IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Hours είχε το προνόμιο να παρευρεθεί στην avant-première της νέας συλλογής IWC Da Vinci για το 2017. Τριάντα επιλεγμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο προσκλήθηκαν από την IWC στις αρχές Νοεμβρίου στη Φλωρεντία, την αγαπημένη πόλη του Leonardo Da Vinci, σε ένα καταπληκτικό διήμερο ταξίδι γεμάτο από εικόνες, γεύσεις, αρώματα και βεβαίως ρολόγια. Δύο ήταν οι μεγάλες εκπλήξεις που μας επιφύλαξε η μάρκα για το 2017. Η πρώτη αφορούσε το σχήμα των νέων μοντέλων και η δεύτερη το …φύλο τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-1

Η IWC παρουσίασε το πρώτο Da Vinci το 1969. Ήταν το πρώτο ρολόι χειρός που διέθετε τον περίφημο quartz μηχανισμό Beta 21, δημιουργημένο αποκλειστικά στην Ελβετία. Ήταν εξάγωνο με χρυσή κάσα και μπρασελέ και σ’ αυτό είχε βασιστεί η πιο πρόσφατη –μέχρι τώρα– συλλογή Da Vinci του 2007, με κάσες σχήματος tonneau.

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-2

IWC Da Vinci Chronograph με κάσα από κεραμικό (2010)

To πιο εμβληματικό όμως Da Vinci είναι αναμφισβήτητα το Perpetual Calendar, μία δημιουργία του χαρισματικού ωρολογοποιού Kurt Klaus.

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-3

Παρουσιάστηκε το 1985 και αποτέλεσε σύμβολο της αναγέννησης της μηχανικής ωρολογοποιίας που συντελείτο εκείνα τα χρόνια. Ήταν ένας στρογγυλός μηχανικός χρονογράφος υψηλής ωρολογοποιίας με ένα μηχανικά προγραμματισμένο διηνεκές ημερολόγιο και τετραψήφια ένδειξη έτους.

 

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-4

IWC Da Vinci Perpetual Calendar Ref. 3758 (2004)

 

Μη μου τους κύκλους τάραττε…

Τριάντα δύο χρόνια αργότερα η IWC Schaffhausen επαναφέρει το χαρακτηριστικό εκείνο κλασικό στρογγυλό σχήμα των Da Vinci με πλήθος νέων μοντέλων, από απλά αυτόματα ανδρικά και γυναικεία μέχρι πιο πολύπλοκα. Από την ανδρική συλλογή του 2017 η IWC έκανε ήδη τα αποκαλυπτήρια του Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph, ενός σύγχρονης αισθητικής και μηχανικής τελειότητας μοντέλου με κάσα 43 mm από κόκκινο χρυσό 18Κ με ασημί καντράν (θα κυκλοφορήσει και έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι με γκρι-ανθρακί καντράν).

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-5

Οι ενδείξεις του διηνεκούς ημερολογίου αναπτύσσονται σε τρία βοηθητικά καντράν στο 3, 6 και 9 και αφορούν αντίστοιχα την ημερομηνία, τον μήνα και την ημέρα της εβδομάδας. Στο 8 υπάρχει η τετραψήφια ένδειξη του έτους. Εντυπωσιακό το βοηθητικό καντράν σε μπλε χρώμα στο 12 φιλοξενεί την ένδειξη φάσεων της Σελήνης και τον κοινό μετρητή λεπτών και ωρών του χρονογράφου. Σε μπλε είναι και ο κεντρικός flyback δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου.

 

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-6

 

Το ρολόι φιλοξενεί τον αυτόματο IWC Calibre 89630 με 68 ώρες power reserve και αγκαλιάζει τον καρπό με ένα χειροποίητο λουράκι Santoni από δέρμα αλιγάτορα.

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-7

 

Άρωμα γυναίκας!

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη είναι ότι η νέα συλλογή Da Vinci απευθύνεται ως επί το πλείστον στο ωραίο φύλο! Για τους περισσότερους η IWC θεωρείται κατεξοχήν ανδρική μάρκα. Λίγοι γνωρίζουν εντούτοις ότι η International Watch Company έχει μακρά ιστορία στην κατασκευή γυναικείων ρολογιών από τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1868: ιστορικά μοντέλα τσέπης στις αρχές του 20ού αιώνα, περίτεχνες art deco δημιουργίες τη δεκαετία του 1920, κλασικά κουρδιστά ρολόγια-κοσμήματα αλλά και αυτόματα μοντέλα τις δεκαετίες του ’50 και του 60 μέχρι εξτραβαγκάντ περικάρπια στα ‘70s και σπορ προτάσεις στα ‘80s –ο γυναικείος χρονογράφος Da Vinci του 1988 άφησε εποχή.

 

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-8

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι τη δεκαετία του ’70 το ένα τρίτο της παραγωγής της IWC απευθυνόταν στις γυναίκες. Τα τελευταία χρόνια με τη συλλογή Portofino 37mm και πέρυσι με το Pilot Mark 36, ο ελβετικός οίκος έκανε σαφή την πρόθεσή του να προσεγγίσει περισσότερο το «ασθενές» φύλο. Η συλλογή Da Vinci, η οποία γεννήθηκε το 1969, επιστρέφει δυναμικά το 2017 εστιάζοντας κατά 70% στις θηλυκές δημιουργίες.

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-9

Στη Φλωρεντία είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά όλη τη θηλυκή γκάμα μοντέλων. Μία πρώτη γεύση σας δίνουμε με το Da Vinci Automatic 36 από ανοξείδωτο ατσάλι, με μπλε καντράν, ομοιόχρωμο λουράκι Santoni και τον αυτόματο IWC-manufactured Calibre 35111 με 42 ώρες power-reserve.

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-10

Στην πλάτη της κάσας είναι χαραγμένο το «Λουλούδι της Ζωής» του Leonardo Da Vinci, ένα γεωμετρικό μοτίβο που αποτελείται από πολλαπλούς κύκλους που τέμνουν ο ένας τον άλλο δημιουργώντας ένα είδος λουλουδιού σε εξάγωνο σχήμα.

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-11

Από κόκκινο χρυσό 18Κ και με το ίδιο σχέδιο χαραγμένο στην πλάτη της κάσας είναι και το Da Vinci Automatic Moon Phase 36, με ασημί καντράν, αραβικούς αριθμούς και μία γοητευτική ένδειξη φάσεων της Σελήνης στο 12. Φοράει και αυτό λουράκι από δέρμα αλιγάτορα του ιταλικού οίκου Santoni.

IWC Da Vinci – Μία πρόγευση της συλλογής του 2017-12

Περισσότερα νέα της IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή