Ένα εργαλείο βυθού της SEIKO από το 1986 επιστρέφει βελτιωμένο και συλλεκτικό

Ένα εργαλείο βυθού της SEIKO από το 1986 επιστρέφει βελτιωμένο και συλλεκτικό

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 1986 η Seiko έβγαλε στην αγορά ένα καταδυτικό ρολόι που έθεσε ένα νέο στάνταρτ. Αποτελούσε το ευτυχές πάντρεμα ενός θρυλικού μηχανικού μοντέλου του 1975, που ήταν στεγανό μέχρι ένα χιλιόμετρο βάθος και ήταν ιδανικό για καταδύσεις κορεσμού, με έναν quartz μηχανισμό, ο οποίος προσέφερε εξαιρετική ακρίβεια που όμοιά της κανένα μηχανικό καταδυτικό ρολόι δεν μπορούσε να προσφέρει. Το ρολόι εκείνο ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ρολόγια καταδύσεων που βγήκαν ποτέ από τα εργοστάσια της Seiko. Τριάντα πέντε χρόνια αργότερα ο ιαπωνικός κολοσσός της ωρολογοποιίας επανέρχεται λανσάροντας το κλασικό εκείνο ρολόι, με νέα σχεδίαση και σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που είναι απαραίτητες σε ένα επαγγελματικό ρολόι καταδύσεων.

Ένα εργαλείο βυθού της SEIKO από το 1986 επιστρέφει βελτιωμένο και συλλεκτικό-1
Το πρωτότυπο μοντέλο του 1986

 

Το Prospex 1986 Quartz Diver’s 35th Anniversary Limited Edition έχει κληρονομήσει όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τις καινοτομίες που διέθεταν τόσο η μηχανική εκδοχή του το 1975 όσο και η quartz εκδοχή του το 1986, που και οι δύο έχαιραν της εμπιστοσύνης της παγκόσμιας καταδυτικής κοινότητας. Κατ’ αρχάς, ακριβώς επειδή απευθύνεται σε καταδύσεις κορεσμού, είναι στεγανό μέχρι 1.000 μέτρα βάθος και είναι εφοδιασμένο με βαλβίδα διαφυγής ηλίου.

Ένα εργαλείο βυθού της SEIKO από το 1986 επιστρέφει βελτιωμένο και συλλεκτικό-2

Η βασική κάσα του είναι φτιαγμένη από ένα ενιαίο κομμάτι από τιτάνιο ενώ το εξωτερικό προστατευτικό κέλυφός της είναι φτιαγμένο από κεραμικό, υλικό επτά φορές σκληρότερο από το ατσάλι. Αυτή η εξωτερική δομή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά τον μηχανισμό από χτυπήματα και κακουχίες.

Ένα εργαλείο βυθού της SEIKO από το 1986 επιστρέφει βελτιωμένο και συλλεκτικό-3

Εντυπωσιακό το ντεγκραντέ καντράν, είναι μπλε στο επάνω μέρος και σταδιακά σκουραίνει προς τα κάτω και γίνεται μαύρο, όπως αλλάζει χρώμα το νερό όσο κατεβαίνει κανείς προς τα βάθη του βυθού. Το ρολόι τυλίγεται με ασφάλεια γύρω από τον καρπό με ένα υψηλής ποιότητας λουράκι τύπου ακορντεόν από εξαιρετικά ανθεκτική και ελαστική σιλικόνη σε μπλε-γκρι και σε μαύρο χρώμα. Επάνω εμφανίζεται η φράση «FOR SATURATION DIVING 1000m» σε κίτρινο χρώμα.

Ένα εργαλείο βυθού της SEIKO από το 1986 επιστρέφει βελτιωμένο και συλλεκτικό-4

Η κορώνα του διαθέτει ένα ακόμη σημαντικό για την ασφάλεια του δύτη χαρακτηριστικό: την ένδειξη «Lock» με κίτρινα γράμματα και ένα βέλος που δείχνει την κατεύθυνση περιστροφής. Ακόμη και ο άξονας της κορώνας είναι κίτρινος, για να αντιλαμβάνεται αμέσως ο χρήστης εάν η κορώνα είναι ξεβιδωμένη και άρα μη-στεγανή.

Ένα εργαλείο βυθού της SEIKO από το 1986 επιστρέφει βελτιωμένο και συλλεκτικό-5

Στο εσωτερικό κρύβεται ένας δοκιμασμένος και απολύτως αξιόπιστος quartz μηχανισμός, ο Caliber 7C46, ο οποίος έχει διάρκεια μπαταρίας 5 χρόνια και προσφέρει υψηλό επίπεδο ροπής στρέψης ώστε να μπορεί να κινεί τους μεγάλους σε μέγεθος δείκτες του ρολογιού. Ως είθισται σε ένα ρολόι που προορίζεται για χρήση στο σκοτάδι του βυθού, όλα τα σημαντικά στοιχεία στο καντράν και στη στεφάνη είναι επικαλυμμένα με φωτοβόλο ουσία Lumibrite.

Το νέο SEIKO Prospex 1986 Quartz Diver’s 35th Anniversary Limited Edition κυκλοφόρησε στην αγορά τον Ιούλιο του 2021 σε 1.200 αριθμημένα αντίτυπα. Η τιμή του είναι 2.700 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Seiko εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas (τηλ.: 2310-471155)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή