CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2016

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους δυσκολότερους και επικινδυνότερους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων είναι το Grand Prix de Monaco Historique που γίνεται κάθε δύο χρόνια στη θρυλική πίστα της Formula 1 του Μονακό. Το φετινό 10o ράλι πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο. Από την στροφή του Mirabeau μέχρι το μυθικό Casino, περνώντας από το Port Hercule, δεκάδες αγωνιστικές βολίδες «παλαιάς κοπής» μαρσάρισαν, φρενάρισαν και επιτάχυναν στους δρόμους του Πριγκιπάτου των Μονεγάσκων, εκεί ακριβώς όπου διεξάγεται παραδοσιακά και το Grand Prix της Formula 1 του Μονακό. Και η Chopard ήταν βεβαίως εκεί, αφού από το 2002 είναι ο επίσημος χρονομέτρης αυτού του σημαντικού ράλι-αντίκα.

 

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2016-1

Σε κάθε Grand Prix η Chopard λανσάρει και το ομώνυμο ρολόι. Φέτος λοιπόν κυκλοφορεί το Grand Prix de Monaco Historique 2016 Race σε δύο limited editions. Η πρώτη σε 500 αντίτυπα από τιτάνιο και ατσάλι με κάσα, κορόνα και μπουτόν από τιτάνιο ενώ η στεφάνη είναι από ατσάλι με διακοσμητική ένθεση γκρι χρώματος με πορτοκαλί κουκκίδες και ταχυμετρική κλίμακα.

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2016-2

Η δεύτερη σε 100 αντίτυπα από ροζ χρυσό 18Κ με στεφάνη από το ίδιο μέταλλο, ένθεση γκρι χρώματος με μπλε κουκκίδες και ταχυμετρική κλίμακα.

 

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2016-3

Αξίζει να προσέξτε το design των μπουτόν του χρονογράφου: είναι εμπνευσμένο από τα δισκόφρενα, τους σφόνδυλους και τους πείρους των κινητήρων των αυτοκινήτων.

 

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2016-4

Οι δύο χρονογράφοι έχουν αυτόματο μηχανισμό με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, κάσες διαμέτρου 44,5mm και πάχους 14,1mm και αγκαλιάζουν τον καρπό είτε με φίνα λουράκια από δέρμα Barenia με στρογγυλές τρύπες και χρωματιστές ραφές είτε με γκρι ριγέ υφασμάτινα λουράκια τύπου ΝΑΤΟ.

 

CHOPARD Grand Prix de Monaco Historique 2016-5

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει σκαλισμένο το έμβλημα του Automobile Club de Monaco, ο αύξων αριθμός του εκάστοτε περιορισμένου αντιτύπου (π.χ. 008/100) καθώς και η πληροφορία ότι το ρολόι είναι στεγανό μέχρι 100 μ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Chopard Boutique – Kassis (τηλ.: 210-3250555)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή