Τι ρολόι είχε στον καρπό του ο νικητής του πρωταθλήματος Formula 1, Max Verstappen;

Τι ρολόι είχε στον καρπό του ο νικητής του πρωταθλήματος Formula 1, Max Verstappen;

Powered by TAG Heuer

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Άμπου Ντάμπι γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1. Σε έναν αγώνα που κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ο πιλότος της ομάδας Red Bull Racing Honda, Max Verstappen, πραγματοποίησε την δέκατη νίκη του αυτή τη χρονιά και κατέκτησε την κορυφή της πιο αμφίρροπης –και αμφιλεγόμενης– σεζόν στην ιστορία της Formula 1. Μεγάλος του αντίπαλος ήταν ο Βρετανός Lewis Hamilton.

Τι ρολόι είχε στον καρπό του ο νικητής του πρωταθλήματος Formula 1, Max Verstappen;-1

Απ’ ό,τι φαίνεται η τύχη στάθηκε ευνοϊκή απέναντι με τον Verstappen. Την παραμονή της πρώτης του νίκης στο Γκραν Πρι του Μονακό, η TAG Heuer, η οποία είναι εταίρος της ομάδας Red Bull Racing Honda από το 2016, χάρισε στον Verstappen ένα ρολόι. Ήταν ο εμβληματικός χρονογράφος Monaco με τη χαρακτηριστική τετράγωνη κάσα, σε ειδική έκδοση από τιτάνιο. Με αυτό το ρολόι στον καρπό του ο Ολλανδός οδηγός κέρδισε τον αγώνα στο Μονακό και ανέβηκε για πρώτη φορά το 2021 στην κορυφή της κατάταξης στο πρωτάθλημα της Formula 1, μία θέση που κυριολεκτικά μονοπωλούσε τα τελευταία χρόνια ο Lewis Hamilton και η Mercedes. Από τότε ο Verstappen δεν αποχωρίστηκε ποτέ το «τυχερό» του ρολόι, το εμβληματικό μοντέλο της TAG Heuer που είχε φορέσει και ο θρυλικός Steve McQueen στην ταινία Le Mans.

Τι ρολόι είχε στον καρπό του ο νικητής του πρωταθλήματος Formula 1, Max Verstappen;-2

Οι δεσμοί της TAG Heuer με τον κόσμο της ταχύτητας είναι άρρηκτοι και σταθεροί. Και ο χρονογράφος Monaco αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα της βαθιάς σχέσης που έχει η ελβετική ωρολογοποιία με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το ρολόι αυτό δημιουργήθηκε το 1969, πήρε το όνομα του υψηλού κύρους ράλι της Formula 1 που γίνεται στο πριγκιπάτο των Μονεγάσκων και εκφράζει το πάθος της TAG Heuer για την ταχύτητα.

Τι ρολόι είχε στον καρπό του ο νικητής του πρωταθλήματος Formula 1, Max Verstappen;-3

Ο σύγχρονος απόγονος εκείνου του πρώτου χρονογράφου, το TAG Heuer Monaco Titan Special Edition, έχει όλα εκείνα τα τεχνικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα ανέμενε κανείς από το ρολόι ενός οδηγού της κλάσης του Max Verstappen. Χάρη στο υλικό κατασκευής της κάσας του, το τιτάνιο, ο χρονογράφος είναι συμπαγής, εξαιρετικά σκληρός και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύς στον καρπό. Στο καντράν του έχει δυο μετρητές μαύρου χρώματος ενώ η υφή του δερμάτινου λουριού του είναι εμπνευσμένη από τις αυλακώσεις στα ελαστικά των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Άλλο ένα ρολόι

Βέβαια, εκτός από το Monaco Titan Special Edition, η TAG Heuer και η Red Bull Racing συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός ακόμη ιδιαίτερου ρολογιού, του Red Bull Racing Formula One Team Special Edition. Είναι προφανώς εμπνευσμένο από το επίσημο design και τα  χρώματα της συγκεκριμένης ομάδας της F1. Μάλιστα στη βιδωτή πλάτη της ατσάλινης κάσας υπάρχει χαραγμένο το λογότυπο της ομάδας Red Bull Racing.

Τι ρολόι είχε στον καρπό του ο νικητής του πρωταθλήματος Formula 1, Max Verstappen;-4

Περισσότερες πληροφορίες για το TAG Heuer Monaco Titan Special Edition εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή