9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022

4' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε Φεβρουάριο, αρκετοί οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας λανσάρουν και από ένα γυναικείο ρολόι-κόσμημα εμπνευσμένο από τη γιορτή των ερωτευμένων. Συνήθως έχουν ως κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο της φωτιάς αλλά και πιο απαλούς τόνους του ροζ ή του λιλά. Είναι διακοσμημένα με διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους ανάλογης χρωματικής γκάμας, όπως τα ρουμπίνια (κόκκινα) ή τα ζαφείρια (ροζ) και αγκαλιάζουν τον καρπό με ομοιόχρωμα φίνα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα ή σατέν ύφασμα. Σε κάποιες περιπτώσεις η σύνδεσή τους με την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι περισσότερο οφθαλμοφανής, με κάσες σε σχήμα καρδιάς ή με μικρές κόκκινες καρδούλες στο καντράν, στην πλειονότητά τους όμως είναι ρολόγια που μπορούν να φορεθούν όλο τον χρόνο και εκτός από την άκρως προσεγμένη εμφάνισή τους κρύβουν μέσα τους αξιόλογους μηχανισμούς. Ας δούμε λοιπόν τι καλό ετοίμασαν κορυφαία ονόματα του κόσμου της ωρολογοποιίας με αφορμή την 14η Φεβρουαρίου 2022. Σας τα παρουσιάζουμε –όπως πάντα– με αλφαβητική σειρά…

 

BLANCPAIN Ladybird Valentine’s Day 2022

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-1

H Blancpain είναι από τις εταιρείες που κάθε χρόνο παρουσιάζει μία ειδική έκδοση για τη γιορτή των ερωτευμένων. Το φετινό ρολόι έχει κάσα 34,9 mm από λευκό χρυσό, στεφάνη με 58 διαμάντια, διαμάντια στους βραχίονες της κάσας αλλά και στο φιλντισένιο καντράν, αυτόματο μηχανισμό με τέσσερις ημέρες αυτονομίας και κόκκινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης είναι σε σχήμα βέλους που τρυπά μία κόκκινη καρδιά. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση 99 κομματιών.

 

BREGUET Reine de Naples 8905

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-2

Ένα ρολόι για τη βασίλισσα της καρδιάς σας. Η οικεία οβάλ κάσα των Reine de Naples από λευκό χρυσό είναι στολισμένη με 128 διαμάντια και περιβάλλει ένα καντράν από λευκό φίλντισι με χειροποίητη guilloché διακόσμηση και έναν δευτερολεπτοδείκτη σε σχήμα κόκκινης καρδιάς κάτω αριστερά. Στο επάνω μέρος δεσπόζει η ένδειξη φάσης της Σελήνης μαζί με ένδειξη power reserve. Έχει αυτόματο μηχανισμό με ρότορα από πλατίνα και κόκκινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Μόλις 28 κομμάτια έχει δημιουργήσει η Breguet.

 

CHANEL Boy.Friend Skeleton Red Edition

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-3

Μία πολύ σπάνια έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου Boy.Friend, ντυμένη εξολοκλήρου στα κόκκινα έχει δημιουργήσει ο οίκος Chanel. Η παραλληλόγραμμη κάσα του είναι από μπεζ χρυσό 18Κ και είναι διακοσμημένη από ρουμπίνια baguette συνολικού βάρους 2.11 καρατίων. Εντυπωσιακές είναι και οι κόκκινες γέφυρες του skeleton μηχανισμού.

 

CHOPARD L’Heure du Diamant

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-4

Τι ωραιότερο για να δωρίσει κάποιος στην αγαπημένη του από μία ντελικάτη καρδιά για τον καρπό; Το νέο L’ Heure du Diamant έχει καρδιόσχημη κάσα από ηθικής προέλευσης ροζ χρυσό 18Κ, στολισμένη με αστραφτερά διαμάντια στη στεφάνη και περικλείει ένα ανάγλυφο χειροποίητο καντράν από ροζ φίλντισι. Ένα ροζ λουράκι από φίνο δέρμα αλιγάτορα ολοκληρώνει το άρτιο σύνολο.

 

GIRARD-PERREGAUX Tourbillon with Three Golden Bridges Ruby Heart

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-5

Σε φλογερό κόκκινο χρώμα, αυτό το περίπλοκο δείγμα υψηλής ωρολογοποιίας έχει καντράν που προέρχεται από την κόκκινη καρδιά του ζωσίτη, ενός φυσικού πετρώματος. Η διαμέτρου 38 mm κάσα του ρολογιού είναι από ροζ χρυσό 18Κ, και είναι διακοσμημένη με 56 διαμάντια και 18 ρουμπίνια. Στην πρόσοψη δεσπόζει ο περίφημος αυτόματος μηχανισμός tourbillon με τρεις χρυσές γέφυρες της Girard-Perregaux. Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια έκδοση μόλις τριών αντιτύπων.

 

GLASHÜTTE ORIGINAL Lady Serenade

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-6

Οκτώ μικρές καρδούλες από ροζ ζαφείρια κοσμούν το φίνο καντράν από λευκό φίλντισι του νέου Lady Serenade. Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη, διακοσμημένη με 52 μπριγιάν και έχει διάμετρο 36 χιλιοστά. Στο εσωτερικό εργάζεται ο αυτόματος Calibre 39-22 ενώ ένα κομψό λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε λιλά χρώμα ολοκληρώνει το σύνολο.

 

HARRY WINSTON Premier Valentine’s Flying Hearts Automatic 36mm

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-7

Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς, ο «βασιλιάς των διαμαντιών» παρουσιάζει για το 2022 ένα πολυτελές μοντέλο από τη συλλογή Premier, στο οποίο πρωταγωνιστούν 20 μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς επάνω στο καντράν από λευκό φίλντισι. Τα μπαλόνια είναι φτιαγμένα από φιλντισένια cabochons σε κόκκινο, λευκό και ροζ χρώμα, ή είναι στολισμένα με ροζ ζαφείρια, διαμάντια και ρουμπίνια. Η κάσα του ρολογιού είναι από λευκό χρυσό 18Κ και είναι στολισμένη με μπριγιάν. Ο οίκος έχει δημιουργήσει για τη φετινή γιορτή των ερωτευμένων μόλις 14 τέτοια ρολόγια, τα οποία διατίθενται σε μία λευκή κασετίνα με κόκκινα, ροζ και λευκά μπαλόνια.

 

OMEGA Constellation Co-Axial Master Chronometer Aventurine 29mm

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-8

Κόκκινη αβεντουρίνη επέλεξε η Omega για το καντράν αυτού του ιδιαίτερου μοντέλου Constellation, στολίζοντάς το με διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών και παντρεύοντάς το με ένα ομοιόχρωμο λουράκι από φίνο δέρμα αλιγάτορα. Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 29 χιλιοστά και συνδυάζει το ανοξείδωτο ατσάλι με τον χρυσό Sedna 18K, το αποκλειστικό κράμα της Omega. Στο εσωτερικό χτυπά ένας υψηλών προδιαγραφών αυτόματος μηχανισμός, ο Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8700.

 

PIAGET Possession Rubies

9 μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας για τη γιορτή των ερωτευμένων 2022-9

H συλλογή Possession του οίκου Piaget έχει πλήθος μοντέλων για τη σύγχρονη γυναίκα. Το συγκεκριμένο ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή ημέρα καθώς έχει το κόκκινο χρώμα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Η κάσα του σε διάμετρο 34 mm είναι από ροζ χρυσό 18Κ και είναι στολισμένη με 45 μπριγιάν και ένα ρουμπίνι στην κορώνα, ενώ άλλα 11 ρουμπίνια κοσμούν το καντράν από λευκό φίλντισι. Το ρολόι έχει quartz μηχανισμό, τον Piaget 56P, φοράει κόκκινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή