Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
αρειανή-ώρα-από-την-omega-και-την-ευρωπαϊκή-562081183

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία

Ένα ρολόι που δείχνει ταυτόχρονα τη γήινη και την αρειανή ώρα; Φαίνεται πως οι άνθρωποι της Omega προβλέπουν το μέλλον και αναμένουν το επόμενο μεγάλο βήμα στην κατάκτηση του διαστήματος: μία επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη! Ως γνωστόν η Omega, η μάρκα που δημιούργησε το περίφημο Moonwatch, το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στη Σελήνη, έχει πάντοτε το βλέμμα της στραμμένο στο διάστημα. «Όποιος ενδιαφέρεται για το διάστημα, ή ακόμη και για την επιστημονική φαντασία, έχει εμμονή με τον Άρη. (Αυτός ο πλανήτης) έχει εξάψει τόσο πολύ την περιέργειά μας, έχει γεννήσει τόσες απίστευτες ιστορίες. Έχουμε μάλιστα δώσει και όνομα στους φανταστικούς κατοίκους του. Είναι τόσο κοντά μας και εντούτοις τόσο μακριά. Ανυπομονούμε να περπατήσουμε στην επιφάνειά του. Το να είμαστε εδώ στη Γη και να μπορούμε να παρακολουθούμε τις κινήσεις του δίνει στον όρο “ρολόι” ένα εντελώς νέο νόημα. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα προσθήκη στη διάσημη οικογένεια Speedmaster». Με αυτά τα λόγια χαιρέτισε τη δημιουργία του Speedmaster X-33 Marstimer ο ισχυρός άνδρας της Omega, Raynald Aeschlimann.

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία-1

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το φρέσκο Speedmaster; Είναι καρπός της συνεργασίας της Omega με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μετράει τον χρόνο όχι μόνο στον πλανήτη Γη αλλά και στον μυστηριώδη κόκκινο πλανήτη! Αναπτύχθηκε ως βοηθητικό εργαλείο για τους επιστήμονες και προσφέρει μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες και δυνατότητες σε όσους εργάζονται στον τομέα της διαστημικής έρευνας. Οι λειτουργίες του αναπτύχθηκαν με άδεια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της ESA και περιλαμβάνουν μια λειτουργία MTC για την παρακολούθηση της ηλιακής ημερομηνίας και της ώρας του Άρη στον πρώτο μεσημβρινό, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μια ημέρα στον Άρη είναι κατά 39 λεπτά μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη. Επιπλέον διαθέτουν πρωτοποριακή ηλιακή πυξίδα για την εύρεση του πραγματικού Βορρά τόσο στον πλανήτη Γη όσο και στον Άρη. Οι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο παραδοσιακό Speedmaster Skywalker X33, όπως MET (Mission Elapsed Time), PET (Phase Elapsed Time), ξυπνητήρια και διηνεκές ημερολόγιο.

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία-2

Όλα αυτά χάρη στον υπερσύγχρονο quartz μηχανισμό του, τον Omega Calibre 5622, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και χειρίζεται τις ποικίλες ψηφιακές και αναλογικές λειτουργίες του ρολογιού με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία-3

Αλλά και αισθητικά τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Το Speedmaster X-33 Marstimer φιλοξενείται σε μία κάσα από τιτάνιο βαθμού 2 με ωραία σατινέ υφή, η οποία έχει διάμετρο 45 χιλιοστά.

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία-4

Το κλασικό μαύρο καντράν του διαθέτει φόντο με πολλαπλές αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις που δημιουργούν χρωματικές αντιθέσεις, ώστε να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο με τα σύμβολα της Γης και του Άρη για να διακρίνετε ποιες συγκεκριμένες λειτουργίες χρησιμοποιούνται.

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία-5

Ξεχωριστή είναι η στεφάνη με τον ιδιαίτερου χρώματος δακτύλιο από οξαλικό ανοδιωμένο αλουμίνιο σε κόκκινο χρώμα αιματίτη, που θυμίζει τη χαρακτηριστική σκόνη στην επιφάνεια του Άρη. Ο ίδιος χρωματικός τόνος υπάρχει και στην αιχμή του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη, ο οποίος είναι ντεγκραντέ, ξεκινώντας από μαύρο και καταλήγοντας στο κόκκινο του αιματίτη, ένα σχεδιαστικό στοιχείο που προδίδει ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό όργανο της Omega.

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία-6

Στην πίσω όψη του ρολογιού, η βιδωτή πλάτη της κάσας φέρει ανάγλυφο στο κέντρο τον θαλάσσιο ίππο, το διάσημο σύμβολο των Omega Speedmaster. Περιφερειακά υπάρχουν χαραγμένες οι λέξεις SPEEDMASTER X-33 MARSTIMER, ESA TESTED AND QUALIFIED.

Αρειανή ώρα από την Omega και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία-7

Το Marstimer συνδυάζεται με μπρασελέ από τιτάνιο βαθμών 2 και 5 αλλά συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι τύπου ΝΑΤΟ, το οποίο μπορεί να αλλάξει ο κάτοχος του ρολογιού με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου που επίσης περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Πρόκειται για μία ειδική δερμάτινη θήκη, η εσωτερική επένδυση της οποίας είναι αφιερωμένη στον Κόκκινο Πλανήτη και απεικονίζει ανάγλυφα το Hebes Chasma, ένα μοναδικό, εξαιρετικά απότομο φαράγγι στην επιφάνεια του Άρη. 

Δείτε το ρολόι στο παρακάτω video…

Παρόλο που μια επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη μπορεί να απέχει ακόμη χρόνια, το νέο Speedmaster X-33 Marstimer της OMEGA είναι διαθέσιμο τώρα, σε πολλές τοποθεσίες σε όλη τη Γη. Είναι απαραίτητο για τους επαγγελματίες, τους λάτρεις του διαστήματος και τους παθιασμένους συλλέκτες, είναι κομψό στη χρήση, συναρπαστικό στη λειτουργία και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για το Speedmaster Moonwatch της OMEGA. Όσο για την τιμή του; 7.300 €

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή