Ένα νέο κεραμικό Laureus από την IWC Schaffhausen για καλό σκοπό

Ένα νέο κεραμικό Laureus από την IWC Schaffhausen για καλό σκοπό

Powered by IWC Schaffhausen

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο». Πάνω σ’ αυτή τη ρήση του Νέλσον Μαντέλα, ιδρυτικού μέντορα του Laureus Sport for Good, στηρίζεται η φιλοσοφία και το έργο του συγκεκριμένου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος υποστηρίζει πάνω από 250 προγράμματα σε τουλάχιστον 50 χώρες του κόσμου. Ο στόχος είναι να βελτιώσει τις ζωές των παιδιών και των εφήβων και να σταματήσει τη βία και τις διακρίσεις χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τον αθλητισμό. Από το 2000 μέχρι σήμερα το ίδρυμα Laureus έχει αγγίξει και βοηθήσει τουλάχιστον έξι εκατομμύρια παιδιά και εφήβους του πλανήτη. Και συνεχίζει. Αρωγός του σ’ αυτή την προσπάθεια είναι από το 2006 και η εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen.

Ένα νέο κεραμικό Laureus από την IWC Schaffhausen για καλό σκοπό-1

Οι ειδικές εκδόσεις που δημιουργεί εδώ και 15 συναπτά έτη η IWC Schaffhausen για να υποστηρίξει το έργο του κοινωφελούς Ιδρύματος Laureus Sport for Good έχουν πάντα ως κυρίαρχο χρώμα το μπλε και κάθε χρόνο οι συλλέκτες τις αναμένουν με ανυπομονησία. Η έκδοση του 2021 είναι το Pilot’s Watch Automatic Edition ‘Laureus Sport for Good’ και για πρώτη φορά, εκτός από το μπλε χρώμα του καντράν και του λουριού, έχει και μπλε κάσα από κεραμικό υψηλής τεχνολογίας. Οξειδίο του ζιρκονίου σε μορφή σκόνης αναμιγνύεται με άλλα οξείδια μετάλλων, αποκτά σχήμα και τήκεται σε ειδική κάμινο. Τα έγχρωμα κεραμικά είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά στην κατασκευή τους ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη καθαρότητα και υψηλή ποιότητα του υλικού.

Ένα νέο κεραμικό Laureus από την IWC Schaffhausen για καλό σκοπό-2

Το ρολόι είναι μοντέλο αεροπορίας, γι’ αυτό και η εμφάνιση του καντράν του θυμίζει κόκπιτ αεροσκάφους, με απολύτως ξεκάθαρες ενδείξεις, για να μπορεί ο πιλότος να διαβάζει την ώρα με μία ματιά, ακόμη και στο σκοτάδι. Γι’ αυτό άλλωστε δείκτες και ενδείξεις φέρουν όλα φωτοβόλο επίστρωση. Στο εσωτερικό του ρολογιού κρύβεται ο αυτόματος Manufacture Calibre 32111, o οποίος προσφέρει εντυπωσιακή ενεργειακή αυτονομία πέντε ολόκληρων ημερών, χάρη στην ειδικά βελτιωμένη κατασκευή του βαρελιού του. Και όπως μας έχει συνηθίσει η IWC, μία εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο θωρακίζει τον μηχανισμό από την επίδραση των μαγνητικών πεδίων.

Ένα νέο κεραμικό Laureus από την IWC Schaffhausen για καλό σκοπό-3

Όπως σε κάθε μοντέλο ‘Laureus Sport for Good’, στην πλάτη της κάσας υπάρχει χαραγμένη η βραβευμένη ζωγραφιά ενός παιδιού που συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνει η IWC για τον σκοπό αυτό. 

 

Ένα νέο κεραμικό Laureus από την IWC Schaffhausen για καλό σκοπό-4

Η ζωγραφιά είναι έργο της δωδεκάχρονης Melissa Mejia Castilla από την Κολομβία και φέρει τον τίτλο «Ζώντας Ειρηνικά» (Living in Peace). Η Melissa είναι ένα από τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα του Fundacion Colombianitos, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που μεταξύ άλλων προωθεί την ισότητα των φύλων μέσα από τον αθλητισμό.

Ένα νέο κεραμικό Laureus από την IWC Schaffhausen για καλό σκοπό-5

Το Pilot’s Watch Automatic Edition ‘Laureus Sport for Good’ κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 750 αντιτύπων και διατίθεται με μπλε λουράκι από καουτσούκ με εξωτερική επιφάνεια από ύφασμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

IWC BOUTIQUE ATHENS: Βουκουρεστίου 24 & Βαλαωρίτου 4 (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή