LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
lvmh-watch-week-2022-οι-νέες-δημιουργίες-του-οίκου-bulgari-561712267

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari

Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε. Αυτό τουλάχιστον υπόσχονται οι άνθρωποι του οίκου Bulgari όσον αφορά την κυκλοφορία των νέων μοντέλων τους για το 2022, τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους στην Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH, στα τέλη Ιανουαρίου. Ας μην ξεχνάμε ότι προερχόμαστε από ένα 2021 κατά το οποίο ο φημισμένος οίκος κατέκτησε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ στον τομέα της λεπτότητας, με το Octo Finissimo Perpetual Calendar, το οποίο δικαίως χαρακτηρίστηκε ρολόι της χρονιάς και του απονεμήθηκε το κορυφαίο βραβείο «Χρυσός Δείκτης» στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Το μεγαλύτερο νέο για το 2022 αφορά πάντως κάτι πραγματικά πολύ μικρό σε μέγεθος: τον μηχανικό μηχανισμό Piccolissimo –οι ιταλομαθείς αντιλαμβάνονται αμέσως ότι αναφέρεται σε μία μινιατούρα–, ο οποίος απαιτεί avant garde σχεδίαση και εξαιρετική δεξιοτεχνία για να δημιουργηθεί. Δίπλα σε αυτό το επίτευγμα της μικρομηχανικής προσθέστε και μερικά πολύτιμα δείγματα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και έχετε μία εντυπωσιακή συλλογή. Ας δούμε ένα-ένα τα νέα μοντέλα του οίκου Bulgari για τη νέα χρονιά…

Serpenti Misteriosi High Jewelry Secret Watch

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-1

Ένα πολύτιμο φίδι που τυλίγεται αισθησιακά γύρω από τον γυναικείο καρπό. Έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τα εμβληματικά ρολόγια Serpenti, τα οποία αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη φαντασία, τη δεξιοτεχνία, τη δημιουργικότητα και την παράδοση του οίκου Bvlgari. Για το 2022 υπάρχει μία σημαντική εξέλιξη στη συλλογή Serpenti με την αποκάλυψη του μηχανισμού-μινιατούρα BVL100 Piccolissimo. Με διάμετρο μόλις 12,3 mm και πάχος 2.5 mm, αποτελεί έναν από τους μικρότερους μηχανισμούς στον κόσμο. Διαθέτει μάλιστα 30 ώρες ενεργειακής αυτονομίας, πραγματικό επίτευγμα για έναν τόσο μικροσκοπικό κουρδιστό μηχανισμό.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-2

Το νέο Serpenti Misteriosi High Jewelry Secret Watch ανήκει στην κατηγορία των «μυστικών ρολογιών» καθώς εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα πολύτιμο κόσμημα για τον καρπό, σε σχήμα φιδιού. Με μία μικρή ώθηση όμως στη γλώσσα του ερπετού απελευθερώνει τη γνάθο το αποκαλύπτοντας ένα μικρό ρολόι στο εσωτερικό. Μάλιστα το ρολόι αυτό μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από το «κεφάλι» του φιδιού, προκειμένου να γίνει η ρύθμιση της ώρας, το κούρδισμα ή το service του μηχανισμού του.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-3

Στην LVMH Watch Week 2022 έκαναν πρεμιέρα τέσσερα μοντέλα Serpenti Misteriosi High Jewelry Secret Watch: ένα ροζ χρυσό με μαύρη λάκα και διαμάντια, ένα από λευκό χρυσό με πράσινη λάκα, διαμάντια και σμαράγδια, ένα από ροζ χρυσό με τυρκουάζ και διαμάντια και ένα με κεφάλι από λευκό χρυσό στολισμένο με διαμάντια και δύο ζαφείρια στα μάτια, και σώμα από κίτρινο χρυσό με διαμάντια.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-4
LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-5

Στη λαμπερή αυτή συλλογή η Bulgari προσέθεσε και μία haute joaillerie έκδοση, την Serpenti Misteriosi Romani. Είναι ένα περίτεχνο περικάρπιο από λευκό χρυσό, στολισμένο με διαμάντια και μπλε ζαφείρια.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-6

 

Serpenti Seduttori

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-7

Το Serpenti Seduttori παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 ως η πιο «βατή» στο ευρύ κοινό εκδοχή του Serpenti. Είναι ένα ρολόι που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Το καντράν του έχει το σχήμα του κεφαλιού ενός φιδιού και το μπρασελέ του μιμείται τις φολίδες του φιδίσιου δέρματος. Τα νέα μοντέλα του 2022 έχουν μαύρο καντράν και διατίθενται σε εκδόσεις από ατσάλι, ροζ χρυσό ή διμεταλλικές, από ατσάλι και ροζ χρυσό.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-8

Η στεφάνη τους είναι στολισμένη με 38 διαμάντια εξαιρετικής κοπής ενώ ο μηχανισμός τους είναι quartz, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

 

Serpenti Tubogas

Μία από τις τάσεις που αναδείχθηκε στην Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH είναι η επιστροφή στο προσκήνιο του κίτρινου χρυσού. Αυτό το ευγενές μέταλλο πρωταγωνιστεί στα νέα μοντέλα Serpenti Tubogas, με το ιδιαίτερης αισθητικής και σχεδίασης αρθρωτό σπειροειδές μπρασελέ που στην προκειμένη περίπτωση είναι “single-tour”, τυλίγεται δηλαδή γύρω από τον καρπό μόνο μία φορά (στη συλλογή Tubogas βρίσκει κανείς και μπρασελέ που τυλίγονται δύο ή και πέντε φορές). Τα ρολόγια αυτά ονομάστηκαν έτσι επειδή μοιάζουν με τους σπειροειδείς μεταλλικούς σωλήνες αερίου. Πρόκειται για μία τεχνική κατασκευής που χρησιμοποιείται στην κοσμηματοποιία από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 και αντανακλά το βιομηχανικό design, το οποίο έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές την εποχή της Art Deco, όταν αποτελούσε πρόκληση η δημιουργία μικρογραφία μεγάλων μηχανικών αντικειμένων και η χρήση τους για απροσδόκητους σκοπούς.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-9

Το 2022 υπάρχουν δύο επιλογές: από ατόφιο κίτρινο χρυσό ή από ατσάλι με κίτρινο χρυσό. Έχουν ασημί ανάγλυφα καντράν, quartz μηχανισμούς και φέρουν διαμάντια στη στεφάνη.

 

Lvcea Intarsio

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-10

Νέα μοντέλα Lvcea έκαναν πρεμιέρα αυτόν τον Ιανουάριο από τον οίκο Bulgari. Έχουν ανάγλυφο καντράν σε ένα πολύ ωραίο όμορφο εφέ ηλιακών ακτίνων που ονομάζεται «Intarsio» και είναι μία τρισδιάστατη τεχνική μαρκετερί που διαθλά το φως και χαρίζει μοναδική λάμψη στο ρολόι. Η έμπνευση προέρχεται από τα ηλιακά ρολόγια της αρχαίας Ρώμης. Υπάρχουν δύο επιλογές ως προς το μέγεθος και τον μηχανισμό: είτε με κάσα διαμέτρου 28 mm και quartz μηχανισμό, είτε με κάσα διαμέτρου 33 mm και αυτόματο μηχανισμό (τον Bvlgari caliber B77) με ημερομηνία και 42 ώρες αυτονομίας.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-11

Μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε δύο χρώματα: σκούρο μπλε με καντράν από αβεντουρίνη, η οποία μοιάζει με τον έναστρο νυχτερινό ουρανό και σκούρο μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, ή απαλό ροζ με φιλντισένιο καντράν και κόκκινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Όλα τα μοντέλα έχουν διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών στο καντράν καθώς και διαμάντια είτε στη στεφάνη είτε στους οριζόντιους βραχίονες, ενώ η κορώνα τους είναι από ρουμπελίτη σε κοπή cabochon.

 

Octo Roma Emerald Grande Sonnerie

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-12

Χάρμα οφθαλμών και ώτων, αυτό το ρολόι-κόσμημα με ηχητική σήμανση είναι ένα έξοχο δείγμα κορυφαίας μηχανικής και υψηλής κοσμηματοποιίας, που ενσαρκώνει απολύτως τη φιλοσοφία του οίκου Bulgari. Είναι διακοσμημένο με συνολικά 446 σμαράγδια κοπής baguette και διαμάντια από τη Ζάμπια, που ξεπερνούν σε βάρος τα 30 καράτια! Στο εσωτερικό του κρύβει τον αυτόματο BVL703, ο οποίος απαρτίζεται από 732 εξαρτήματα και είναι προικισμένος με 8 πολύπλοκες λειτουργίες, μεταξύ αυτών tourbillon.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-13

Διαθέτει grande sonnerie με τέσσερα σφυράκια και γκονγκ που ηχούν τις ώρες, τα τέταρτα και τα λεπτά με τη χαρακτηριστική μελωδία Westminster, petite sonnerie, minute repeater καθώς και ένδειξη power reserve. Το λουράκι του από δέρμα αλιγάτορα είναι και αυτό στο έντονο πράσινο χρώμα του σμαραγδιού. Πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι.

 

Octo Roma Blue Carillon Tourbillon

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-14

Το τελευταίο υπερπολύπλοκο δημιούργημα του οίκου Bulgari που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του ομίλου LVMH έχει στέρεες βάσεις στην παραδοσιακή ωρολογοποιία αλλά εντελώς φουτουριστική εμφάνιση. Ο κουρδιστός στο χέρι μηχανισμός του BVL428 σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται αποκλειστικά in-house, απαρτίζεται από 432 εξαρτήματα και διαθέτει minute repeater, tourbillon carillon με τρία σφυράκια και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 75 ωρών.

LVMH Watch Week 2022: Οι νέες δημιουργίες του οίκου Bulgari-15

Η διαμέτρου 44 χιλιοστών κάσα του είναι από πλατίνα ενώ ρόλο πρωταγωνιστή έχει το μπλε χρώμα στον skeleton μηχανισμό, στο κεντρικό στέλεχος της κάσας από μπλε τιτάνιο και στο μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Τα σφυράκια, τα γκονγκ και ο κλωβός του tourbillon είναι ορατά από το μπροστινό μέρος του καντράν. Το ρολόι ηχεί τις ώρες, τα τέταρτα και τα λεπτά και είναι περιορισμένη έκδοση 30 συλλεκτικών αντιτύπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή