BAUME & MERCIER Clifton Perpetual Calendar

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συλλογή Clifton, το «βαρύ πυροβολικό» της Baume & Mercier, απέκτησε Perpetual Calendar, μία από τις πιο συναρπαστικές, περιζήτητες αλλά και δύσκολες στην εκτέλεσή τους complications. Το συγκεκριμένο ρολόι εκτός από την προφανή υψηλή αισθητική του και την δεδομένη μηχανική του αξιοπιστία έχει άλλη μία σημαντική αρετή: προσφέρεται σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή σε σύγκριση με τα perpetual calendars που κυκλοφορούν στην αγορά, γεγονός που καθιστά προσβάσιμη σε ευρύτερο κομμάτι του κοινού την σπάνια complication του διηνεκούς ημερολογίου. Η τιμή για την ολόχρυση έκδοση είναι κάτω από τα 20.000 ευρώ. Λογικά η ελβετική μάρκα θα παρουσιάσει μελλοντικά και έκδοση από ατσάλι, η οποία θα είναι ακόμη δελεαστικότερη.

BAUME & MERCIER Clifton Perpetual Calendar-1

Η πανέμορφη κάσα του Clifton Perpetual Calendar έχει διάμετρο 42 mm και πάχος 11,2 mm και είναι σμιλεμένη από κόκκινο χρυσό 18Κ.

BAUME & MERCIER Clifton Perpetual Calendar-2

Υπέροχα σχεδιασμένο και ιδιαιτέρως ευανάγνωστο το καντράν από ασημένια οπαλίνα αναπτύσσει όλες τις πληροφορίες σε τέσσερις μετρητές, συμμετρικά τοποθετημένους σε σχήμα σταυρού: ημερομηνία στο 3, φάσεις Σελήνης –μαζί με μικρά δευτερόλεπτα– στο 6, ημέρα της εβδομάδας στο 9, μήνας και έτος στο 12.

BAUME & MERCIER Clifton Perpetual Calendar-3

Στο εσωτερικό εργάζεται ο αυτόματος manufacture μηχανισμός Vaucher 5401 με ενσωματωμένο σύστημα διηνεκούς ημερολογίου Dubois-Depraz 5100. Με συχνότητα 21.600 ταλαντώσεων/ώρα και αυτονομία 42 ωρών, ο μηχανισμός αυτός διαθέτει μικρο-ρότορα, άρα είναι αρκετά λεπτός και διαχειρίζεται με αριστοτεχνικό τρόπο όλες τις ιδιαιτερότητες του Γρηγοριανού ημερολογίου, δηλαδή τις ημέρες με 31, 30 ή 28 ημέρες, ακόμη την 29η Φεβρουαρίου, το «καπρίτσιο» των δίσεκτων ετών.

BAUME & MERCIER Clifton Perpetual Calendar-4

Ο μηχανισμός του διηνεκούς ημερολογίου δεν θα χρειαστεί καμία ρύθμιση, πριν από την 1η Μαρτίου 2100, κι αυτό γιατί από άλλο ένα καπρίτσιο το συγκεκριμένο έτος δεν είναι δίσεκτο.

Περισσότερα για την Baume & Mercier εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 210-3314653-4)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή