Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τα-παγωμένα-καντράν-των-montblanc-1858-iced-sea-automatic-date-561813583

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date

Αυτή ήταν μία από τις εκπλήξεις της Watches & Wonders 2022. Μία καινοτομία σε καντράν που δεν είχαμε ξαναδεί στο παρελθόν. Για τη δημιουργία ενός νέου καταδυτικού ρολογιού θα ανέμενε κανείς ότι οι σχεδιαστές του οίκου Montblanc θα αντλούσαν έμπνευση από τα τυρκουάζ νερά κάποιου τροπικού νησιού. Το αντίθετο. Ανηφόρησαν στις Άλπεις, στην οροσειρά του Λευκού Όρους (Mont Blanc), και από την Κοιλάδα του Σαμονί έφτασαν στον παγετώνα Mer de Glace (Θάλασσα από Πάγο). Γοητεύθηκαν από την περίπλοκη υφή των κρυστάλλων μέσα στον παγετώνα, οι οποίοι έμειναν παγωμένοι στον χρόνο για χιλιετίες. Ενθουσιασμένοι και γεμάτοι ιδέες επέστρεψαν στην Manufacture της Montblanc και άρχισαν να σκέφτονται πώς θα μετέφεραν αυτή την ομορφιά στην πρόσοψη ενός ρολογιού.

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-1

Η πρόκληση ήταν μεγάλη, όχι μόνο γιατί δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν, αλλά κυρίως επειδή το πάχος του καντράν ενός ρολογιού δεν ξεπερνά το μισό χιλιοστό. Πώς θα μπορούσαν να του προσδώσουν τρισδιάστατη μορφή ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι κοιτάζει κανείς στο βάθος ενός παγετώνα;

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-2

Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές μέχρις ότου οι τεχνικοί του Οίκου ανακαλύψουν μία τεχνική λύση που θα τους εξασφάλιζε το προσδοκώμενο βάθος και διαύγεια. Τα κατάφεραν όμως. Κατέφυγαν σε μία σχεδόν ξεχασμένη παραδοσιακή τεχνική που ονομάζεται gratté boisé για την πλάκα του καντράν και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-3

Το νέο Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date είναι ένα ρολόι διαφορετικό. Κυκλοφορεί σε τρεις χρωματισμούς του καντράν –μπλε, πράσινο και μαύρο–, οι οποίοι αφορούν τρεις αποχρώσεις του πάγου των παγετώνων.

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-4
Τα τρία καντράν –μπλε, πράσινο και μαύρο– του νέου Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date είναι εμπνευσμένα από πραγματικές αποχρώσεις του πάγου.

Ο μπλε πάγος υπάρχει στην Παγωμένη Θάλασσα του Λευκού Όρους και δημιουργείται από την εισχώρηση φυσαλίδων αέρα μέσα στον πάγο. Ο πράσινος πάγος συναντάται στα ανθισμένα φύκια της Ανταρκτικής. Ο μαύρος πάγος προκύπτει όταν δεν υπάρχουν εγκλείσματα ή φυσαλίδες αέρα, με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο φως και να φαίνεται μαύρος. Μπορεί επίσης να αποκτήσει μαύρο χρώμα από εναποθέσεις ηφαιστειακής τέφρας στη δομή του, κάτι που απαντάται στις πολικές περιοχές.

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-5

Γεννημένο για τον βυθό

Το Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date είναι ένα αυθεντικό εργαλείο καταδύσεων, σύμφωνα με τα κριτήρια ISO 6425. Έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 41 χιλιοστών, στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος, και δίχρωμη κεραμική στεφάνη η οποία περιστρέφεται προς μία μόνο κατεύθυνση. 

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-6

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει μία τρισδιάστατη ανάγλυφη απεικόνιση ενός παγόβουνου με έναν δύτη που εξερευνά τα παγωμένα νερά.

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-7

Όλοι οι δείκτες, οι ενδείξεις των ωρών και η κουκκίδα στο 12 φέρουν επίστρωση με λευκή Super-Luminova® για άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Στο εσωτερικό του κρύβει έναν αυτόματο μηχανισμό με ημερομηνία. Κάθε ρολόι υποβάλλεται σε έλεγχο 500 ωρών στο Εργαστήριο της Montblanc για να διαπιστωθεί η αντοχή του σε κρούσεις, μαγνητικά πεδία, εναλλαγές θερμοκρασίας και πιέσεις έως 30 bar.

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-8

Συνδυάζεται με ατσάλινο μπρασελέ το οποίο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από ένα λουράκι από καουτσούκ, χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου.

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-9

Εξυπακούεται ότι το μπρασελέ διαθέτει σύστημα προέκτασης για να εφαρμόζει τέλεια σε κάθε καρπό, ακόμη και πάνω από καταδυτική στολή. Το ρολόι διατίθεται σε μία ανακυκλωμένη και ανακυκλώσιμη θήκη, έτοιμο για περιπέτεια!

Τα παγωμένα καντράν των Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date-10

Η τιμή του είναι 2.870 € (με λουράκι) και 3.070 € (με μπρασελέ).

Περισσότερες πληροφορίες για την Montblanc εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Τζάννες (τηλ.: 210-3253610)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή