Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
extreme-sports-με-τα-νέα-aquaracer-professional-200-της-tag-heuer-561760435

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer

Οι φίλοι της TAG Heuer γνωρίζουν πολύ καλά την καταδυτική συλλογή Aquaracer, η οποία το 2021 είχε κάνει αίσθηση με τα Aquaracer Professional 300, στιβαρά εργαλεία βυθού για επαγγελματίες δύτες και φανατικούς λάτρεις του βυθού (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). To 2022 επανέρχεται με μία ακόμη σειρά, την Aquaracer Professional 200, που όπως σωστά φανταστήκατε, αποτελείται από ρολόγια ικανά να καταδύονται μέχρι βάθος 200 μέτρων και αποτελεί τη λαμπρή συνέχεια της σαραντάχρονης κληρονομιάς της TAG Heuer στην κατηγορία των σπορ ρολογιών υψηλών επιδόσεων. Τα Aquaracer Professional 200 έκαναν πρεμιέρα στην Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH τον περασμένο Ιανουάριο και ήδη βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-1
Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-2

 

Για την ιστορία, οι «περιπέτειες» της TAG Heuer στους βυθούς των ωκεανών ξεκίνησαν πολύ παλιά, το μακρινό 1895, όταν η Heuer όπως ονομαζόταν τότε, κατοχύρωσε την πατέντα για μία από τις πρώτες υδατοστεγανές κάσες που αφορούσε ένα ρολόι τσέπης. Το 1950 γεννήθηκε το Mareograph, ο πρώτος χρονογράφος στον κόσμο με μέτρηση regatta και ένδειξη παλίρροιας. Το 1972 βγήκε στην αγορά ο πρώτος καταδυτικός χρονογράφος Autavia 11639P –το P σήμαινε Plongée, τη γαλλική λέξη για την κατάδυση και το 1978 ο Jack Heuer παρουσίασε το περίφημο Heuer Ref. 844. Ήταν ένα καταδυτικό ρολόι σχεδιασμένο για άντρες και γυναίκες που αγαπούσαν τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο και στη φύση και ουσιαστικά ευθύνεται για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας ρολογιών στιβαρών και αξιόπιστων ακόμη και σε ακραίες συνθήκες. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1984 βγαίνει στην αγορά το Diver 1000m, το πρώτο ρολόι της Heuer που μπορούσε να φθάσει σε βάθος ενός χιλιομέτρου. Και το 2004 γεννιέται η συλλογή Aquaracer με έξι βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη, βιδωτή κορώνα, στεγανότητα σε τουλάχιστον 200 μέτρα βάθος, φωσφορίζουσες ενδείξεις, κρύσταλλο ζαφειριού και κούμπωμα διπλής ασφαλείας.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-3
Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-4

 

Τα έξι αυτά χαρακτηριστικά υπάρχουν και στα νέα Aquaracer Professional 200. Είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα Aquaracer Professional 300, λεπτότερα στον καρπό και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στον κάτοχό τους στην καθημερινότητά του ή όταν επιδίδεται σε επικίνδυνα αθλήματα σαν το σκι στον πάγο, το αλεξίπτωτο πλαγιάς ή η αναρρίχηση σε πάγο.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-5
Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-6

 

Τα Aquaracer Professional 200 διατίθενται σε δύο διαμέτρους κάσας: 40 και 30 χιλιοστά και είναι εφοδιασμένα είτε με αυτόματους είτε με quartz μηχανισμούς.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-7

 

Στη διάμετρο των 40 χιλιοστών υπάρχουν δύο μοντέλα με αυτόματο και δύο με quartz μηχανισμό.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-8
TAG HEUER Aquaracer Professional 200 40mm Automatic. Τιμή: 2.600 €

Η επιλογή του μηχανισμού αλλάζει τόσο το σχέδιο όσο και τη λειτουργικότητα του ρολογιού. Τα αυτόματα χαρακτηρίζονται από τα fumé ντεγκραντέ καντράν τους και τα παράθυρα ημερομηνίας (χωρίς μεγεθυντικό φακό), το δείκτη δευτερολέπτων με Super-LumiNova. Τα quartz μοντέλα δεν έχουν ημερομηνία αλλά διατηρούν την ίδια αισθητική και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-9
TAG HEUER Aquaracer Professional 200 40mm Quartz. Τιμή: 1.950 €

 

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-10

Στη διάμετρο των 30 χιλιοστών υπάρχουν δύο αυτόματα και πέντε quartz. Τα δύο αυτόματα έχουν μαύρο ή μπλε fumé ντεγκραντέ καντράν με διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών και διαθέτουν παράθυρο ημερομηνίας.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-11
TAG HEUER Aquaracer Professional 200 30mm Automatic. Τιμή: 3.200 €

Από τα πέντε quartz μοντέλα τα τρία έχουν καντράν σε μαύρο, ανοιχτό ασημί ή γαλάζιο χρώμα, ενώ υπάρχουν και δύο μοντέλα με φιλντισένιο καντράν και διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών. Το ένα από αυτά είναι πιο πολυτελές, με διαμάντια και στη στεφάνη.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-12
TAG HEUER Aquaracer Professional 200 30mm Quartz. Τιμή: 1.850 €
Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-13
TAG HEUER Aquaracer Professional 200 30mm Quartz με διαμάντια. Τιμές: 2.500 € και 4.450 € αντίστοιχα.

Ένα καινούργιο χαρακτηριστικό στη σειρά Aquaracer Professional 200 είναι η πλάτη της κάσας, που πλέον φέρει ανάγλυφη μια πυξίδα αντί του καταδυτικού σκάφανδρου που από το 2002 κοσμούσε τα προηγούμενα Aquaracer.

Extreme sports με τα νέα Aquaracer Professional 200 της TAG Heuer-14

 

Μία γεύση από τα νέα TAG HEUER Aquaracer Professional 200 στο video που ακολουθεί…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή