Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
οι-θησαυροί-του-λούβρου-στον-καρπό-του-562120669

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin

Η Περσική Αυτοκρατορία υπό τον Δαρείο τον Μέγα, η χρυσή εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου, η Ελληνιστική περίοδος στην Αρχαία Ελλάδα και η άνοδος στην εξουσία του Αύγουστου, του πρώτου Ρωμαίου Αυτοκράτορα, είναι οι τέσσερις ιστορικές περίοδοι στις οποίες είναι αφιερωμένη η νέα σειρά Métiers d’Art της Vacheron Constantin. Ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον χρόνο και μας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένδοξα κεφάλαια της Ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού. Δημιούργησε τέσσερα ρολόγια, αληθινά αριστουργήματα ζωγραφικής και μικροτεχνίας, τα οποία φιλοτέχνησαν κορυφαίοι τεχνίτες του οίκου και σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-1

Οι έφοροι και οι ιστορικοί του Μουσείου προσέφεραν έμπνευση, πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες στους σχεδιαστές, τους τεχνίτες και τους ωρολογοποιούς της Vacheron Constantin και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο αυτών των προσπαθειών.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-2

Κάθε ρολόι έχει κάσα σε διάμετρο 40 χιλιοστών από λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ και στο καντράν δεν υπάρχουν δείκτες, αλλά τέσσερα παράθυρα, στα οποία εμφανίζονται (από επάνω και δεξιόστροφα), οι ώρες, τα λεπτά, η ημερομηνία και η ημέρα της εβδομάδας.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-3

Στο κέντρο πρωταγωνιστεί ένα πολύτιμο αρχαίο έργο τέχνης, το οποίο εκτίθεται στο Λούβρο, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από την εκάστοτε εποχή.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-4

Για την κατασκευή των καντράν επιστρατεύθηκαν διάφορες παραδοσιακές τεχνικές που μόνο ελάχιστοι τεχνίτες στον κόσμο μπορούν να φέρουν εις πέρας. Όπως η μικρογλυπτική, η χαρακτική, η τέχνη του σμάλτου, η τέχνη του ψηφιδωτού, η ζωγραφική σε μινιατούρα και η μαρκετερί.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-5

 

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-6

 

Τα τέσσερα αριστουργήματα της παγκόσμιας κληρονομιάς είναι η Νίκη της Σαμοθράκης, η Μεγάλη Σφίγγα του Τάνις από την Αρχαία Αίγυπτο (2035-1680 π.Χ.), η προτομή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αυγούστου (27 π.Χ. – 68 μ.Χ.) και ο Λέων του Δαρείου, ένα λιοντάρι που κοσμούσε το ανάκτορο του Δαρείου στα Σούσα, την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών (559 – 330 π.Χ.). Τα ρολόγια είναι αυθεντικά έργα τέχνης και κυκλοφορούν σε εξαιρετικά περιορισμένες σειρές πέντε αντιτύπων ανά θέμα.

VACHERON CONSTANTIN Metiers d’ Art Victoire de Samothrace

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-7

Η Νίκη της Σαμοθράκης, αυτό το απαράμιλλου κάλλους αριστούργημα της Ελληνιστικής περιόδου (277-168 π.Χ.), δεσπόζει στο καντράν αυτού του ρολογιού-έργου τέχνης από λευκό χρυσό το οποίο είναι εμπνευσμένο χρωματικά από τα κεραμικά αγγεία της αρχαιότητας. Η ανάγλυφη Νίκη μοιάζει να ίπταται ενώ η περιφέρεια του καντράν είναι φιλοτεχνημένη με σμάλτο τεχνικής grisaille enamelling και απεικονίζει διακοσμητικά μοτίβα δανεισμένα από δύο αρχαιοελληνικά αγγεία.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-8

Το κέντρο είναι από σμάλτο σε καφέ χρώμα σε μία απόχρωση που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και φέρει ανάγλυφη σε μέταλλο αρχαία ελληνική επιγραφή προερχόμενη από αναθηματική στήλη του 2ου αιώνα μ.Χ. που ανακαλύφθηκε στη Σαμοθράκη. Η περίτεχνη χρυσή σκαλιστή διακόσμηση στην περιφέρεια του καντράν είναι εμπνευσμένη από έναν μαρμάρινο ολοσκάλιστο αμφορέα από την Πέργαμο του 2ου αιώνα π.Χ. που ανήκει στη συλλογή του Μουσείου του Λούβρου.

 

VACHERON CONSTANTIN Metiers d’ Art Grand Sphinx de Tanis

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-9

Η Μεγάλη Σφίγγα του Τάνις (2035-1680 π.Χ.) εκφράζει όλο το μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου των Φαραώ. Στο κέντρο του καντράν δεσπόζει ανάγλυφο το κεφάλι της σφίγγας σμιλεμένο από χρυσό με φτερά ζωγραφισμένα με σμάλτο ενώ το φόντο κοσμούν περίτεχνα ιερογλυφικά και μοτίβα του Αιγυπτιακού πολιτισμού.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-10

 

VACHERON CONSTANTIN Metiers d’ Art Buste d’Auguste

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-11

Η προτομή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αυγούστου (27 π.Χ. – 68 μ.Χ.) κοσμεί το ρολόι αυτό. Είναι πλαισιωμένη από λατινική επιγραφή και περίτεχνη διακόσμηση με την τέχνη του ψηφιδωτού.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-12

 

VACHERON CONSTANTIN Metiers d’ Art Lion de Darious

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-13

Ο Λέων του Δαρείου, το λιοντάρι που κοσμούσε το ανάκτορο του Δαρείου στα Σούσα, την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών (559 – 330 π.Χ.) εμφανίζεται τρισδιάστατος πάνω σε ένα καντράν από τυρκουάζ πέτρες τοποθετημένες ώστε να μοιάζουν με αρχαίο τείχος.

Οι θησαυροί του Λούβρου στον καρπό του χεριού από την Vacheron Constantin-14

 

Αξίζει να δείτε το video που ετοίμασε η Vacheron Constantin για αυτή τη συναρπαστική συλλογή…

Περισσότερες πληροφορίες για την Vacheron Constantin εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Σ. Παλατζιάν & Σία (τηλ.: 210-3613525)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή