Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX

Powered by Rolex

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν μία μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη. Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Rolex η πολυαναμενόμενη συναυλία του κορυφαίου Γερμανού τενόρου Γιόνας Κάουφμαν στην Αθήνα, με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με Διευθυντή Ορχήστρας τον Γιόχεν Ρήντερ. Το Ηρώδειο ήταν σχεδόν κατάμεστο, γεγονός που θύμισε άλλες εποχές, πιο ξέγνοιαστες, όταν δεν υπήρχαν οι τόσοι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού. Η ορχήστρα ήταν καλοκουρδισμένη και στη θέση της, αν και αρκετά «απλωμένη στον χώρο» ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μουσικών. Η μόνη αισθητική αλλά αναγκαία «παραφωνία» από την κανονικότητα ήταν ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι, θεατές και μουσικοί, φορούσαν ευλαβικά τις μάσκες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX-1
Yann Du Pasquier (Area Manager της Rolex Γενεύης), Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη (Διευθύνουσα Σύμβουλος Rolex Hellas), Jean Frederic Dufour (Πρόεδρος της Rolex) και η σύζυγός του Anne Carole Dufour

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ύστερα από κάποια λεπτά εύλογης ανυπομονησίας μέχρι να καθίσουν και οι τελευταίοι στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου, ανέβηκε στη σκηνή ο διευθυντής της ορχήστρας, Γιόχεν Ρήντερ και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της συναυλίας με την εισαγωγή από τη Νόρμα του Βιντσέντσο Μπελλίνι. Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς των τενόρων, όπως αποκαλούν τον Γιόνας Κάουφμαν, οι λάτρεις της όπερας, για να ερμηνεύσει την πρώτη άρια της βραδιάς, την «Recondita Armonia» από την Α’ Πράξη της Τόσκα του Τζιάκομο Πουτσίνι.

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX-2

Το επίσημο πρόγραμμα περιείχε κομμάτια από διάσημες όπερες κορυφαίων δημιουργών, μεταξύ αυτών οι Αΐντα του Τζιουζέπε Βέρντι, Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, Καβαλερία Ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκόνι, Ο Σιντ του Ζιλ Μασνέ, Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, Μανόν Λεσκό του Πουτσίνι, και είχε ως κατάληξη την πασίγνωστη άρια «Nessun Dorma» από την όπερα Τουραντό του Πουτσίνι με το κοινό να αποθεώνει τον Γιόνας Κάουφμαν.

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX-3
Περίπου 3.000 θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βραδιά όπερας της Rolex στο Ηρώδειο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ευτυχώς για τους παρευρισκόμενους η παράσταση δεν τελείωσε εκεί. Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός του κόσμου ώστε «ανάγκασε» τον μεγάλο καλλιτέχνη σε τέσσερα encore, στα οποία ερμήνευσε την περίφημη άρια E lucevan le stelle από την Τόσκα του Πουτσίνι, δύο ναπολιτάνικα τραγούδια, το «Core ’ngrato» του Σαλβατόρε Καρντίλο και το «Non ti scordar di me» του Ερνέστο ντε Κούρτις, και στο τέλος την άρια «Dein ist mein ganzes Herz» από την ρομαντική οπερέτα του Φράντς Λέχαρ Das Land des Lächelns (Η χώρα του μειδιάματος).

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX-4
Ο μαέστρος Γιόχεν Ρήντερ και ο Γιόνας Κάουφμαν γνώρισαν την αποθέωση του κοινού στο Ηρώδειο.

Το συγκινητικό standing ovation του κοινού στο κλείσιμο της βραδιάς, θα καταγραφεί ως μία από τις πιο μαγικές στιγμές που έχουν συμβεί στο Ηρώδειο τα τελευταία χρόνια.

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX-5
Μετά το τέλος της συναυλίας, η Rolex Hellas υποδέχθηκε τον διάσημο καλλιτέχνη και εκλεκτούς προσκεκλημένους για ένα δείπνο κάτω από την Ακρόπολη, στο Dionysos – Zonar’s. Ο Γιόνας Κάουφμαν με την οικοδέσποινα και διευθύνουσα σύμβουλο της Rolex Hellas, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη, και τον πρόεδρο της Rolex Ελβετίας, Jean Frederic Dufour.

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας της ROLEX-6
H έτερη οικοδέσποινα της βραδιάς και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Rolex Hellas, Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη, μαζί με την φημισμένη μέτζο σοπράνο Αγνή Μπάλτσα.

O Γιόνας Κάουφμαν είναι πρεσβευτής της Rolex από το 2009. Η μοναδική αυτή συναυλία του στην Αθήνα είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της βαθιάς σχέσης της Rolex με τον κόσμο της μουσικής. Για περισσότερα από 40 χρόνια η ελβετική εταιρεία στηρίζει την Τέχνη, έχοντας εντάξει στην «οικογένειά της» κορυφαίους καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς και παράλληλα βοηθά στην ανάδειξη νέων ταλέντων και στη στήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών χάρη στο πρόγραμμα Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative που ξεκίνησε το 2002.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex και τον ρόλο της στον χώρο της Τέχνης, εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή