Έρχεται στο Ηρώδειο ο «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν

Έρχεται στο Ηρώδειο ο «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν

Powered by Rolex

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ένας καλλιτέχνης παγκοσμίου φήμης έρχεται για μία και μοναδική συναυλία και πρόκειται να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε έναν «ιερό χώρο», όπως το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ερμηνεύοντας άριες από όπερες κλασικών συνθετών, με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση ενός κορυφαίου μαέστρου, του Γιόχεν Ρήντερ, και με χορηγό ένα όνομα υψηλού κύρους, όπως αυτό της Rolex, είναι προφανές ότι αναφερόμαστε σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. O Γιόνας Κάουφμαν είναι ένας συγκλονιστικός ερμηνευτής της όπερας, με βαθιά, αισθαντική φωνή και απαράμιλλη σκηνική παρουσία, ο οποίος κυριαρχεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια. Γεννήθηκε το 1969 και κληρονόμησε το πάθος του για τη μουσική από την οικογένειά του. Παρόλα αυτά η επαγγελματική του ενασχόληση με την όπερα ήρθε σχετικά αργά, αφού αρχικά ξεκίνησε να σπουδάζει μαθηματικά. Η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή ήταν το 1994, σε ηλικία 26 ετών, και έκτοτε πραγματοποιούσε εμφανίσεις κυρίως στην Ευρώπη.

Έρχεται στο Ηρώδειο ο «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν-1

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ήρθε το 2006 όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης ερμηνεύοντας τον ρόλο του Αλφρέντο στην Τραβιάτα. Γνώρισε πραγματική αποθέωση από κοινό και κριτικούς, οι οποίοι τον έχρισαν ως τον «νέο βασιλιά των τενόρων». Έκτοτε η πορεία του υπήρξε μόνο ανοδική. Κάθε εμφάνισή του αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, τα εισιτήρια, όπου κι αν εμφανίζεται, εξαντλούνται ταχύτατα, οι φανατικοί λάτρεις της όπερας ταξιδεύουν ανά τον κόσμο προκειμένου να τον απολαύσουν από κοντά, ενώ οι ηχογραφήσεις του και τα DVD του γίνονται αμέσως ανάρπαστα. Αναμφισβήτητα μπορεί να τον χαρακτηρίσει κάποιος ως τον απόλυτο σταρ της όπερας. 

Έρχεται στο Ηρώδειο ο «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν-2

Ο Γιόνας Κάουφμαν είναι εξαιρετικός όταν ερμηνεύει μεγάλους ρόλους από έργα της Ρομαντικής περιόδου και η φωνή του, η οποία είναι κάπως πιο βαθιά και ζεστή από εκείνη των παραδοσιακών Ιταλών τενόρων, μοιάζει «αγγελικά πλασμένη» για συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Μπιζέ, ο Βάγκνερ, ο Μασνέ και ο Πουτσίνι. Φυσικά το ρεπερτόριό του είναι πλουσιότατο, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς τους συνθέτες. Ό,τι κι αν ερμηνεύσει ο Κάουφμαν, από ηρωικούς ρόλους μέχρι μπαλάντες του Σούμπερτ, ο τρόπος που ελέγχει την ένταση της φωνής του και οι μεγαλειώδεις παύσεις του κάνουν τους κριτικούς να παραμιλούν. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ο Γιόνας Κάουφμαν θα ερμηνεύσει μαζί με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τον μαέστρο Γιόχεν Ρήντερ, άριες από όπερες των Πουτσίνι, Βέρντι, Μπιζέ, Μασκάνι, Μασνέ και Τζορντάνο.

Έρχεται στο Ηρώδειο ο «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν-3
Η επιβλητική αίθουσα της Σκάλας του Μιλάνου, η οποία φιλοξενεί κονσέρτα, όπερες και συναυλίες υψηλότατου κύρους, με ένθερμο υποστηρικτή την Rolex.

H Rolex και η τέχνη της Μουσικής

Ο Γιόνας Κάουφμαν θεωρείται δικαίως σήμερα ως ένας από τους κορυφαίους τενόρους όλων των εποχών. Από το 2009 ανήκει στην οικογένεια πρεσβευτών της Rolex, δίπλα σε τρανταχτά ονόματα του κόσμου της μουσικής. Μεταξύ αυτών «ιερά τέρατα» της όπερας, όπως ο τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο και η σοπράνο Κίρι Τε Κανάουα, αλλά και νεότεροι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως η μεσόφωνος Σεσίλια Μπαρτόλι, η σοπράνο Σόνια Γιόντσεβα και οι τενόροι Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, Ρολάντο Βιγιαζόν και Μπέντζαμιν Μπερνχάιμ.

Έρχεται στο Ηρώδειο ο «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν-4
Η Rolex είναι χορηγός κορυφαίων διοργανώσεων, όπως το καλοκαιρινό κονσέρτο της Φιλαρμονικής της Βιέννης. 

Η Rolex προάγει την τέχνη της μουσικής με ποικίλους τρόπους εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες. Εκτός από τη στήριξη σημαντικών καλλιτεχνών, η ελβετική εταιρεία είναι εταίρος και χορηγός κορυφαίων θεσμών, διοργανώσεων και ορχηστρών του πλανήτη, όπως η Σκάλα του Μιλάνου, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, η Φιλαρμονική της Βιέννης κ.ά. Επίσης είναι χορηγός του διαγωνισμού νέων μουσικών ταλέντων Operalia που δημιούργησε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, ενώ, μέσω της πρωτοβουλίας Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative που ξεκίνησε το 2002, στηρίζει ανερχόμενους καλλιτέχνες της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου και τους φέρνει κοντά σε καταξιωμένους συναδέλφους τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον ρόλο του μέντορα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή