Γιατί είναι καλύτερα τα νέα Royal Oak Offshore Diver της AUDEMARS PIGUET;

Γιατί είναι καλύτερα τα νέα Royal Oak Offshore Diver της AUDEMARS PIGUET;

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία νέα ατσάλινα Royal Oak Offshore Diver με διάμετρο 42 χιλιοστά παρουσίασε φέτος η Audemars Piguet. Προικισμένα με έναν καινούριο αυτόματο μηχανισμό, τον Calibre 4308, εκτός από πρακτικά εργαλεία για τον βυθό έχουν κομψές γραμμές που τα καθιστούν εξίσου συναρπαστικά στον καρπό, είτε όταν τα φορά κανείς πάνω από την καταδυτική στολή είτε μέσα από κοστούμι. Κυκλοφορούν σε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες χρωματικές εκδοχές –χακί, μπλε ή ανοιχτό γκρι–, με φρέσκια αισθητική στο καντράν, ενώ είναι εφοδιασμένα και με σύστημα εύκολης αλλαγής λουριού, ώστε να μπορεί ο κάτοχός τους να αλλάζει στιλ στο λεπτό με ένα κλικ.

Γιατί είναι καλύτερα τα νέα Royal Oak Offshore Diver της AUDEMARS PIGUET;-1

Το μεγάλο τους ατού βεβαίως είναι ο μηχανισμός που κρύβεται στο εσωτερικό τους. Ο Calibre 4308, ο οποίος έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται εξολοκλήρου in-house, στο εργοστάσιο της Audemars Piguet στο Le Brassus, διαθέτει δευτερόλεπτα και ημερομηνία ακαριαίας αλλαγής. Είναι εφοδιασμένος με ένα πατενταρισμένο σύστημα ρύθμισης της ώρας που ευνοεί την σταθερότητα και την ακρίβεια όταν ρυθμίζει κανείς την ώρα. Απαρτίζεται από 234 εξαρτήματα, λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Γιατί είναι καλύτερα τα νέα Royal Oak Offshore Diver της AUDEMARS PIGUET;-2

Από τη διαφανή πλάτη του ρολογιού μπορεί να θαυμάσει κανείς το εξαιρετικό φινίρισμα του μηχανισμού με παραδοσιακές τεχνικές και μοτίβα, όπως τα οριζόντια «Κύματα της Γενεύης» (Côtes de Genève) επάνω στις γέφυρες και το νέο βαρίδι από μαυρισμένο ροζ χρυσό 22Κ.

Η ατσάλινη κάσα εναλλάσσει τις χειροποίητες σατινέ και γυαλισμένες επιφάνειες, διαθέτει την εμβληματική οκτάγωνη βιδωτή στεφάνη των Royal Oak και περικλείει ένα Méga-Tapisserie καντράν. Η εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη με την καταδυτική κλίμακα ενεργοποιείται χάρη σε ένα σύστημα περιστροφής προς μία μόνο κατεύθυνση, το οποίο συνδέεται με την κορώνα στο 10.

Γιατί είναι καλύτερα τα νέα Royal Oak Offshore Diver της AUDEMARS PIGUET;-3

Τα νέα Royal Oak Offshore Diver σε χακί, μπλε ή γκρι χρώμα έχουν καινούριες, μπιζουτέ ενδείξεις των ωρών, σε δύο διαφορετικά μεγέθη ώστε να είναι πιο ευανάγνωστες ακόμη και μέσα στο νερό: είναι μακρύτερες οι ενδείξεις των τετάρτων της ώρας (με εξαίρεση του πρώτου 15λεπτου στο 3 στο οποίο υπάρχει το παράθυρο της ημερομηνίας) και τετραγωνισμένες οι υπόλοιπες ενδείξεις των ωρών. Εξυπακούεται ότι είναι επικαλυμμένες με φωσφορίζον υλικό, το ίδιο και οι δείκτες Royal Oak. Και τα τρία μοντέλα έχουν ένα μεγάλο απλικέ χρυσό λογότυπο AP αντί του παραδοσιακού λογότυπου Audemars Piguet.

Γιατί είναι καλύτερα τα νέα Royal Oak Offshore Diver της AUDEMARS PIGUET;-4

Στο χακί μοντέλο οι λεπτομέρειες στο καντράν είναι από ροζ χρυσό 18Κ και η μαύρη καταδυτική κλίμακα έχει 15λεπτη ζώνη και αραβικούς αριθμούς σε μπεζ χρώμα. Οι δύο κορώνες στο 3 και στο 10 είναι από μαύρο κεραμικό.

Στο μπλε και στο γκρι μοντέλο οι δείκτες και οι ενδείξεις στο καντράν είναι από λευκό χρυσό 18Κ ενώ η εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη (μαύρη ή μπλε) έχει 15λεπτη κλίμακα και αραβικούς αριθμούς σε λευκό χρώμα. Οι δύο κορώνες είναι από μαύρο ή γκρι κεραμικό, αντίστοιχα.

Γιατί είναι καλύτερα τα νέα Royal Oak Offshore Diver της AUDEMARS PIGUET;-5

Και τα τρία ρολόγια έχουν ελαστικά λουράκια στον ίδιο χρωματικό τόνο με το καντράν και συνοδεύονται και από ένα δεύτερο λουράκι από καουτσούκ (σε μαύρο χρώμα για το χακί και το μπλε μοντέλο, και σε μπλε για το γκρι μοντέλο). Εκτός από τις επιλογές λουριών από καουτσούκ σε πράσινο, μπλε, γκρι και μαύρο χρώμα, υπάρχουν και τρία λουράκια από δέρμα σε μπεζ, καφέ και μαύρο χρώμα.

Ως αυθεντικό εργαλείο που προορίζεται για χρήση στον βυθό, το Royal Oak Offshore Diver είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος. Η τιμή του χακί μοντέλου είναι 26.700 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή