H Ηublot αποχαιρετά τον βασιλιά του ποδοσφαίρου
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-ηublot-αποχαιρετά-τον-βασιλιά-του-ποδοσφα-562209328

H Ηublot αποχαιρετά τον βασιλιά του ποδοσφαίρου

Την ώρα που ολόκληρη η υφήλιος θρηνεί τον θάνατο του Edson Arantes do Nascimento, του κορυφαίου Pelé, ενός παγκόσμιου συμβόλου του αθλητισμού και μεγάλου φιλάνθρωπου, η ωρολογοποιία Hublot θρηνεί την απώλεια ενός στενού φίλου και στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μάρσια και στην οικογένειά του. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας, Ricardo Guadalupe, «Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι ο Pelé έφυγε από τη ζωή. Ήταν ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου, ένα σύμβολο, ένας πρωταθλητής και ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος. Και ήταν φίλος μας. Σήμερα τιμούμε την καταπληκτική ζωή του και τα απίστευτα επιτεύγματά του και θυμόμαστε έναν άνδρα που ήξερε τι σήμαινε να είναι Πρώτος, Μοναδικός, Διαφορετικός. Ο Pelé ήταν πρωτοπόρος εντός και εκτός των γηπέδων. Οι επιδόσεις και το πάθος του στους αγώνες θα μείνουν για πάντα στην ιστορία και η κληρονομιά που αφήνει φέρνοντας αλλαγή και δικαιοσύνη σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη θα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές. Πραγματικά ήταν ένας μεγάλος άνδρας και νιώθουμε εξαιρετική τιμή που τον γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε μαζί του και είχαμε τη χαρά να τον αποκαλούμε φίλο μας. Pelé, θα μας λείψεις, αλλά θα βρίσκεσαι πάντα μαζί μας. Η Hublot αγαπά τον Pelé!»

H Ηublot αποχαιρετά τον βασιλιά του ποδοσφαίρου-1

Ο Pelé απέκτησε παγκόσμια φήμη παίζοντας για την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας, με το ταλέντο του να λάμπει ήδη από την εφηβική του ακόμη ηλικία. Στην ένδοξη καριέρα του είχε την τιμή να κατακτήσει τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της FIFA, το 1958, το 1962 και το 1970. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει σηκώσει τρεις φορές το πολυπόθητο τρόπαιο. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες που κατέχει με 1.279 γκολ σε 1.363 παιχνίδια. Είναι επίσης ο κορυφαίος σκόρερ της Βραζιλίας με 77 γκολ σε 92 αγώνες. Το 1999 του αποδόθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ο τίτλος «Αθλητής του Αιώνα» ενώ με αφορμή την εκατοστή της επέτειο η FIFA του απένειμε μαζί με τον Diego Maradona τον τίτλο «Ποδοσφαιριστές του Αιώνα». Βέβαια στην πατρίδα του τη Βραζιλία τον αποκαλούν απλώς «Ο Βασιλιάς».

Ο Pelé κρέμασε τα παπούτσια του το 1977 και από τότε αφοσιώθηκε στον ανθρωπισμό. Έγινε παγκόσμιος πρεσβευτής αθλητισμού, ειρήνης και κατανόησης κακ προωθούσε διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που θεωρούσε σημαντικές χρησιμοποιώντας την κοινή ποδοσφαιρική γλώσσα προκειμένου να ξεπερνά τα εμπόδια. Αγωνίστηκε για την εξάλειψη της λέπρας στη Βραζιλία ενώ το 1994 έγινε πρεσβευτής της UNICEF και εργάστηκε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του πλανήτη.

Η φιλία του Pelé με την Hublot γεννήθηκε το 2013, όταν ο Βραζιλιάνος άσος έγινε πρεσβευτής της μάρκας. Ήταν εκείνος που το 2014 έκανε τα αποκαλυπτήρια του Επίσημου Ρολογιού Αντίστροφης Μέτρησης της Hublot για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ένα ρολόι που είχε σχεδιάσει ο συμπατριώτης του, διάσημος αρχιτέκτονας Oscar Niemeyer. Ακολούθησε μία κοινή πρωτοβουλία του Pelé με την Hublot για την οικοδόμηση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στη φαβέλα Ζακαρεζίνιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλου εκείνη τη χρονιά.

H Ηublot αποχαιρετά τον βασιλιά του ποδοσφαίρου-2
Ο Pelé στην τελευταία του εμφάνιση ως πρεσβευτής της Hublot το 2019 μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hublot Ricardo Guadalupe και τον Γάλλο αστέρα του ποδοσφαίρου Kylian Mbappé.

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα γεγονότα ήταν στις παραμονές του UEFA EURO 2016, όταν η Hublot συνέβαλε στη διοργάνωση του Αγώνα Φιλίας μεταξύ δύο ομάδων με αρχηγούς τον Pelé και τον Maradona. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Pelé με την Hublot ήταν το 2019 παρέα με τον κατά πολύ νεότερό του -και κατά πολλούς διάδοχό του- Kylian Mbappé, πρεσβευτή της Hublot, ήδη διάσημο αστέρα της Γαλλίας και παίκτη της Paris St Germain, ο οποίος το 2018 ήταν ο νεαρότερος παίκτης μετά τον Pelé που έβαλε γκολ σε τελικό του Μουντιάλ.

Ο Pelé άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Δεκεμβρίου 2022, έχοντας γύρω του την οικογένειά του. Έδωσε νέα διάσταση στο ποδόσφαιρο, στον ανθρωπισμό και στην Hublot. Η Hublot ευχαριστεί αυτόν τον αληθινά μεγάλο πρωταθλητή, ποδοσφαιριστή και άνθρωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή