Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ένα-διαφορετικό-ουράνιο-τόξο-από-την-audemars-562160668

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet

Φανταστείτε τους υπέροχους ιριδισμούς και τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου που δημιουργεί το φως σε μία νερολακούβα του δρόμου, μετά τη βροχή. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα στην Carolina Bucci όταν οραματιζόταν ένα Royal Oak διαφορετικό από όλα τα άλλα. Και η υλοποίηση της ιδέας ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, αφού το 2022 η Audemars Piguet γιορτάζει τα πενήντα χρόνια από τη γέννηση του Royal Oak, του πιο εμβληματικού της μοντέλου. Το νέο Royal Oak Selfwinding 34 mm Black Ceramic έχει ένα καντράν που όμοιό του δεν είχαμε ξαναδεί. Αντί του παραδοσιακού μοτίβου Tapisserie με τα δεκάδες ανάγλυφα τετραγωνάκια που δημιουργούν ένα ωραίο ψηφιδωτό, η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε το εφέ του καθρέφτη σε τετραγωνάκια που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τον τρόπο που διαθλάται πάνω τους το φως. Το αποτέλεσμα είναι απροσδόκητο, πολύ μοντέρνο και κομψό. Το ρολόι είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από μαύρο κεραμικό. Το μαύρο –που δεν θεωρείται χρώμα– αποτελεί τον ιδανικό καμβά για να αναδειχθεί το πολύχρωμο φάσμα του ουράνιου τόξου ανάλογα με το πώς αντανακλάται πάνω του το φως επάνω στο φαινομενικά μαύρο καντράν.

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet-1

Πώς επιτυγχάνεται αυτό το αποτέλεσμα; Μία πλάκα από συνθετικό ζαφείρι διακοσμημένη με μικρά τετραγωνάκια με τη μέθοδο της μικροδόμησης τοποθετείται πάνω στην ορειχάλκινη πλάκα του καντράν. Η χρυσή επιμετάλλωση της κάτω όψης του κρυστάλλου ζαφειριού –μία τεχνική που αναπτύχθηκε ειδικά για την περίπτωση–, δημιουργεί εφέ καθρέφτη γεμίζοντας το καντράν με φως. Το μοτίβο των χρωμάτων που ιριδίζουν διαφέρει από καντράν σε καντράν, καθιστώντας κάθε ρολόι μοναδικό.

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet-2

Το Royal Oak Selfwinding 34 mm Black Ceramic διατίθεται σε ειδική κασετίνα που επίσης σχεδίασε η Carolina Bucci χρησιμοποιώντας και πάλι το μοτίβο Tapisserie αλλά ανάγλυφο αυτή τη φορά. Το απόλυτο μαύρο της κεραμικής κάσας και του μπρασελέ διακόπτουν οι οκτώ εξάγωνες βίδες από ροζ χρυσό στη στεφάνη. Όλα τα μέρη του ρολογιού έχουν άψογο σατινέ φινίρισμα από τους έμπειρους τεχνίτες της Manufacture ενώ οι μπιζουτέ αιχμές είναι γυαλισμένες για να αντανακλούν τέλεια το φως.

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet-3

Στην πλάτη του ρολογιού από τιτάνιο και κρύσταλλο ζαφειριού υπάρχει χαραγμένη η φράση: “Limited Edition Carolina Bucci” ενώ από κάτω διακρίνεται ο Calibre 5800, ένας αυτόματος μηχανισμός με ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα και ημερομηνία, ο οποίος διαθέτει ρότορα από ροζ χρυσό 22 Κ, ακολουθώντας τη συνολική αισθητική του ρολογιού, με τις βίδες, τους δείκτες και τις ενδείξεις των ωρών, όλα από ροζ χρυσό.

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet-4

 

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet-5

Λαμπρή προϋπηρεσία

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων από τη Φλωρεντία είναι παλιά γνώριμος στον κόσμο της ωρολογοποιίας αφού έχει βάλει την υπογραφή της και σε άλλες δημιουργίες της Audemars Piguet που άφησαν εποχή. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα «παγωμένα» ρολόγια που είχε σχεδιάσει το 2016 για τα 40 χρόνια από τη γέννηση του γυναικείου Royal Oak από την Jacqueline Dimier; Τότε η Carolina Bucci κλήθηκε να αναδιατυπώσει με σύγχρονο τρόπο το πρωτότυπο σχέδιο του Gerald Genta και σε συνεργασία με τους τεχνίτες της Audemars Piguet αναβίωσε μία παραδοσιακή τεχνική σφυρηλάτησης του μετάλλου από τη Φλωρεντία. Έτσι προέκυψαν τα περίφημα μοντέλα Frosted Gold, στα οποία ο χρυσός σφυρηλατείται με ένα ειδικό εργαλείο με αιχμή από διαμάντι και αποκτά μία ιδιαίτερη σαγρέ υφή που μοιάζει σαν αστραφτερή σκόνη από χιλιάδες μικροσκοπικά διαμάντια. Τα πρώτα μοντέλα ήταν γυναικεία στα 37 mm και στα 33 mm, όμως από τότε η Audemars Piguet έχει χρησιμοποιήσει το φινίρισμα Frosted Gold σε πολλά ακόμη μοντέλα της, ακόμη και σε πολύπλοκα ή και μεγαλύτερα «ανδρικά» μεγέθη. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία των μοντέλων Frosted Gold, ώστε το 2018 η Ιταλίδα σχεδιάστρια συνεργάστηκε εκ νέου με την Audemars Piguet δημιουργώντας μία συλλεκτική έκδοση 300 κομματιών από κίτρινο χρυσό σε φινίρισμα Frosted Gold, η οποία είχε ένα μοναδικό στο είδος του καντράν. Αντί του εμβληματικού μοτίβου Tapisserie με τα μικρά ανάγλυφα τετραγωνάκια, η Carolina Bucci επέλεξε ένα επίπεδο, λείο καντράν από καθρέφτη που θύμιζε τα ήρεμα νερά μίας λίμνης στα οποία αντικατοπτρίζεται το γύρω τοπίο. Όσο κι αν η ιδέα φάνταζε απλή, οι τεχνίτες της Audemars Piguet αντιμετώπισαν αρκετές προκλήσεις για την εκτέλεσή της, το αποτέλεσμα όμως τους δικαίωσε (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet-6

Και τώρα η Ιταλίδα δημιουργός επανέρχεται με άλλη μία πρωτότυπη ιδέα, την οποία αποτυπώνει σε ένα συλλεκτικό Royal Oak Selfwinding 34 mm από μαύρο κεραμικό. Και εδώ το εφέ του καθρέφτη έχει ρόλο πρωταγωνιστή στο καντράν, όχι όμως μονοδιάστατα, όπως στο προηγούμενο μοντέλο, αλλά σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό τετραγωνισμένο μοτίβο Tapisserie. Είναι ένα ρολόι που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες με ιδιαίτερο αισθητήριο του στιλ, που ξέρουν να εκτιμήσουν τη διακριτική φινέτσα και το εκλεκτικό μοντέρνο design.

Ένα διαφορετικό ουράνιο τόξο από την Audemars Piguet-7

«Ήθελα να τοποθετήσω ένα ουράνιο τόξο στο πιο απροσδόκητο σημείο, όπως όταν βλέπεις λάδι να επιπλέει σε μία νερολακούβα στο δρόμο της πόλης… Εδώ λοιπόν έχουμε κάθε τόνο του χρωματικού φάσματος σε έναν καμβά που είναι απόλυτα μαύρος, από τον οποίο απουσιάζει τελείως το χρώμα». Carolina Bucci

Δείτε το Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding 34 mm της Carolina Bucci με τις λεπτομέρειές του στο video που ακολουθεί…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Audemars Piguet Boutique: Βουκουρεστίου 21, Αθήνα (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή