ROLEX Oyster Perpetual Air King

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O βασιλιάς των αιθέρων επιστρέφει, επιβεβαιώνοντας τη στενή σχέση της Rolex με την αεροπλοΐα, η οποία ξεκίνησε την δεκαετία του 1930. Τότε τα πρώτα Oyster συνόδευαν τολμηρούς πιλότους στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους ουρανούς. Το νέο Air King έχει κλασική κάσα 40 mm από ατσάλι 904L, στεγανή μέχρι 100 μ., με ειδική ασπίδα προστασίας του μηχανισμού από τα μαγνητικά πεδία.

ROLEX Oyster Perpetual Air King-1

 

Xαρακτηριστικό το μαύρο καντράν με ασυνήθιστη διάταξη αριθμών στις ενδείξεις της ώρας: εκτός από τα 3, 6 και 9 που βρίσκονται στις παραδοσιακές τους θέσεις, τα υπόλοιπα νούμερα (από το 5 έως το 55) αντιστοιχούν με την κλίμακα των λεπτών, όπως αυτή αποτυπώνεται στις μετρήσεις του χρόνου από την αεροπλοΐα. Το όνομα Air King στο καντράν αναγράφεται μάλιστα με την ίδια γραμματοσειρά που είχε σχεδιαστεί ειδικά για το μοντέλο της δεκαετίας του 1950.

ROLEX Oyster Perpetual Air King-2

Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος μηχανικός μηχανισμός 3131 κατασκευασμένος in-house από τη Rolex. Διαθέτει μπλε ελατήριο Parachrom από ειδικό κράμα-πατέντα της Rolex, perpetual ρότορα, 48 ώρες power reserve και την αναθεωρημένη πιστοποίηση Superlative Chronometer που εισήγαγε η Rolex to 2015, η οποία εγγυάται ακρίβεια −2/+2 δευτερόλεπτα την ημέρα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138 & 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή