθούμε εδώ ουδεμία σχέση έχει με τα μαζικής παραγωγής –πλαστικά ως επί το πλείστον– γκάτζετ που βρίσκει πλέον κανείς παντού. Γιατί εδώ έχουμε ένα avant-garde διασυνδεδεμένο ρολόι, το οποίο έχει βγει από τα εργαστήρια μίας καθόλα παραδοσιακής και ιστορικής ελβετικής ωρολογοποιίας και, παρά το σύγχρονο λογισμικό που διαθέτει, είναι υψηλότατων προδιαγραφών, τόσο όσον αφορά τη σχεδίαση και την κατασκευή του όσο και τις δυνατότητες που προσφέρει στον κάτοχό του. Είναι ένα smartwatch πολυτελείας, που συνδυάζει σπορ ιδιοσυγκρασία, σχεδιαστική κομψότητα και τεχνολογίες αιχμής σε ένα δυναμικό «πακέτο». Το Connected, λοιπόν, κυκλοφόρησε στην αγορά στις 15 Ιουλίου σε μία συλλεκτική έκδοση 2.000 αντιτύπων με πρωταγωνιστή τον διασημότερο ήρωα της Nintendo, τον γεμάτο ενέργεια και τόλμη Super Mario. Όπως ήταν φυσικό, δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινώσει αυτόν τον νέο καρπό της συνεργασίας της με την Nintendo η TAG Heuer και το έξυπνο ρολόι της ξεπούλησε μέσα σε λίγα λεπτά. Αν μπείτε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ελβετικής εταιρείας θα μπορέσετε να το δείτε και να περιεργαστείτε τις εφαρμογές και τις λειτουργίες του, δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσετε να το αποκτήσετε γιατί είναι ήδη sold-out!

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-1

 

Γιατί ένα τέτοιο ρολόι έγινε ανάρπαστο;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο πρώτος και πιο προφανής είναι γιατί ενθουσίασε τους φανατικούς λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, του Super Mario και της Nintendo, οι οποίοι, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσαν να το προσθέσουν στη συλλογή τους. Γενεές ολόκληρες από gamers έχουν μεγαλώσει με τον Super Mario, με τις πωλήσεις παιχνιδιών με αυτόν τον ήρωα να ξεπερνούν τις 370 εκατομμύρια παγκοσμίως από το 1985 μέχρι σήμερα.

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-2

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πρόκειται για μία φρέσκια, δημιουργική, χαρούμενη και προπαντός συλλεκτική εκδοχή του TAG HEUER Connected, ενός έξυπνου ρολογιού που έχει ούτως ή άλλως το δικό του κοινό ανά τον κόσμο.

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-3

Ο τρίτος λόγος αφορά σίγουρα τις επιμέρους λειτουργίες του. Γιατί πέρα από τις «κλασικές» εφαρμογές που προσφέρει, και είναι ίδιες σε όλα τα TAG Heuer Connected, στο συγκεκριμένο ρολόι ο Super Mariο παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του κατόχου του, παρακινώντας τον να είναι πιο δραστήριος, να θέτει στόχους και να προσπαθεί να τους πραγματοποιεί. Πώς; Μέσω της διαδραστικής πρόσοψης του ρολογιού, ο χαριτωμένος ανθρωπάκος με την μπλε φόρμα και το κόκκινο καπέλο ζωντανεύει και ενθαρρύνει τον κάτοχό του να είναι πιο κινητικός, αυξάνοντας τη σωματική του δραστηριότητα. Και σε διάφορες φάσεις της ημέρας ο Mario επιβραβεύει την προσπάθεια και την πρόοδο που επιτυγχάνεται. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το συμπαθές καρτούν είναι αεικίνητο, πάντοτε τρέχει και πηδάει ψηλά ή επιδίδεται σε σπορ όπως το γκολφ και το τένις.

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-4

Τα animations του Mario βασίζονται στο σύστημα ανταμοιβής με πόντους, όπως και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Κάθε πρωί ο Mario σε καλημερίζει και όσο προχωρά η ημέρα και αυξάνεται ο αριθμός των βημάτων, ξεκλειδώνει βραβεία σε κάθε στάδιο του ημερήσιου στόχου: όταν πετύχεις το 25%, το 50%, το 75% και το 100% εμφανίζεται στο καντράν και μία διαφορετική animation. Η ιδέα βασίζεται στο concept του «Πασχαλινού αυγού» που όλοι οι gamers γνωρίζουν πολύ καλά, και το οποίο αφορά κρυμμένα χαρακτηριστικά και εκπλήξεις ως μπόνους στα βιντεοπαιχνίδια. Αυτή η διαδραστική πρόσοψη είναι προεγκατεστημένη στο TAG Heuer Connected Super Mario Limited Edition, όμως η TAG Heuer πιθανόν να την καταστήσει διαθέσιμη μελλοντικά και σε άλλες εκδόσεις του TAG Heuer Connected.

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-5

Δείτε πώς ο χαριτωμένος Super Mario επικροτεί την δραστηριότητά σας μέσα στην ημέρα, στο παρακάτω video…

Το ρολόι

Η αισθητική του συλλεκτικού ρολογιού είναι προφανώς εμπνευσμένη από τον κόσμο του Super Mario: τα χρώματα (μπλε και κόκκινο), οι τέσσερις επιλογές του καντράν με ιδιαίτερες λεπτομέρειες του χαριτωμένου ήρωα, το χαρακτηριστικό Μ στην βιδωτή κορώνα, τα συμβολικά αντικείμενα στις θέσεις 3, 6 και 9 επάνω στη στεφάνη, η ανανεωμένη ατσάλινη κάσα που συνδυάζεται με δύο λουράκια (ένα μαύρο δερμάτινο με κόκκινη επένδυση από καουτσούκ και ένα κόκκινο από περφορέ δέρμα), με σύστημα εύκολης αλλαγής τους, όπως και η ειδική επιγραφή «TAG Heuer x Super Mario Limited Edition» στην βιδωτή πλάτη της κάσας.

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-6
Αυτοί είναι τρεις από τους τέσσερις τύπους καντράν που μπορεί να επιλέξει ο κάτοχος του ρολογιού.

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-7
Η τέταρτη εκδοχή του καντράν απεικονίζει την ώρα σε ψηφιακή μορφή.

 

Το TAG Heuer Connected x Super Mario Limited Edition διατίθεται σε ειδική κασετίνα ενώ συνοδεύεται και από μία κόκκινη θήκη ταξιδίου. Η τιμή για καθένα από τα 2.000 κομμάτια είναι 2.050 €, αλλά πλέον όλα τα αντίτυπα έχουν καταλήξει στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους…

Εξαντλήθηκε αμέσως το συλλεκτικό TAG HEUER Connected Super Mario!-8

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή