Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80

Powered by TAG Heuer

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λέει και το όνομά του: Night Diver. Έτσι το βάφτισε η TAG Heuer καθώς θεωρεί ότι αποτελεί την ιδανικότερη πρόταση για καταδύσεις τη νύχτα. Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με τα συμβατικά καταδυτικά μοντέλα που φέρουν φωσφορίζουσες ενδείξεις και δείκτες, το συγκεκριμένο έχει φωτοβόλο επίστρωση σε ολόκληρη την πλάκα του καντράν, με αποτέλεσμα να λάμπει σαν φωτεινή οθόνη μέσα στο σκοτάδι! Είναι ένα ρολόι που πρωτογνωρίσαμε στα μέσα της της δεκαετίας του ’80 και έγινε αμέσως αγαπημένο των ανθρώπων που λατρεύουν τη δράση, τα extreme sports και τη Φύση και ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ ρολόγια εκείνης της εποχής. Το Night Diver επανέρχεται σήμερα και εντάσσεται στην ολόφρεσκη συλλογή Aquaracer Professional 300 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο στην ψηφιακή έκθεση Watches and Wonders 2021 (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-1

Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Aquaracer, το Aquaracer Professional 300 Night Diver φιλοξενείται σε μία κάσα διαμέτρου 43 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρη επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon), ένα φινίρισμα υψηλών προδιαγραφών που αυξάνει τη σκληρότητα και την αντοχή του μετάλλου στις πιο ακραίες συνθήκες και παράλληλα του προσδίδει μία ωραία υφή και εμφάνιση.

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-2

Από ατσάλι με μαύρο DLC είναι φτιαγμένη και η χαρακτηριστική δωδεκάγωνη οδοντωτή στεφάνη του Night Diver μόνο που επιφάνειά της είναι από μαύρο κεραμικό. Εξυπακούεται ότι η στεφάνη περιστρέφεται μόνο προς μία μόνο κατεύθυνση για λόγους ασφαλείας, ως είθισται στα καταδυτικά ρολόγια. Το τρίγωνο που βοηθά στην σωστή ανάγνωση της ώρας εν ώρα κατάδυσης φωσφορίζει στο σκοτάδι εκπέμποντας μία γαλάζια λάμψη.

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-3

Όπως προαναφέραμε βεβαίως, αυτό που κάνει το Night Diver ξεχωριστό είναι το καντράν του με τις οριζόντιες ραβδώσεις. Το χρώμα του την ημέρα φαίνεται λευκό αλλά τη νύχτα γίνεται φωτεινό πράσινο χάρη στην επίστρωσή του με πράσινη Super-LumiNova®.

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-4

Μάλιστα για ακόμη καλύτερη ευκρίνεια στο σκοτάδι του βυθού ο κεντρικός λεπτοδείκτης και ο δευτερολεπτοδείκτης είναι επικαλυμμένοι με γαλάζια Super-LumiNova® ώστε να δημιουργείται αντίθεση ενώ ο ωροδείκτης και οι τέσσερις βασικές ενδείξεις της ώρας (12, 3, 6 και 9) είναι επικαλυμμένα με πράσινη Super-LumiNova®. Οι υπόλοιπες οκτώ οκταγωνικές ενδείξεις της ώρας είναι από μαύρη λάκα και στο 6 βρίσκεται το παράθυρο της ημερομηνίας.

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-5

Μάλιστα η ένδειξη της ημερομηνίας διαθέτει μεγεθυντικό φακό, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στην εσωτερική πλευρά του κρυστάλλου ζαφειριού. Με αυτόν τον τρόπο το κρύσταλλο είναι εντελώς λείο και επίπεδο στην εξωτερική του πλευρά. Ως αυθεντικό εργαλείο καταδύσεων, το Aquaracer Professional 300 Night Diver διαθέτει βιδωτή κορώνα με σύστημα προστασίας από τα χτυπήματα, διαθέτει κρύσταλλο από συνθετικό ζαφείρι που δύσκολα χαράζει, κούμπωμα διπλής ασφαλείας και είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος.  

Δείτε και το σχετικό video…

 

TAG HEUER Aquaracer Professional 300 Calibre 5 Automatic

Εκτός από το Night Diver η TAG Heuer παρουσίασε και δύο ακόμη Aquaracer Professional 300, με μαύρο ή μπλε καντράν, συνδυασμένα αυτή τη φορά με λουράκια από καουτσούκ (τον Απρίλιο είχαν κυκλοφορήσει μόνο εκδόσεις με μπρασελέ, εκτός από το συλλεκτικό Aquaracer Professional 300 Tribute to Ref. 844 που είχε ειδικό ελαστικό λουράκι). Έχουν και τα δύο ατσάλινες κάσες 43 χιλιοστών και όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των νέων Aquaracer Professional 300.

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-6

Τόσο στο Night Diver όσο και στα δύο νέα Aquaracer Professional 300 το ελαστικό λουράκι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο μέγεθος του καρπού, καθώς διαθέτει μία πρωτοποριακή, πτυσσόμενη πόρπη για άμεση ρύθμιση του μήκους του λουριού.

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-7

Έτσι, μπορεί να φορεθεί άνετα τόσο στις καθημερινές δραστηριότητες του κατόχου του όσο και σε συνθήκες κατάδυσης, πάνω από την καταδυτική στολή.

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-8

Και τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τον αξιόπιστο αυτόματο μηχανισμό Calibre 5. Oι τιμές τους είναι: 3.150 € (Night Diver) και 2.550 € (Aquaracer Professional 300 με ελαστικό λουράκι).

Νυχτερινές καταδύσεις με ένα ιστορικό TAG HEUER της δεκαετίας του ‘80-9

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG HEUER και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της, εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή