HUBLOT Big Bang MECA-10

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσοι από εσάς παίζατε με τα Meccano όταν ήσασταν μικροί, συναρμολογώντας και αποσυναρμολογώντας διάφορα μηχανικά αντικείμενα −αεροπλάνα, αυτοκίνητα, γερανούς, μοτοσικλέτες, γέφυρες κ.ά.−, οτιδήποτε μπορεί να κατασκευάσει ένας μικρός μηχανικός σε μικρογραφία; Τα Meccano χρησιμοποιούσαν άξονες, τροχούς, γρανάζια και χαρακτηριστικές μεταλλικές λάμες και πλάκες με στρογγυλές τρύπες. Από αυτό το δημιουργικό παιχνίδι εμπνεύστηκε η Hublot για το Big Bang MECA-10. Η ελβετική μάρκα λατρεύει τους πειραματισμούς. Πρεσβεύει άλλωστε τη φιλοσοφία του fusion, της μείξης δηλαδή φαινομενικά αταίριαστων υλικών, όπως ο χρυσός με το καουτσούκ, το τιτάνιο με το κεραμικό κ.ά.

HUBLOT Big Bang MECA-10-1

Το Big Bang MECA-10 πάντως μόνο παιχνίδι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Διαθέτει έναν ολοκαίνουριο manufacture μηχανισμό που χρειάστηκε δύο χρόνια σχεδιασμού για να βγει στην παραγωγή.

HUBLOT Big Bang MECA-10-2

Ο κουρδιστός στο χέρι Calibre HUB1201 είναι skeleton, αποκλειστικής σύλληψης, ανάπτυξης και συναρμολόγησης in-house στο εργοστάσιο της Hublot, απαρτίζεται από 223 εξαρτήματα και έχει εντυπωσιακή ενεργειακή αυτονομία 10 ημερών.

HUBLOT Big Bang MECA-10-3

Το πιο συναρπαστικό στοιχείο του είναι βεβαίως η avant-garde αρχιτεκτονική του με τις χαρακτηριστικές μεταλλικές λάμες, τους άξονες, τις σχάρες και τα γρανάζια που έκαναν διάσημα τα Meccano. Ποτέ δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια μηχανικά εξαρτήματα στην ωρολογοποιία.

HUBLOT Big Bang MECA-10-4

Ρόλο πρωταγωνιστή στο αντισυμβατικό αυτό ρολόι έχει η διπλή ένδειξη του power reserve: Ένα άνοιγμα αποκαλύπτει σταδιακά μία κόκκινη κουκκίδα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών φόρτισης του μηχανισμού, στο 3, ενώ στο 6 ένας ειδικός τροχός με αριθμούς από το 1 έως το 10 δείχνει ακριβώς πόσες ημέρες ενεργειακού αποθέματος απομένουν.

HUBLOT Big Bang MECA-10-5

Για να εξασφαλίσει τόσο μεγάλη αυτονομία, ο μηχανισμός διαθέτει δύο βαρέλια τοποθετημένα παράλληλα ενώ η ένδειξη του power reserve χρησιμοποιεί ένα σύστημα με σχάρες. Δύο σχάρες στο 12 ολισθαίνουν από τα αριστερά προς τα δεξιά χάρη σε ένα σύστημα σχάρας/πινιόν. Καθώς τα δύο βασικά ελατήρια τυλίγονται κατά το κούρδισμα, η σχάρα μετακινείται προς τα αριστερά του καντράν ενώ όταν ο μηχανισμός ξεκουρδίζεται η σχάρα αυτή μετακινείται σταδιακά προς τα δεξιά!

HUBLOT Big Bang MECA-10-6

Στο 7 μπορεί να θαυμάσει κανείς σε πρώτο πλάνο το όργανο ρύθμισης του ρολογιού και τη συνεχή περιέλιξη του ελατηρίου.

HUBLOT Big Bang MECA-10-7

Υπάρχουν δύο εκδοχές: το Big Bang MECA-10 All Black με κάσα 45 mm από μαύρο κεραμικό (σε limited edition 500 κομματιών) και το Big Bang MECA-10 Titanium. Το Big Bang MECA-10 All Black είναι μία ακόμη προσθήκη στα all-black μοντέλα που πρώτη παρουσίασε η Hublot πριν από μία δεκαετία, δημιουργώντας ένα trend που ακόμη και σήμερα έχει φανατικούς φίλους. Είναι περιορισμένη έκδοση 500 κομματιών και η 45 χιλιοστών κάσα και η στεφάνη του είναι από μαύρο κεραμικό.

HUBLOT Big Bang MECA-10-8

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η δεύτερη έκδοση, το Big Bang MECA-10 Titanium, από micro-blasted τιτάνιο, η οποία δεν είναι limited.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν μαύρο ματ skeleton καντράν και η διαφανής πλάτη του ρολογιού από κρύσταλλο ζαφειριού επιτρέπει να θαυμάσει κανείς τον μηχανισμό και από τις δύο πλευρές του. Το MECA-10 εφαρμόζει στον καρπό με ένα λουράκι από μαύρο φυσικό καουτσούκ με ανάγλυφες ραβδώσεις και το έξυπνο σύστημα εύκολης αντικατάστασης «One clip»της Hublot.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Και σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή