Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
όλες-οι-εκπλήξεις-της-hublot-από-την-lvmh-watch-week-2023-562268299

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023

Από διάφανα κρυστάλλινα ρολόγια, πολύτιμες συλλεκτικές εκδόσεις και αναβίωση ιστορικών μοντέλων, η χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την Hublot.

Πλούσια η «σοδειά» της Hublot για το 2023. Όπως κάθε χρονιά η ελβετική εταιρεία παρουσίασε τις πρώτες της δημιουργίες στις αρχές Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη. Τα νέα μοντέλα ήταν πολλά στον αριθμό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσον αφορά την περιπλοκότητα του μηχανισμού, τις τεχνολογίες αιχμής, τον συνδυασμό πολύτιμων λίθων και την ποικιλία μεγεθών και υλικών κατασκευής. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα…

HUBLOT Classic Fusion Original

Η Hublot επαναφέρει στο προσκήνιο το ρολόι που την έκανε διάσημη το 1980. Εκλεπτυσμένο και σπορ, είχε κάσα από χρυσό και τυλιγόταν γύρω από τον καρπό του χεριού με ένα απλό λουράκι από καουτσούκ, μία πρωτοτυπία που σε πολλούς φάνταζε ως ιεροσυλία εκείνη την εποχή. Πού ακούστηκε να παντρεύει κανείς ένα ευγενές μέταλλο όπως ο χρυσός με ένα ευτελές υλικό σαν το καουτσούκ; Η αιρετική αυτή ιδέα έπιασε τόπο μεταξύ των ψαγμένων που αναζητούσαν κάτι διαφορετικό, ταράζοντας τα νερά της υψηλής ωρολογοποιίας. Έτσι γεννήθηκε η έννοια του fusion, της μείξης δηλαδή φαινομενικά παράταιρων υλικών.

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-1

Τώρα το Classic Fusion Original της Hublot επιστρέφει σε εκδόσεις από κίτρινο χρυσό, μαύρο κεραμικό και τιτάνιο, σε τρία μεγέθη: 33, 38 και 42 χιλιοστά. Η χαρακτηριστική κάσα που θυμίζει φινιστρίνι πλοίου έχει στεφάνη με έξι βίδες και διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πίσω πλευρά της ώστε να αποκαλύπτεται ο αυτόματος μηχανισμός. Συνδυάζεται με λουράκι από καουτσούκ και περικλείει ένα μαύρο καντράν από γυαλιστερή λάκα.

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-2
HUBLOT Classic Fusion Original από κεραμικό. Τιμές: 10.400 €, 8.900 € και 7.600 €.
Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-3
HUBLOT Classic Fusion Original από τιτάνιο. Τιμές: 8.600 €, 8.200 € και 6.800 €.
Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-4
HUBLOT Classic Fusion Original από κίτρινο χρυσό. Τιμές: 18.600 €, 21.400 € και 25.200 €.

 

HUBLOT Classic Fusion Gold Crystal Ceramic 42 mm

Το 2020 η Hublot είχε παρουσιάσει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα δύο κεραμικά μοντέλα Classic Fusion 38 και 45 χιλιοστών, στα οποία το καντράν ήταν διακοσμημένο με κρυστάλλους από φύλλα χρυσού. Φέτος η ελβετική εταιρεία επανέρχεται με ένα ακόμη ρολόι που έχει τέτοιου είδους καντράν, αυτή τη φορά σε διάμετρο 42 χιλιοστών. Η κάσα του και εδώ είναι από μαύρο κεραμικό, φιλοξενεί στο εσωτερικό της τον αυτόματο μηχανισμό HUB1110 και για άλλη μία φορά έχει ένα καντράν που μοιάζει με σπάνιο έργο τέχνης.

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-5

Η κατασκευή του δεν είναι καθόλου απλή. Κι αυτό γιατί όταν εξορύσσεται ο χρυσός είναι σε μορφή νιφάδων. Απαιτείται μία εξαιρετικά περίπλοκη επεξεργασία του από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Hublot προκειμένου να αποκτήσει κρυσταλλική σύσταση. Μάλιστα ο χρυσός είναι στην καθαρότερη δυνατή μορφή, δηλαδή 24 καρατίων. Αυτό που προκύπτει είναι κρύσταλλοι σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ο καθένας μοναδικός στο είδος του. Κατόπιν ο ειδικός τεχνίτης τοποθετεί με προσοχή τέτοιους κρυστάλλους στο καντράν και τους σταθεροποιεί επάνω στην πλάκα με είκοσι στρώσεις ειδικής διάφανης λάκας. Η όλη εργασία γίνεται υπό κενό αέρος για να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα. Το ρολόι μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με εσωτερική επιφάνεια από καουτσούκ. Η τιμή του είναι 22.000 €.

 

HUBLOT Big Bang Unico Sorai

Η Hublot στηρίζει τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση SORAI Save Our Rhinos Africa India από το 2019. Είναι μία πρωτοβουλία του πρώην διεθνούς παίκτη του κρίκετ και πρεσβευτή της Hublot Kevin Pietersen και στοχεύει στην προστασία των ρινόκερων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της λαθροθηρίας. Αυτό είναι το τρίτο συλλεκτικό μοντέλο που δημιουργεί για την SORAI η Hublot.

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-6

Όπως και στα δύο προηγούμενα, μέρος των εσόδων θα δοθεί για της ανάγκες της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν αυτόματο χρονογράφο σε περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων. Η διαμέτρου 44 χιλιοστών κάσα του είναι από γκρι ματ κεραμικό και τα χρώματα στο καντράν και στο λουράκι είναι εμπνευσμένα από τα ηλιοβασιλέματα στην Αφρική. Και ο λόγος δυστυχώς δεν είναι καθόλου ρομαντικός αλλά λειτουργεί ως θλιβερή υπενθύμιση: όταν πέφτει ο ήλιος είναι η ώρα που δρουν συνήθως οι λαθροθήρες. Η τιμή του ρολογιού είναι 25.200 €.

Αξίζει να δείτε το σχετικό video…

 

HUBLOT Big Bang UNICO Integrated Rainbow & Big Bang Time Only Rainbow

Πολύτιμες πέτρες –ρουμπίνια, αμέθυστοι, μπλε τοπάζια, τσαβορίτες και ζαφείρια όλων των αποχρώσεων (ροζ, πορτοκαλί, μπλε και κίτρινα)– κοσμούν αυτά τα δύο ρολόγια απ’ άκρη σ’ άκρη δημιουργώντας μία χρωματική παλέτα που καλύπτει ολόκληρο το φάσμα του ουράνιου τόξου.

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-7

Την κάσα και τη στεφάνη του χρονογράφου Big Bang Integrated κοσμούν 174 λίθοι και άλλοι 768 το μπρασελέ του. 176 και 748 λίθοι στολίζουν αντίστοιχα κάσα/στεφάνη και μπρασελέ στο Time Only. Κάθε πολύτιμος λίθος έχει τη δική του μοναδική απόχρωση και έχει συνδυαστεί με μαεστρία ένας προς έναν από τους ειδικούς κοσμηματοποιούς της Hublot. Η τιμή του χρονογράφου είναι 176.000 € και του απλού αυτόματου 165.000 €.

Δείτε και το σχετικό video…

 

HUBLOT Big Bang One Click Sapphire Diamonds 39 mm

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-8

Ένα διάφανο ρολόι με κρύσταλλο ζαφειριού σε συλλεκτική έκδοση 200 αντιτύπων περιέχει η νέα συλλογή της Hublot για το 2023. Έχει διάμετρο 39 χιλιοστών, η στεφάνη του είναι στολισμένη με 42 διαμάντια και περικλείει τον αυτόματο μηχανισμό HUB1710 με 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. H τιμή του είναι 66.000 €.

 

HUBLOT Spirit of Big Bang Tourbillon 5-Day Power Reserve

Δύο εντυπωσιακά μοντέλα με tourbillon, το πρώτο γαλάζιο με κάσα και στεφάνη από ανθρακόνημα με γαλάζιες μικροΐνες γυαλιού και το δεύτερο μοβ με κάσα από διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού παρουσιάστηκαν στην αυγή του 2023. Έχουν μέγεθος 42 χιλιοστών και φιλοξενούν τον Calibre HUB6020, έναν skeleton κουρδιστό μηχανισμό που κατασκευάζεται in-house από την Hublot και προσφέρει εντυπωσιακή ενεργειακή αυτονομία για 115 ολόκληρες ώρες (5 ημέρες).

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-9
Το HUBLOT Spirit of Big Bang Tourbillon Carbon Sky Blue είναι συλλεκτική έκδοση 50 αντιτύπων. Η τιμή του είναι 105.000 €.

 

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-10
Το HUBLOT Spirit of Big Bang Tourbillon Purple Sapphire είναι συλλεκτική έκδοση 50 αντιτύπων. Η τιμή του είναι 215.000 €.

 

HUBLOT Big Bang Tourbillon Automatic Saxem Yellow Neon

Για το τέλος αφήσαμε τον σταρ της παρέας. Σε ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της ωρολογοποιίας εκτυφλωτικό νέον κίτρινο, αυτό το διάφανο ρολόι είναι εξαιρετικά περίπλοκο στην κατασκευή του. Σε σύγκριση με όλα τα άλλα χρώματα του ουράνιου τόξου, το κίτρινο είναι ένα δυνατό, έντονο χρώμα που μοιάζει σαν να φωτίζεται από το εσωτερικό του.

Όλες οι εκπλήξεις της Hublot από την LVMH Watch Week 2023-11

Στην προκειμένη περίπτωση έχει επιλεγεί ένα έντονο φωσφορίζον κίτρινο που για να επιτευχθεί χρειάστηκε να επιστρατευθεί η διαστημική τεχνολογία. Το Saxem (Sapphire Aluminium oXide and rare Earth Mineral) είναι ένα κράμα οξειδίου του αλουμινίου (που είναι βασικό συστατικό του ζαφειριού) και σπάνιων γαιών όπως το θούλιο, το χόλμιο και το χρώμιο. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και με λάμψη εντονότερη από εκείνη του ζαφειριού. Χρησιμοποιείται συνήθως στον τομέα της τεχνολογίας των δορυφόρων και των λέιζερ και είναι ένα μοναδικό στο είδος του υλικό που η Hublot είχε ξαναχρησιμοποιήσει και πριν από λίγα χρόνια, το 2019, στο μοντέλο Big Bang MP-11. Σε διάμετρο 44 χιλιοστά, το ρολόι έχει αυτόματο manufacture μηχανισμό με tourbillon, διάφανο καντράν από κρύσταλλο ζαφειριού και διάφανο ριγωτό λουράκι από κίτρινο καουτσούκ. Το Big Bang Tourbillon Automatic Saxem Yellow Neon είναι συλλεκτική έκδοση 50 μόλις αντιτύπων. Τιμή: 220.000 €.

Θαυμάστε το στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ.

Hublot Boutique Athens (τηλ.: 210-3317540) – Gofas Jewelry Athens Boutique (τηλ.: 210-3317540)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή