Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2019 σας είχαμε παρουσιάσει το Heritage Classic, το οποίο αποτελούσε αναβίωση ενός ιστορικού μοντέλου της Longines από το 1934 (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Εκείνο το ρολόι είχε ένα ασημόχρωμο καντράν τύπου sector, με χαρακτηριστικούς ομόκεντρους κύκλους στην περιφέρειά του που φιλοξενούν τις βασικές ενδείξεις ώρας και λεπτών. Το 2021 η Longines παρουσιάζει μία νέα εκδοχή του Heritage Classic, αυτή τη φορά με καντράν τύπου sector σε μαύρο χρώμα. Και για άλλη μία φορά είναι συναρπαστικό πώς ένα σχέδιο σχεδόν ενενήντα ετών μπορεί να είναι τόσο επίκαιρο και μοντέρνο σήμερα.

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-1

Ένα ογκώδες κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού, με εσωτερική αντι-αντανακλαστική επεξεργασία, προστατεύει το συμμετρικό και απολύτως αρμονικό καντράν, το οποίο αποτελείται από τρεις ζώνες, καθεμία με το δικό της ιδιαίτερο φινίρισμα. Ο εξωτερικός δακτύλιος σε σκούρο γκρι-ανθρακί με το κυκλικό σατινέ φινίρισμα φιλοξενεί τους αραβικούς αριθμούς και τις ενδείξεις των ωρών και των λεπτών.

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-2

Το κεντρικό τμήμα είναι μαύρο ματ και αποτελεί ιδανικό φόντο που αναδεικνύει τους λεπτούς ασημί δείκτες της ώρας και των λεπτών. Ο αριθμός 6 στο κάτω μέρος του καντράν είναι κατά το ήμισυ καλυμμένος από το βοηθητικό καντράν των δευτερολέπτων, το οποίο έχει ανάγλυφο ελικοειδές φινίρισμα.

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-3

Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 38,5 mm και φιλοξενεί ένα μηχανισμό τελευταίας γενιάς, τον αυτόματο L893.5, ο οποίος βασίζεται στον ETA A31.501 και φτιάχτηκε ειδικά για τα μοντέλα Heritage. Λειτουργεί με συχνότητα 3,5 Hz (25.200 ταλαντώσεις/ώρα, προσφέρει 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και είναι εξοπλισμένος με ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο που τον καθιστά ανθεκτικό στα μαγνητικά πεδία.

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-4

Αν αναρωτιέστε γιατί το ρολόι δεν διαθέτει ημερομηνία, ήταν μία συνειδητή επιλογή ειδικά για τη σειρά Heritage, ώστε να μπορούν τα μικρά δευτερόλεπτα να τοποθετηθούν κάτω από τον κεντρικό άξονα του μηχανισμού, διατηρώντας το design όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πρωτότυπα ρολόγια της δεκαετίας του 1930.  

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-5
Πρωτότυπο μοντέλο Longines με καντράν τύπου sector από τη δεκαετία του 1930

 

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-6

Το νέο Longines Heritage Classic Sector Dial είναι εξίσου κομψό σε ανδρικούς ή γυναικείους καρπούς. Υπάρχουν δύο επιλογές ως προς το υλικό του λουριού/μπρασελέ: με δερμάτινο λουράκι σε ένα ωραίο μπεζ-καφέ του κονιάκ ή με ατσάλινο μπρασελέ τύπου «grain of rice» (κόκκος ρυζιού) που εναλλάσσει γυαλισμένους με σατινέ συνδέσμους.

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-7

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Longines, Matthias Breschan, «μέχρι τώρα –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– συνδυάζαμε τα ιστορικά ρολόγια μας με δερμάτινα λουράκια. Επιλέξαμε ένα μπρασελέ σε μοτίβο “grain of rice”. Πρόκειται για ένα πολυτελές δικτυωτό μπρασελέ που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940 και ταιριάζει απόλυτα με τη σχεδίαση του καντράν. Είναι πολύ απαλό και άνετο στον καρπό».  

Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-8
Τι το ξεχωριστό έχει το νέο Heritage Classic Sector Dial της LONGINES;-9

Η τιμή του LONGINES Heritage Classic Sector Dial είναι 1.980 € με δερμάτινο λουράκι και 2.190 € με μπρασελέ.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή