Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πανδαισία-χρωμάτων-και-μοντέλων-από-τ-561763024

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022

Η Omega είναι αναμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες εταιρείες ωρολογοποιίας στον κόσμο, γι’ αυτό και κάθε φορά που λανσάρει νέα μοντέλα επικρατεί ενθουσιασμός μεταξύ των απανταχού φίλων των ρολογιών. Για άλλη μία χρονιά, ένεκα κορωνοϊού και των περιορισμών που έχει επιβάλλει, η ελβετική εταιρεία επέλεξε να κάνει το επίσημο λανσάρισμα των καινούριων δημιουργιών της διαδικτυακά, στις 8 Μαρτίου. H νέα της συλλογή για το 2022 σίγουρα δεν απογοήτευσε κανέναν, αφού καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα μοντέλων, από επαγγελματικού επιπέδου εργαλεία βυθού και φρέσκες εκδοχές εμβληματικών χρονογράφων Speedmaster μέχρι κομψές προτάσεις για άνδρες και γυναίκες σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα που μας ξάφνιασε ευχάριστα. Όπως πάντα η Omega καταφέρνει να παντρέψει αριστοτεχνικά το παραδοσιακό με το νέο, το φρέσκο design με τα πρωτοποριακά υλικά και τους μηχανισμούς υψηλών επιδόσεων. Ακολουθεί μία συνολική παρουσίαση όλων των μοντέλων ώστε να αποκτήσετε μία ολοκληρωμένη εικόνα. Εν καιρώ θα επανέλθουμε με λεπτομερείς περιγραφές ανά μοντέλο ξεχωριστά.

 

OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-1
OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep από Ο-Megasteel

 

Το σημαντικότερο ίσως νέο της Omega για το 2022 είναι αυτό. Το 2019 το πρωτότυπο Ultra Deep καταδύθηκε στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Η ογκώδης «άτρωτη» κάσα του ήταν φτιαγμένη από τιτάνιο βαθμού 5 και διέθετε στιβαρούς πρωτοποριακούς βραχίονες «Manta» καθώς και κρύσταλλο ζαφειριού με κωνικό σχήμα εμπνευσμένο από φινιστρίνι υποβρυχίου. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς τρία ρολόγια Ultra Deep συνόδευσαν τον εξερευνητή  Victor Vescovo σε μία αποστολή στον βυθό της Τάφρου των Μαριανών Νήσων στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος 10.935 μέτρων, το βαθύτερο σημείο που έχει καταδυθεί ποτέ άνθρωπος ή ρολόι. Δύο από τα ρολόγια ήταν προσαρτημένα στους ρομποτικούς βραχίονες του υποβρυχίου ενώ το τρίτο ήταν δεμένο σε μία μονάδα συλλογής δεδομένων γνωστή ως Lander. Χάρη στην ιδιοφυή κατασκευή τους και τα τρία μοντέλα Ultra Deep ολοκλήρωσαν την δωδεκάωρη κατάδυση απρόσκοπτα και επέστρεψαν αλώβητα και απολύτως λειτουργικά στην επιφάνεια. Τώρα η Omega κάνει το επόμενο βήμα στην κατηγορία των καταδυτικών ρολογιών, λανσάροντας επτά νέα μοντέλα Seamaster Planet Ocean Ultra Deep. 

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-2
OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep από τιτάνιο

Η διαμέτρου 45,5 χιλιοστών κάσα τους παραμένει στεγανή μέχρι 6.000 μέτρα βάθος! Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο –σαν το πρωτότυπο concept watch του 2019– και διαθέτει κεραμική στεφάνη με ενδείξεις από Liquidmetal, τους χαρακτηριστικούς βραχίονες «Manta» και μία ασύμμετρη κάσα με αεροδυναμική σχεδίαση.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-3
OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep από τιτάνιο. Τιμή: 13.300 €

 

Το ρολόι τυλίγεται γύρω από τον καρπό –ακόμη και πάνω από καταδυτική στολή– με ένα συνθετικό λουράκι τύπου ΝΑΤΟ με μαύρες και γαλάζιες ρίγες, φτιαγμένο εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-4

Στην πλάτη της κάσας βρίσκεται σκαλισμένος ο εμβληματικός ιππόκαμπος της Omega και η επιγραφή “Diver’s watch 6000m for saturation diving”, πιστοποιώντας την ικανότητα του ρολογιού να αντεπεξέρχεται στις σκληρές συνθήκες καταδύσεων κορεσμού.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-5

Τα άλλα έξι ρολόγια είναι φτιαγμένα από ένα ολοκαίνουριο ατσάλινο κράμα υψηλών επιδόσεων, το O-Megasteel: εκτός από σκληρότερο και ανθεκτικότερο στη διάβρωση είναι και αρκετά λευκότερο και λαμπερότερο από το σύνηθες ατσάλι.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-6
OMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep με κάσα και μπρασελέ από O-Megasteel. Τιμή: 12.500 € 

Τα έξι ατσάλινα Ultra Deep έχουν κεραμική στεφάνη: ανοιχτή μπλε (με λευκό καντράν), μαύρη (με μπλε-μαύρο ντεγκραντέ καντράν) ή πορτοκαλί (με γκρι-μαύρο ντεγκραντέ καντράν) και συνδυάζονται είτε με μπρασελέ από O-Megasteel είτε με μαύρο καουτσουκένιο λουράκι με μπλε, γαλάζιο ή πορτοκαλί περίγραμμα.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-7
ΟMEGA Seamaster Planet Ocean Ultra Deep με κάσα από O-Megasteel και λουράκι από καουτσούκ. Τιμή: 12.200 €

 

Όλα τα Ultra Deep κρύβουν μέσα τους τον αυτόματο caliber Co-Axial Master Chronometer 8912, ο οποίος είναι εγγυημένα λειτουργικός ακόμη και σε βάθος 6.269 μέτρων.

 

OMEGA Seamaster Diver 300Μ Green

Το κλασικό καταδυτικό μοντέλο της Omega που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993 επανέρχεται με μία φρέσκια εκδοχή το 2022: το καντράν του με το κυματοειδές μοτίβο είναι σε πράσινο χρώμα, το ίδιο και η κεραμική στεφάνη.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-8

Η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 42 mm και φιλοξενεί τον αυτόματο OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8800. Μπορείτε να το αποκτήσετε είτε με ατσάλινο μπρασελέ ειδικά ενσωματωμένο στην κάσα είτε με ενσωματωμένο πράσινο λουράκι από καουτσούκ.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-9
OMEGA Seamaster Diver 300Μ Green. Τιμή: 5.500 € (με λουράκι), 5.800 € (με μπρασελέ)

 

OMEGA Seamaster Aqua Terra 150M 34mm & 38mm

Το 2022 τα Aqua Terra είναι πιο πολύχρωμα από ποτέ. Κυκλοφορούν σε δύο διαμέτρους. Τα μοντέλα των 38 χιλιοστών έχουν καντράν με μοτίβο ηλιακών ακτίνων σε γαλάζιο, απαλό πράσινο, μπεζ της άμμου, κίτρινο κροκί ή κεραμιδί.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-10
OMEGA Seamaster Aqua Terra 150M 38mm. Τιμή: 6.600 €

 

Τα μοντέλα των 34 χιλιοστών έχουν επίσης καντράν σε μοτίβο ηλιακών ακτίνων σε γαλάζιο, γαλαζοπράσινο, μπεζ της άμμου, ροζ ή απαλό μοβ της λεβάντας.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-11
OMEGA Seamaster Aqua Terra 150M 34mm. Τιμή: 6.600 €

 

Όλα τα ρολόγια έχουν γυαλισμένες ατσάλινες κάσες και ανασχεδιασμένα μπρασελέ με στρογγυλούς συνδέσμους και φιλοξενούν τον αυτόματο Omega Co-Axial Master Chronometer 8800.

 

OMEGA Constellation 41 mm

H κλασικής ιδιοσυγκρασίας συλλογή Constellation απέκτησε πολλά νέα και εντυπωσιακά μέλη. Τα μοντέλα διαμέτρου 41 χιλιοστών έχουν όλα κεραμική στεφάνη και νέα καντράν σε λευκό, επιροδιωμένο γκρι, σκούρο πράσινο ή μπορντό. Συνδυάζονται με λουράκια από δέρμα αλιγάτορα με εσωτερική επένδυση από καουτσούκ σε μπλε, καφέ, σκούρο πράσινο ή μπορντό, αντίστοιχα. Η κάσα τους είναι από ατσάλι, ατσάλι με κίτρινο χρυσό 18Κ ή ατσάλι με χρυσό Sedna 18K.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-12
OMEGA Constellation 41 mm. Τιμές: 7.000 € (ατσάλι), 9.500 € (ατσάλι με χρυσό Sedna ή κίτρινο χρυσό 18Κ)

 

OMEGA Constellation Aventurine 29mm

Αυτά τα άκρως θηλυκά αυτόματα μοντέλα των 29 χιλιοστών έχουν καντράν από φυσική αβεντουρίνη, ένα πέτρωμα που καθιστά κάθε ρολόι μοναδικό. Η Omega δημιούργησε 12 εκδόσεις από χρυσό Sedna ή από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό Sedna. Έχουν καντράν από πράσινη, κόκκινη ή μπλε αβεντουρίνη και στεφάνη με ή χωρίς διαμάντια. Φίνα μπρασελέ από δέρμα αλιγάτορα στον ίδιο χρωματικό τόνο με το καντράν ολοκληρώνουν το άρτιο σύνολο. Στο εσωτερικό τα διμεταλλικά μοντέλα κρύβουν τον Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8700 ενώ τα ρολόγια από ατόφιο χρυσό φιλοξενούν τον Calibre 8701.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-13
OMEGA Constellation Aventurine 29 mm. Τιμές: 14.400 € (ατσάλι με χρυσό Sedna και διαμάντια στη στεφάνη), 19.200 € (χρυσός Sedna), 22.700 € (χρυσός Sedna με διαμάντια στη στεφάνη)

 

OMEGA Constellation 28mm

Τέσσερα ευκολοφόρετα γυναικεία Constellation από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 28 χιλιοστά και καντράν σε παστέλ τόνους: ροζ, λιλά, γαλάζιο και ανοιχτό πράσινο. Τα ίδια χρώματα εμφανίζονται και στους λατινικούς αριθμούς στη στεφάνη. Έχουν quartz μηχανισμό ακριβείας της Omega.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-14
OMEGA Constellation 28mm. Τιμές: 3.200 € (χωρίς διαμάντια), 4.000 € (με διαμάντια στο καντράν)

 

OMEGA Speedmaster ’57 Caliber 9906

Ένα από τα πιο αγαπημένα Speedies, το Speedmaster ’57 που παρουσιάστηκε το 2013, επιστρέφει το 2022 με μικρότερης διαμέτρου κάσα 40 χιλιοστών (από 41,5mm), αισθητά λεπτότερου πάχους, μόλις 12.99 mm (έναντι 13,58 mm που έχει το Moonwatch 3861) και προικισμένο με έναν κουρδιστό μηχανισμό, τον Omega Co-Axial Master Chronometer 9906.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-15

Η νέα συλλογή αποτελείται από οκτώ ατσάλινα μοντέλα με τέσσερα διαφορετικά καντράν: ένα μαύρο τύπου σάντουιτς με vintage Super-Luminova και τρία με καντράν από έγχρωμο PVD σε μπλε, σκούρο πράσινο ή μπορντό. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ατσάλινο μπρασελέ είτε λουράκι από λείο δέρμα στον τόνο του καντράν.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-16
OMEGA Speedmaster ’57. Τιμές: 9.000 € (με δερμάτινο λουράκι), 9.400 € (με μπρασελέ)

 

OMEGA Speedmaster Moonwatch – Moonshine Gold

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-17

Για το τέλος αφήσαμε το εμβληματικό Moonwatch. Μέχρι πρότινος οι φανατικοί φίλοι των Speedmaster είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι, χρυσό Sedna ή χρυσό Canopus. Για το 2022 οι άνθρωποι της Omega δημιούργησαν δύο εντυπωσιακά μοντέλα από χρυσό Moonshine, το αποκλειστικό κράμα χρυσού. Το πρώτο έχει καντράν τύπου πάντα επίσης από χρυσό Moonshine και μαύρη κεραμική στεφάνη.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-18
OMEGA Speedmaster Moonwatch Moonshine Gold με καντράν από χρυσό Moonshine. Τιμές: 30.000 € (με λουράκι), 41.500 € (με μπρασελέ από χρυσό Moonshine)

 

Tο δεύτερο έχει καντράν από πράσινο PVD και ομοιόχρωμη κεραμική στεφάνη. Και εδώ υπάρχει η επιλογή μπρασελέ από το μέταλλο της κάσας ή λουριού σε μαύρο ή πράσινο χρώμα.

Πανδαισία χρωμάτων και μοντέλων από την Omega για το 2022-19
OMEGA Speedmaster Moonwatch Moonshine Gold με καντράν από πράσινο PVD. Τιμές: 39.600 € (με μπρασελέ), 28.000 € (με λουράκι)

 

Και οι δύο χρονογράφοι είναι εξοπλισμένοι με τον αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου Omega Co-Axial Master Chronometer 3861.

 

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της Omega για το 2022 στα video που ακολουθούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή