H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-ιδιάζουσα-περίπτωση-των-νέων-omega-x-swatch-moonswatch-561781255

H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch

Εάν είστε από τους χιλιάδες που έσπευσαν το Σάββατο 26 Μαρτίου σε συγκεκριμένες μπουτίκ της Swatch ανά τον κόσμο για να αποκτήσουν ένα από τα νέα Bioceramic MoonSwatch, ελπίζουμε η πολύωρη αναμονή σας στην ουρά να στέφθηκε από επιτυχία και να καταφέρατε να φύγετε με ένα πολυπόθητο μέλος της νέας συλλογής. Omega και Swatch, σε μία κίνηση ματ, αποκάλυψαν στις 24 Μαρτίου –ύστερα από άκρως μυστικές διεργασίες– τους καρπούς της εντελώς απροσδόκητης συνεργασίας τους: 11 ρολόγια Swatch εμπνευσμένα από τον κόσμο του διαστήματος και συγκεκριμένα από το ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται ουσιαστικά για παιχνιδιάρικες εκδοχές του χρονογράφου Speedmaster Moonwatch της Omega, του πρώτου ρολογιού που έφτασε στη Σελήνη με την αποστολή Apollo 11 της NASA το 1969, στον καρπό των Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν.

H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-1

Πώς είναι δυνατόν να «πειράξει» κανείς ένα τόσο εμβληματικό ρολόι; Όσο κι αν φαντάζει εξωπραγματική ως ιδέα, είναι προφανές –και αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος– ότι πρόκειται για μία από τις πιο έξυπνες συνεργασίες που έχουν υπάρξει ποτέ στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Τέτοια κοσμοσυρροή και ουρές έξω από καταστήματα μόνο σε περιπτώσεις Black Friday του εξωτερικού έχουμε ξανασυναντήσει. Είναι η πρώτη φορά που Omega και Swatch, μία μάρκα πολυτελείας και μία street brand ενώνουν τις δυνάμεις τους φέρνοντας κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους. Βέβαια πρόκειται για αδελφές εταιρείες, οι οποίες συμβιώνουν υπό την ομπρέλα του μεγαλύτερου ομίλου ωρολογοποιίας στον κόσμο, του Swatch Group. Και μπορεί η Omega να βρίσκεται στην κορυφή της κλίμακας, ως εταιρεία υψηλού κύρους, οφείλει εντούτοις την ύπαρξή της –όπως και το σύνολο της ελβετικής ωρολογοποιίας– στην Swatch, χάρη στην οποία οι παραδοσιακές εταιρείες μηχανικών ρολογιών μπόρεσαν να αντισταθούν στην επέλαση της τεχνολογίας quartz τη δεκαετία του 1970, να αναγεννηθούν από τις «στάχτες» τους και σήμερα να ευημερούν.

H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-2
Mission to the Sun: αφιερωμένο στον Ήλιο, έχει καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-3
Mission to Mercury: αφιερωμένο στον πλανήτη Ερμή
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-4
Mission to Venus: ροζ για τον πλανήτη Αφροδίτη, στο μόνο ίσως καθαρά γυναικείο μοντέλο της συλλογής.
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-5
Mission on Earth: στα χρώματα της Γης, το πράσινο της Φύσης, το μπλε των ωκεανών και το καφέ των βουνών.

Όλα τα MoonSwatch είναι φτιαγμένα από βιοκεραμικό, το πρωτοποριακό κράμα της Swatch που αποτελείται κατά τα δύο τρίτα από κεραμικό και κατά το ένα τρίτο από πλαστικό βιολογικής προέλευσης που αντλείται από το καστορέλαιο. Παρότι χρώματα όπως το ροζ και το απαλό γαλάζιο δεν παραπέμπουν στα γνωστά μας Speedmaster ρολόγια, ακόμη κι ένας παθιασμένος οπαδός του Moonwatch θα δυσκολευτεί να βρει διαφορές στην εμφάνισή τους. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Moonwatch είναι όλα εκεί: η ασύμμετρη κάσα στην οικεία διάμετρο των 42 mm και σε ίδιο πάχος (13,58 mm), η διάσημη ταχυμετρική κλίμακα με την τελεία πάνω από την ένδειξη 90 (dot over 90) και οι χαρακτηριστικοί μετρητές των Speedmaster.

H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-6
Mission to the Moon: το μοντέλο που είναι αφιερωμένο στη Σελήνη δεν μπορούσε παρά να είναι πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου Omega Speedmaster Moonwatch.
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-7
Mission to Mars: To ρολόι του πλανήτη Άρη δεν θα μπορούσε παρά να είναι κόκκινο. Η σχεδίασή του όμως παραπέμπει στα πρωτότυπα μοντέλα Alaska Project που είχε κατασκευάσει η Omega για τη NASA, με τους χαρακτηριστικούς δείκτες στο σχήμα του πυραύλου Mercury. 
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-8

Στο καντράν υπάρχουν τα λογότυπα τόσο της Omega όσο και της Swatch και μαζί οι λέξεις Speedmaster και MoonSwatch.

H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-9

Τα νέα Bioceramic MoonSwatch έχουν quartz μηχανισμό και είναι στεγανά μέχρι 30 μέτρα. Το καθένα είναι αφιερωμένο σε κάποιο πλανήτη, άστρο ή δορυφόρο, γι’ αυτό και στην πλάτη της κάσας υπάρχει σχετική αφιέρωση. Στο κάλυμμα της μπαταρίας απεικονίζεται ο εκάστοτε πλανήτης, άστρο ή δορυφόρος, ενώ το κοινό λογότυπο Omega x Swatch εμφανίζεται στο καντράν και στην κορώνα.

H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-10

 

H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-11
Mission to Jupiter: Στα χρώματα του πλανήτη Δία, του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-12
Mission to Uranus: Ανοιχτό γαλάζιο, όπως ο Ουρανός, ο τρίτος κατά σειρά μεγέθους πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-13
Mission to Neptune: αφιερωμένο στον Ποσειδώνα, τον όγδοο, κατά σειρά απόστασης από τον ήλιο, πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος
H ιδιάζουσα περίπτωση των νέων Omega x Swatch MoonSwatch-14
Mission to Pluto: αφιερωμένο στον πλανήτη-νάνο Πλούτωνα

Οι νέοι χρονογράφοι MoonSwatch έχουν συνδυαστεί με λουράκια Velcro (όπως εκείνα που είχαν οι αστροναύτες για να τυλίγουν τα Speedmaster τους πάνω από τη στολή). Η επίσημη πρεμιέρα τους έγινε στις 26 Μαρτίου σε επιλεγμένες μπουτίκ της Swatch, εξαντλήθηκαν αμέσως, αλλά μην ανησυχείτε, θα ξανακυκλοφορήσουν σύντομα, καθώς δεν πρόκειται για limited editions. Η τιμή τους είναι 250 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Swatch εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή