Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI

Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI

Powered by Bvlgari

5' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος Bvlgari διακρίνεται από εξαιρετική ποικιλομορφία μοντέλων, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ωρολογοποιίας, από σπορ και ευκολοφόρετα ρολόγια για καθημερινή χρήση, μέχρι μοντέλα υψηλής μηχανικής πολυπλοκότητας αλλά και περίτεχνα ρολόγια-κοσμήματα. Η πρώτη «φουρνιά» του 2021 παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο (δείτε το σχετικό θέμα εδώ), η δεύτερη στην έκθεση Watches & Wonders που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, εξ αποστάσεως, μέσω της ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας και σημαδεύτηκε από ένα παγκόσμιο ρεκόρ λεπτότητας (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Η τρίτη «φουρνιά» παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στη Γενεύη, στην έκθεση Geneva Watch Days 2021, η οποία έγινε διά ζώσης, τηρώντας βεβαίως όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που απαιτούν οι συνθήκες λόγω του κορωνοϊού. Ο κόσμος της Bvlgari ήταν και πάλι συναρπαστικός, και τα μοντέλα που έκαναν πρεμιέρα απευθύνονται σε ευρύτατο κομμάτι κοινού, άνδρες και γυναίκες. Τι είδαμε λοιπόν;

Ίσως επειδή πλέον αρχίζει να διαφαίνεται κάποια ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα, τα ταξίδια είναι ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τον οίκο Bvlgari, εξού και τα δύο νέα Octo Roma WorldTimer, που σε μεταφέρουν με μία ματιά από μία χρονική ζώνη σε άλλη. Σε πιο «σοβαρά» μονοπάτια κινείται το Octo Roma Papillon Tourbillon με το ενδιαφέρον καντράν του ενώ οι κυρίες μπορούν να ονειρεύονται με το γοητευτικό Divina Mosaica Minute Repeater και τα κομψότατα Divina Mosaica και Diva’s Dream, όλα στολισμένα με πολύτιμους λίθους και διαμάντια. Η τελευταία έκπληξη είναι το Gerald Genta Arena Retrogade Disney Mickey Mouse, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ποντικό της Disney, ο οποίος δείχνει την ώρα με τα χέρια του!

Ας πάρουμε μία γεύση από τις νέες δημιουργίες της Bvlgari…

 

OCTO ROMA WORLDTIMER

Σχεδιασμένο για κοσμογυριστές, το νέο αυτό μέλος της οικογένειας Octo Roma κρύβει μία από τις πιο δημοφιλείς και χρήσιμες λειτουργίες στην ωρολογοποιία, αυτή της παγκόσμιας ώρας. Με μία ματιά σε πληροφορεί για την ώρα σε 24 πόλεις του κόσμου (24 χρονικές ζώνες) και είναι ιδιαιτέρως φιλικό προς τον χρήστη, αφού όλες οι λειτουργίες ρυθμίζονται από την κορώνα.

Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI-1

Υπάρχει σε δύο εκδοχές: από ανοξείδωτο ατσάλι 904L με σατινέ και γυαλισμένη υφή, και από μαυρισμένο ατσάλι (DLC – Diamond Like Carbon) με αμμοβολημένες επιφάνειες και ελαστικό λουράκι με υφή υφάσματος. Και τα δύο έχουν διάμετρο κάσας 41 mm, είναι στεγανά μέχρι 100 μέτρα και κρύβουν μέσα τους τον αυτόματο Calibre BVL257 με 42 ώρες αυτονομίας.

 

OCTO ROMA CENTRAL TOURBILLON PAPILLON

Έναν μοναδικό στο είδος του τρόπο ανάγνωσης της ώρας που μιμείται το φτερούγισμα ενός λεπιδόπτερου κάνει αυτό το tourbillon να ξεχωρίζει. Εμπνευσμένο από το πέταγμα της πεταλούδας, ο μηχανισμός του έχει δύο ανεξάρτητους αποσυρόμενους λεπτοδείκτες σε σχήμα ρόμβου, οι οποίοι στηρίζονται επάνω σε έναν δίσκο και εκτελούν διαδοχικά τροχιά σε ένα ημικύκλιο 180ο στο κάτω μέρος του καντράν που φιλοξενεί τις ενδείξεις των λεπτών. Η ώρα εμφανίζεται ψηφιακά σε ξεχωριστό παράθυρο στο 12 (jumping hour). Μόλις ο πρώτος λεπτοδείκτης φτάσει στην ένδειξη 55, ο δεύτερος περιστρέφεται και πλασάρεται στην ένδειξη 00 για να ξεκινήσει τη δική του μέτρηση, ενώ ο πρώτος δείκτης αποσύρεται, προτού αναλάβει δράση και πάλι μετά από 55 λεπτά.

Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI-2

Βεβαίως εκτός από αυτή την έξυπνη απεικόνιση της ώρας και των λεπτών, το ρολόι διαθέτει και κεντρικό tourbillon το οποίο συνδέεται με την 24ωρη jumping hour. Έτσι, κάθε φορά που οι λεπτοδείκτες-πεταλούδα ολοκληρώνουν μία «διαδρομή» 60 λεπτών, ο δίσκος που φιλοξενεί τις ώρες πηδά στο επόμενο νούμερο και αυτό είναι ορατό από το σχετικό παράθυρο στο 12. Ο μηχανισμός του ρολογιού είναι ο κουρδιστός Manufacture Calibre BVL 332 απαρτίζεται από 330 εξαρτήματα, προσφέρει 60 ώρες αυτονομίας και φιλοξενείται σε μία πολυτελή κάσα Octo Roma 41mm από ροζ χρυσό 18Κ.

 

DIVINA MOSAICA

Η μακρά ιστορία και παράδοση του οίκου Bvlgari στην υψηλή κοσμηματοποιία είναι εμφανής στα τρία νέα μοντέλα Divina Mosaica. Σαν περίτεχνες δαντέλες εμπνευσμένες από τα δάπεδα σε μοτίβο βεντάλιας των ρωμαϊκών Λουτρών του Καρακάλα, οι πολύτιμοι λίθοι κοσμούν τα καντράν τους, σε κοπές μπριγιάν και baguette και σε ντεγκραντέ αποχρώσεις. Υπάρχουν δύο απλά αυτόματα μοντέλα με κάσα 37 mm και δύο δείκτες: το πρώτο είναι από λευκό χρυσό και διακοσμημένο με 282 διαμάντια και 261 πράσινους τσαβορίτες και το δεύτερο από ροζ χρυσό και φέρει 282 διαμάντια και 261 ροζ ζαφείρια.

Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI-3

Τα νέα Divina Mosaica Tsavorite και Divina Mosaica Pink Sapphire είναι δύο αυθεντικά δείγματα υψηλής ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας.

Το τρίτο μοντέλο είναι υψηλής πολυπλοκότητας. Είναι το Divina Mosaica Minute Repeater, η 37 mm κάσα του είναι από λευκό χρυσό 18Κ και είναι εξολοκλήρου στολισμένο με διαμάντια και πάλι σε μοτίβο βεντάλιας στο καντράν. Στο εσωτερικό του κρύβει ένα πραγματικό μηχανικό «διαμάντι», τον λεπτότερο μηχανισμό ηχητικής σήμανσης στον κόσμο, ο οποίος προσφέρει κρυστάλλινο ήχο και τίθεται σε λειτουργία από το ειδικό κυλιόμενο κουμπί με το κρεμαστό φυλαχτό στα αριστερά της κάσας.

Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI-4
Το Divina Mosaica Minute Repeater είναι καταστόλιστο με 689 διαμάντια διαφόρων μεγεθών και κοπών συνολικού βάρους 11,6 καρατίων.

 

DIVAS’ DREAM

Χρυσός, μαλαχίτης και λάπις λάζουλι σε τέλειες αναλογίες. Και εδώ η έμπνευση προέρχεται από το μοτίβο της βεντάλιας, που συναντούμε στα θερμά Λουτρά του Καρακάλα στη Ρώμη, και κυριαρχεί εδώ στα περίτεχνα μπρασελέ των ρολογιών. Η Bvlgari έχει δύο εξίσου κομψές προτάσεις από ροζ χρυσό 18Κ: με καντράν στο έντονο πράσινο χρώμα με τα ενδιαφέροντα νερά του μαλαχίτη ή στο φωτεινό μπλε του λάπις λάζουλι.

Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI-5
Τα νέα Divas’ Dream Malachite και Divas’ Dream Lapis Lazuli έχουν το καθένα συνολικά 434 διαμάντια συνολικού βάρους 2,9 καρατίων.

Η στρογγυλή κάσα διαμέτρου 33 mm είναι διακοσμημένη με 49 διαμάντια, διαμαντένιες είναι και οι 12 ενδείξεις των ωρών στο καντράν ενώ άλλα 372 διαμάντια κοσμούν το μπρασελέ. Τα Diva’s Dream είναι εξοπλισμένα με quartz μηχανισμούς.

 

GERALD GENTA ARENA RETROGRADE WITH SMILING DISNEY MICKEY MOUSE

Η τελευταία έκπληξη μπορεί να μη φέρει το όνομα του οίκου Bvlgari στο καντράν, ως γνωστόν όμως ο διάσημος οίκος εξαγόρασε, το 2000, την εταιρεία που ίδρυσε ο αείμνηστος σχεδιαστής-ωρολογοποιός Gerald Genta. H συγκεκριμένη limited edition έχει ως πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους, τον αγαπημένο ήρωα της Disney που εδώ και 90 χρόνια διασκεδάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Genta είχε δημιουργήσει πολλά ρολόγια με το διάσημο ποντίκι να δείχνει χαμογελαστό την ώρα με τα χέρια του. Αν παρατηρήσετε το καντράν, πρόκειται για μοντέλο με jumping hours, η ώρα δηλαδή εμφανίζεται ψηφιακά σε στρογγυλό παράθυρο στο 5, ενώ το ένα χέρι του Μίκυ δείχνει τα λεπτά σε μία retrograde κλίμακα 210ο.

Παγκόσμια ώρα, πεταλούδες, διαμάντια και …ο Μίκυ Μάους στη Γενεύη από την BVLGARI-6

Στο εσωτερικό της διαμέτρου 41 mm ατσάλινης κάσας Gerald Genta Arena κρύβεται ένας αυτόματος mono-retrograde μηχανισμός με 42 ώρες αυτονομίας. Το Gerald Genta Arena Retrograde with smiling Disney Mickey Mouse είναι συλλεκτική έκδοση μόλις 150 αντιτύπων παγκοσμίως, συνεπώς θα πρέπει να σπεύσετε εάν θέλετε να το αποκτήσετε.

Δείτε και μερικά στιγμιότυπα από την παρουσία του οίκου Bvlgari στην έκθεση Geneva Watch Days 2021 στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Bvlgari εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή