Δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Rolex Monte Carlo Masters
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
δεύτερη-συνεχόμενη-νίκη-του-στέφανου-561817591

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Rolex Monte Carlo Masters

Ο Στέφανος έκανε πάλι το θαύμα του. Την Κυριακή 17 Απριλίου ανέβηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο βάθρο του νικητή του Rolex Monte-Carlo Masters, ενός τουρνουά που κατατάσσεται στην υψηλότερη κατηγορία αγώνων της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαίρισης (ATP), μετά από τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ. Στο πανέμορφο Monte-Carlo Country Club με θέα στη Μεσόγειο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε νικητής, ύστερα από σειρά αγώνων όπου έπαιξε υποδειγματικό τένις. Ο τελικός απέναντι στον Ισπανό Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φoκίνα έληξε με καθαρό σκορ 2-0 σετ, 6-3, 7-6(3), επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο του Έλληνα αθλητή. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ο έκτος τενίστας που κερδίζει δύο συνεχόμενους τίτλους στο Μόντε Κάρλο, στα αχνάρια ενός άλλου πρεσβευτή της Rolex, του θρυλικού Μπιόν Μποργκ, ο οποίος είχε υπερασπιστεί τον τίτλο του το 1980.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη του  Στέφανου Τσιτσιπά στο Rolex Monte Carlo Masters-1
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο έτερος φιναλίστ Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φoκίνα κατά την απονομή των βραβείων. Reuters/Denis Balibouse

Για αυτόν τον τέταρτο τελικό σε τουρνουά ATP Masters 1000 της καριέρας του, ο Στέφανος χρειάστηκε μία ώρα και 34 λεπτά για να επικρατήσει του αντιπάλου του. Μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Ήταν μία εκπληκτική εβδομάδα για μένα και είμαι πραγματικά υπερήφανος που κατάφερα να υπερασπιστώ τον τίτλο μου εδώ. Το δεύτερο σετ ήταν δύσκολο αλλά κατάφερα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να τελειώσω το ματς. Ευελπιστώ να ανεβάσω ακόμη περισσότερο την απόδοσή μου για το υπόλοιπο της σεζόν στα χωμάτινα γήπεδα». Το Rolex Monte-Carlo Masters είναι σημαντικό τουρνουά στο πρωτάθλημα ATP, καθώς προσφέρει στους παίκτες την τέλεια ευκαιρία να δουλέψουν τις δεξιότητές τους στο χώμα, ενόψει του Roland-Garros στο Παρίσι, του μοναδικού τουρνουά Γκραν Σλαμ που παίζεται σε χώμα.  

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη του  Στέφανου Τσιτσιπά στο Rolex Monte Carlo Masters-2
φωτό: Rolex

Η σχέση της Rolex με το άθλημα της αντισφαίρισης ξεκίνησε το 1978 όταν η ελβετική εταιρεία έγινε Επίσημος Χρονομέτρης του τουρνουά του Γουίμπλεντον, του παλαιότερου και υψηλότερου κύρους τουρνουά στον κόσμο. Έκτοτε η Rolex διατηρεί στενότατους δεσμούς με το τένις παγκοσμίως, ως χορηγός και χρονομέτρης μεγάλων διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων τουρνουά Γκραν Σλαμ (Ρολάν Γκαρός, Αυστραλιανό Open, US Open και Γουίμπλεντον) αλλά και ως εταίρος κορυφαίων παικτών και οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή