Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
έκπληξη-οι-νέες-δημιουργίες-της-patek-philippe-για-561811888

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022

Πριν ξεκινήσει η έκθεση Watches & Wonders 2022 στη Γενεύη, υπήρχε –όπως κάθε χρόνο– η δέουσα ανυπομονησία και περιέργεια μεταξύ των φίλων της ωρολογοποιίας για το τι νέο θα παρουσιάσει η Patek Philippe αυτή τη χρονιά. Και φυσικά στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ξανά ένα εμβληματικό ρολόι, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1976. Το είχε σχεδιάσει ο θρυλικός Gerald Genta και έμελλε να γίνει ένα από τα πιο πολυπόθητα σπορ ρολόγια όλων των εποχών. Εντούτοις οι ευσεβείς πόθοι των φανατικών φίλων του Nautilus δεν επιβεβαιώθηκαν φέτος. Η Patek Philippe παρουσίασε στην Watches & Wonders μία πλούσια συλλογή 12 μοντέλων, κανένα όμως από αυτά δεν ήταν Nautilus. Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Hodinkee ο ισχυρός άνδρας της μάρκας, Thierry Stern, «το Nautilus είναι για μένα μόνο ένα ρολόι της συλλογής μας και ποτέ δεν με ενδιέφερε να το προωθήσω τόσο πολύ. Όμως οι πελάτες τρελάθηκαν μαζί του. Για μένα αυτό που έχει λογική είναι να παρουσιάζω πάντοτε Calatrava, Ellipse, semi-complications και grand complications. Η Patek Philippe ήταν ανέκαθεν ισχυρή στον κλάδο μας επειδή λανσάρουμε πολλά και διαφορετικά μοντέλα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Πρέπει να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε ωραίες μηχανικές καινοτομίες όπως και όμορφες κάσες. Τα Nautilus και τα Aquanaut είναι μία μόνο πλευρά της συλλογής μας. Προτιμώ να σχεδιάζω ένα καινούριο Calatrava γιατί αποτελεί πολύ πιο συναρπαστική πρόκληση». Δώδεκα λοιπόν είναι τα νέα μοντέλα, μεταξύ αυτών μία σημαντική τεχνολογική πρεμιέρα καθώς και αρκετές επανεκδόσεις οικείων μοντέλων με ενδιαφέρουσες αισθητικές παρεμβάσεις, τα οποία απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες και διακρίνονται από τον διαχρονικό τους χαρακτήρα. Το μεγάλο νέο είναι το ολοκαίνουριο Ref. 5326G-001 Annual Calendar Travel Time, το οποίο φιλοξενεί για πρώτη φορά δύο εμβληματικές complications της Patek σε μία εντελώς καινούρια κάσα.

1. PATEK PHILIPPE Ref. 5326G Annual Calendar Travel Time

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-1

Έχοντας πίσω της 180 χρόνια ιστορίας και βαθιάς τεχνογνωσίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις τουλάχιστον εκατό πατέντες που έχει στη φαρέτρα της, η Patek Philippe επενδύει σταθερά στις μηχανικές καινοτομίες και θεωρείται εξπέρ στις πολύπλοκες λειτουργίες, είτε αφορούν grand complication ρολόγια είτε μοντέλα με τις αποκαλούμενες «χρήσιμες complications». Μία από αυτές είναι το ετήσιο ημερολόγιο (annual calendar) για την οποία η εταιρεία κατοχύρωσε τη σχετική πατέντα το 1996, και αφορά ένα ρολόι με πλήρεις ημερολογιακές ενδείξεις (ημέρα, ημερομηνία και μήνα) που χρειάζεται μόνο μία διόρθωση κάθε χρόνο. Μία δεύτερη χρήσιμη complication είναι η ταξιδιωτική ώρα ή Travel Time (1997), η οποία δείχνει την ώρα σε δύο χρονικές ζώνες. Το νέο Ref. 5326G-001 Annual Calendar Travel Time συνδυάζει αυτές ακριβώς τις δύο χρήσιμες λειτουργίες σε ένα ρολόι εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη. Οκτώ πατέντες έχει ο ολοκαίνουριος μηχανισμός του, ο αυτόματος caliber 31-260 PS QA LU FUS 24H, ο οποίος διαθέτει ημερομηνία συγχρονισμένη με την τοπική ώρα, η οποία ρυθμίζεται αυτόματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κάθε φορά που αλλάζει η χρονική ζώνη.

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-2

Αλλά και από πλευράς design το ρολόι είναι εξαιρετικό. Η διαμέτρου 41 mm Calatrava κάσα του από λευκό χρυσό έχει ανασχεδιαστεί και σε όλο το μήκος της πλαϊνής της επιφάνειας φέρει ανάγλυφη guilloché διακόσμηση σε χαρακτηριστικό μοτίβο hobnail. Έχει δε συνδυαστεί με ένα vintage αισθητικής γκρι-ανθρακί καντράν με ανάγλυφη υφή που θυμίζει τις παλιές φωτογραφικές μηχανές. Το ρολόι φοράει χειροποίητο μπεζ λουράκι από δέρμα nubuck και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο μαύρο δερμάτινο λουράκι με υφή υφάσματος και μπεζ ραφές.

 

2. PATEK PHILIPPE Ref. 5226G Calatrava

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-3

Τους ίδιους αισθητικούς κώδικες σε κάσα και καντράν θα βρει κανείς και σε άλλο ένα νέο ρολόι, πιο απλό, μόνο με τρεις δείκτες και ημερομηνία. Η διαμέτρου 40 mm κάσα από λευκό χρυσό του Ref. 5226G-001 Calatrava κρύβει μέσα της τον αυτόματο caliber 26-330 S C. Συνδυάζεται με χειροποίητο μπεζ λουράκι από δέρμα nubuck ενώ συνοδεύεται και από ένα δεύτερο μαύρο δερμάτινο λουράκι με υφή υφάσματος και μπεζ ραφές.

  

3. PATEK PHILIPPE Ref. 5320G Perpetual Calendar

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-4

Με ωραία ρετρό στοιχεία που θυμίζουν ένα μοντέλο του 1945, το νέο Ref. 5320G-011 Perpetual Calendar έχει ένα εξαιρετικής καθαρότητας καντράν από οπαλίνα στον τόνο του ροζ χρυσού, με ενδείξεις διηνεκούς ημερολογίου, δείκτες τύπου σύριγγας και κάσα διαμέτρου 40mm από λευκό χρυσό με τριών επιπέδων βραχίονες.  

 

4. PATEK PHILIPPE Ref. 5172G Men’s Chronograph

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-5

Κλασικός σε ιδιοσυγκρασία, αυτός ο χρονογράφος με κάσα διαμέτρου 41 mm από λευκό χρυσό, είναι εμπνευσμένος από μοντέλα των δεκαετιών 1940-1950. Έχει και αυτός υπέροχο επίχρυσο καντράν από οπαλίνα στον τόνο του ροζ χρυσού ενώ ο μηχανισμός στο εσωτερικό του είναι προικισμένος με έξι πατενταρισμένες τεχνολογικές καινοτομίες.  

 

5. PATEK PHILIPPE Ref. 5270P Chronograph Perpetual Calendar

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-6

Αστραφτερή πλατίνα επέλεξαν οι σχεδιαστές της Patek Philippe για την διαμέτρου 41mm κάσα αυτού του υπερπολύπλοκου ρολογιού, το οποίο συνδυάζει χρονογράφο με διηνεκές ημερολόγιο. Εντυπωσιακό το ντεγκραντέ καντράν από πράσινη λάκα, σε έναν τόνο του πράσινου που είναι εμπνευσμένος από τα σασί πανέμορφων κλασικών αυτοκινήτων. Στο εσωτερικό ένας κουρδιστός μηχανικός μηχανισμός, ο Caliber CH 29-535 PS Q.

 

6. PATEK PHILIPPE Ref. 5205R Annual Calendar Moon Phases

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-7

Το σκούρο πράσινο της ελιάς στο ντεγκραντέ καντράν αυτού του πολύπλοκου μοντέλου έχει συνδυαστεί αρμονικά με τον θερμό τόνο του ροζ χρυσού και το αποτέλεσμα είναι φρέσκο, μοντέρνο και συνάμα διαχρονικό. Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 40 mm και φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό ετήσιου ημερολογίου με φάσεις Σελήνης και χρυσό κεντρικό ρότορα. Ένα σκούρο πράσινο χειροποίητο λουράκι από λουράκι αλιγάτορα ολοκληρώνει το σύνολο.

 

7. PATEK PHILIPPE Ref. 4910/1200A Twenty~4

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-8

Πράσινο της ελιάς με εφέ ηλιακών ακτίνων επέλεξαν οι σχεδιαστές και για το καντράν της πιο φρέσκιας εκδοχής του ρολογιού-μανσέτα Twenty~4. Έχει κάσα και μπρασελέ από γυαλιστερό ατσάλι, quartz μηχανισμό και δύο σειρές διαμάντια καθέτως στην πρόσοψή του.

 

8. PATEK PHILIPPE Ref. 5230P World Time

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-9

Το περίφημο World Time της Patek Philippe με μηχανισμό παγκόσμιας ώρας κυκλοφόρησε στην αγορά τη δεκαετία του 1930 και έδινε τη δυνατότητα ανάγνωσης της τοπικής ώρας σε 24 χρονικές ζώνες του πλανήτη με μία μόνο ματιά. Χάρη σε έναν αποκλειστικό μηχανισμό για τον οποίο η εταιρεία κατοχύρωσε την πατέντα το 1999, ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί πατώντας το μπουτόν στο 10 να διορθώνει ταυτόχρονα όλες τις ενδείξεις, σε ωριαία βήματα. Η διαμέτρου 38,5 mm κάσα του Ref. 5230P World Time είναι από πλατίνα και έχει συνδυαστεί με μπλε χειροποίητο guilloché καντράν και ομοιόχρωμο λουράκι από δέρμα.

 

9. PATEK PHILIPPE Ref. 5231G Rare Handcrafts World Time

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-10

Μία πιο καλλιτεχνική εκτέλεση του δημοφιλούς World Time. Εδώ δεσπόζει το κεντρικό μέρος του καντράν από σμάλτο τεχνικής grand feu cloisonné, το οποίο απεικονίζει την Ωκεανία και την Νοτιοανατολική Ασία. Η κάσα του ρολογιού σε διάμετρο 38,5 mm είναι από λευκό χρυσό 18Κ και έχει συνδυαστεί με φίνο μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

10. PATEK PHILIPPE Ref. 7130R Ladies’ World Time

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-11

Ένα πολύπλοκο ρολόι με παγκόσμια ώρα σε 24 χρονικές ζώνες αποκλειστικά για τις κυρίες. Έχει ντελικάτη κάσα διαμέτρου 36 mm από ροζ χρυσό 18Κ, στολισμένη με 62 διαμάντια και υπέροχο guilloché καντράν στο πράσινο της ελιάς. Στο εσωτερικό του κρύβει τον αυτόματο Caliber 240 HU με σύστημα παγκόσμιας ώρας που είχε εφεύρει ο Louis Cottier τη δεκαετία του 1930. Φοράει πράσινο λουράκι από λείο δέρμα και το κούμπωμά του είναι στολισμένο με 27 διαμάντια.

 

11. PATEK PHILIPPE Ref. 5374/300P Minute Repeater Perpetual Calendar Haute Joaillerie

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-12

Εκτός από τους πολύπλοκους μηχανισμούς, η Patek Philippe είναι εξπέρ και στην τοποθέτηση πολύτιμων λίθων, οι οποίοι κοσμούν τις κάσες και αναδεικνύουν τις πολύπλοκες λειτουργίες των ρολογιών της. Ένα έξοχο τέτοιο δείγμα που παντρεύει την υψηλή κοσμηματοποιία με την υψηλή ωρολογοποιία είναι το συγκεκριμένο grand complication μοντέλο. Το Ref. 5374/300P συνδυάζει μηχανισμό ηχητικής σήμανσης (minute repeater) με λειτουργίες διηνεκούς ημερολογίου και διαθέτει αυτόματο μηχανισμό και γκονγκ με ήχο καθεδρικού ναού. Η πλατινένια κάσα του (διαμέτρου 42mm και πάχους 12,28 mm) είναι στολισμένη με διαμάντια-μπαγκέτες  ενώ οι ενδείξεις των ωρών είναι από μπλε ζαφείρια-μπαγκέτες. Το ρολόι έχει συνολικά 228 διαμάντια συνολικού βάρους 11,62 καρατίων και 13 μπλε ζαφείρια βάρους 0,72 καρατίων.

 

12. PATEK PHILIPPE Ref 7121/200G Ladies’ Moon Phases

Έκπληξη οι νέες δημιουργίες της Patek Philippe για το 2022-13

Για το τέλος αφήσαμε ένα υπέροχο σε εκτέλεση θηλυκό ρολόι, το οποίο έχει κάσα 33 mm από λευκό χρυσό 18Κ. Η στεφάνη του, διακοσμημένη με δύο σειρές διαμάντια κοπής μπριγιάν με την τεχνική «Dentelle», αποτελεί το ιδανικό κάδρο για το κομψό μπλε καντράν σε εφέ ηλιακών ακτίνων με τις φάσεις της Σελήνης σε περίοπτη θέση στο 6.  

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: AS Chronotempus Hellas (τηλ.: 210-9370640)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή