Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-breitling-ανανέωσε-εκ-βάθρων-την-καταδυτική-561941617

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean

H Breitling είναι από τις ωρολογοποιίες που διαπρέπουν σε όλα τα πεδία, στην ξηρά, στη θάλασσα, στους αιθέρες, ακόμη και στο διάστημα. Η ελβετική μάρκα ξεκίνησε το 2022 με μία πλήρη ανανεωμένη συλλογή Navitimer (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) για να επανέλθει δριμύτερη αυτόν τον Ιούλιο παρουσιάζοντας την νέα γενιά καταδυτικών μοντέλων Superocean. Και δεν επιδόθηκε σε μικρές σχεδιαστικές αλλαγές αλλά σε ανασχεδιασμό εκ βάθρων, αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο αρχείο της και από ιστορικά της μοντέλα από τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Η δεκαετία του 1960 θεωρείται η χρυσή εποχή των καταδύσεων και το οφείλει στις περιπέτειες του Ζακ Κουστό. Το παράδειγμα του διάσημου εξερευνητή των ωκεανών ακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνοντας τις καταδύσεις μόδα, γεγονός που πυροδότησε και την δημιουργία της ανάλογης τεχνολογίας για να υποστηρίξει αυτό το απαιτητικό σπορ. Αυτό που προφανώς προέχει είναι η ασφάλεια και ακριβής μέτρηση του χρόνου κατάδυσης. Επειδή αυτός ο χρόνος μετριέται σχεδόν αποκλειστικά σε λεπτά, στα πρώτα μοντέλα Superocean οι σχεδιαστές της Breitling φρόντισαν να εξαλείψουν καθετί περιττό, το οποίο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες προστασίας της ζωής του δύτη μέσα στο νερό.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-1
Αριστερά ένα από τα ιστορικά καταδυτικά Breitling SuperOcean, το Ref. 2005 MK2 του 1970, που αποτέλεσαν την έμπνευση για τη σύγχρονη συλλογή Superocean του 2022.

Βέβαια για την Breitling δεν αρκούσε να δημιουργήσει το καλύτερο εργαλείο για τον βυθό αλλά και να του προσδώσει και ένα ιδιαίτερο στυλ, ώστε να μπορεί να φορεθεί παντού. Για πρακτικούς όσο και για αισθητικούς λόγους λοιπόν, επέλεξε να τοποθετήσει την κρίσιμη κλίμακα μέτρησης των λεπτών σε έναν φαρδύ περιφερειακό δακτύλιο σε έντονη χρωματική αντίθεση με το υπόλοιπο καντράν και παράλληλα φρόντισε οι φωσφορίζοντες δείκτες να είναι ευμεγέθεις για καλύτερη αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι του βυθού.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-2
Το νέο Breitling Superocean 44 από ατσάλι, με μπλε καντράν και ελαστικό λουράκι

Και δεν έφθανε αυτό. Η Breitling προχώρησε σε μία τολμηρή κίνηση, καταργώντας τον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη. Έτσι προέκυψε ένας επαναστατικός στο είδος του χρονογράφος λεπτών, ο οποίος ονομάστηκε «Slow Motion», ακριβώς επειδή ο κεντρικός λεπτοδείκτης χρειαζόταν μία ολόκληρη ώρα για να εκτελέσει μία πλήρη περιστροφή του καντράν. Εκείνος ο χρονογράφος αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την νέα οικογένεια μοντέλων Superocean. Όχι μόνο αισθητικά αλλά και ως προς τη φιλοσοφία του ρολογιού-εργαλείου. Τα νέα Superocean είναι απολύτως εναρμονισμένα στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, συνεπώς έχουν δευτερολεπτοδείκτη, η σχεδίασή τους ωστόσο «κλείνει νοσταλγικά το μάτι» στο πρωτότυπο μοντέλο του 1960.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-3
Τρία μέλη της Breitling Surf Squad, η Ιrene Saderini, o Andrew Cotton και ο Freddie Meadows, όλοι δεινοί αθλητές του σερφ, δοκιμάζουν τα νέα Superocean.

Η νέα συλλογή έκανε το ντεμπούτο της στους εκπροσώπους του Τύπου, στους retailers και σε influencers από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ σέρφ και μοτοσικλέτας Wheels & Waves στη γαλλική πόλη Μπιαρίτζ, σε μία εκδήλωση που συνοδεύθηκε από θαλάσσιες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν διάσημες προσωπικότητες από τον κόσμο του σερφ και του κινηματογράφου. Τι το ιδιαίτερο έχουν τα νέα Superocean; Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Breitling, Georges Kern, «τα περισσότερα καταδυτικά ρολόγια μοιάζουν μεταξύ τους, το Slow Motion όμως πάντοτε ξεχώριζε από τον σωρό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σας παρουσιάζουμε τη σύγχρονη αντίληψη αυτού του κλασικού μοντέλου, το ολοκαίνουριο Superocean».

 

Κομψά σε ξηρά και θάλασσα

Η νέα συλλογή αποτελείται από μοντέλα σε τέσσερις διαμέτρους κάσας (46, 44, 42 και 36 χιλιοστών) και από τρία μέταλλα ή συνδυασμούς μετάλλων: ανοξείδωτο ατσάλι, ατσάλι με χρυσό, και μπρούντζο.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-4
Επάνω το Superocean 44 Bronze με καφέ καντράν και λουράκι (τιμή: 5.350 €) και κάτω το Superocean 42 Bronze ντυμένο στα πράσινα (τιμή: 5.250 €).

Μάλιστα οι δύο εκδοχές από μπρούντζο στα 44 και στα 42 χιλιοστά είναι από ένα ειδικό κράμα ορείχαλκου, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση αλλά με τον καιρό αποκτά και μία ελαφριά πατίνα, καθιστώντας κάθε ρολόι μοναδικό.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-5
Δύο εκδοχές του Breitling Superocean 44 (με τυρκουάζ και με πράσινο καντράν) και του Superocean 36 με πορτοκαλί καντράν και λουράκι.

Εντυπωσιακά τα καντράν σε όλες τις εκδοχές τους, ξεχωρίζουν από τον φαρδύ δακτύλιο που φιλοξενεί την κλίμακα των λεπτών, τις ευμεγέθεις παραλληλόγραμμες φωσφορίζουσες ενδείξεις των ωρών και φυσικά από τον χαρακτηριστικό λεπτοδείκτη του Slow Motion με το μεγάλο τετράγωνο στην άκρη του. Όσο για τον δευτερολεπτοδείκτη, έχει έναν κύκλο, ο οποίος θυμίζει την κουκκίδα του πρωτότυπου Slow Motion: ήταν ένα κυκλικό παράθυρο στο 6 που άλλαζε χρώμα όταν ο χρονογράφος λεπτών ήταν ενεργός, σε παύση ή απενεργοποιημένος.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-6

Τα νέα Superocean συνδυάζονται είτε με ένα ολοκαίνουριο μεταλλικό μπρασελέ τριών συνδέσμων είτε με σπορ λουράκι από καουτσούκ (σε διάφορα χρώματα) και ασφαλίζουν με αναδιπλούμενο κούμπωμα που επιτρέπει μικρο-ρυθμίσεις έως 15 χιλιοστών για άνεση στον καρπό και για χρήση πάνω από την καταδυτική στολή.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-7
BREITLING Superocean Automatic 46 Τιμή: 4.500 € (λουράκι), 4.700 € (μπρασελέ)

 

Εξυπακούεται ότι είναι όλα στεγανά μέχρι 300 μέτρα βάθος. Η στεφάνη τους έχει ένθετο δακτύλιο από κεραμικό, υλικό που δεν χαράζει, δεν αλλοιώνεται ούτε ξεθωριάζει.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-8
BREITLING Superocean Automatic 44 Τιμή: 4.450 € (λουράκι), 4.650 € (μπρασελέ)

 

Για λόγους ασφαλείας η στεφάνη περιστρέφεται προς μία μόνο κατεύθυνση στα περισσότερα μεγέθη, με εξαίρεση στα μοντέλα των 46 χιλιοστών. Σε αυτά η στεφάνη περιστρέφεται αμφίδρομα και διαθέτει και ένα πατενταρισμένο σύστημα κλειδώματος. Τα μοντέλα των 46 χιλιοστών είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στους κραδασμούς, στην άμμο και στο αλμυρό νερό.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-9
BREITLING Superocean Automatic 42 Τιμή: 4.400 € (λουράκι), 4.600 € (μπρασελέ) Δεξιά: BREITLING Superocean Automatic 42 Steel-Gold Τιμή: 6.400 €
Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-10
BREITLING Superocean Automatic 36 Τιμή: 4.350 € (λουράκι), 4.550 € (μπρασελέ)

Αλλά και στο εσωτερικό τα πράγματα είναι εξίσου ποιοτικά. Όλα τα μοντέλα Superocean φιλοξενούν τον αυτόματο μηχανισμό Breitling Caliber 17, ο οποίος προσφέρει 38 ώρες αυτονομίας, φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το COSC και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση.

Δείτε και το σχετικό video…

 

Και ένα συλλεκτικό

Όσοι παρακολουθείτε την Breitling, θα έχετε αντιληφθεί ότι έχει δημιουργήσει κάποιες ομάδες (squads) «πρεσβευτών», οι οποίοι διαπρέπουν ο καθένας στον τομέα του. Η Breitling Surfer Squad αποτελείται από τους κορυφαίους σέρφερ Kelly Slater, Stephanie Gilmore και Sally Fitzgibbons. Η καινούργια συλλογή Superocean περιλαμβάνει και την ειδική έκδοση Superocean Automatic 42 Kelly Slater. Το ρολόι είναι ατσάλινο με εντυπωσιακό πορτοκαλί καντράν και χακί λουράκι από καουτσούκ, κυκλοφορεί σε 1.000 συλλεκτικά αντίτυπα και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον πρωταθλητή του σερφ, Kelly Slater.

Η Breitling ανανέωσε εκ βάθρων την καταδυτική συλλογή Superocean-11

Ο χρωματικός συνδυασμός του πορτοκαλί με το χακί έχει συναισθηματική αξία, καθώς είναι εμπνευσμένος από ένα ρολόι που ο αείμνηστος πατέρας του Slater φορούσε όταν έκανε σερφ. H τιμή του είναι 4.650 €

Δείτε το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Breitling Boutique Athens: τηλ.: 210-3629832

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή